Κεντρική σελίδα
Το επόμενο επεισόδιο
Αξιολόγηση επεισοδίων
Αποτελέσματα ψηφοφορίας
Κυκλοφορίες σε βίντεο
X-Files Skin για το WinAmp
The X-Files - Η Ταινία
Τα βραβεία της σειράς
Τα επίσημα X-Files CD-ROM

Οδηγός επεισοδίων
Τα X-Files στην Ελλάδα

Επικοινωνία
Πληροφορίες για το site

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το "Βιογένεση"

Ευχαριστούμε τη φίλη του site μαρία-Βενετία για τις παρακάτω πληροφορίες.

Το επεισόδιο Amor Fati παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη "Ο τελευταίος πειρασμός".

"Η ιδέα πίσω από τα όνειρα του Μώλντερ, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό «δάνειο» από τα τελευταία 30 λεπτά της κινηματογραφικής ταινίας «Ο τελευταίος πειρασμός», που με τη σειρά της βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην ταινία, ο Ιησούς σώζεται από το σταυρό την τελευταία στιγμή, και του δίνεται η ευκαιρία να ζήσει φυσιολογικά. Παντρεύεται, κάνει παιδιά, και περνά μία μακρά και συνηθισμένη ζωή. Στα βαθιά του γεράματα, καθώς το τέλος πλησιάζει, τον επισκέπτεται ο --υποτίθεται νεκρός-- καλύτερός του φίλος, ο Ιούδας, που τον αποκαλεί προδότη, και του δείχνει ότι τα Ιεροσόλυμα φλέγονται επειδή Εκείνος δεν πέθανε για τις αμαρτίες μας. Ξαφνικά, ο Ιησούς ξυπνά από το όνειρο, και τον βλέπουμε να πεθαίνει πράγματι στο σταυρό.

Το Amor Fati έχει σχεδόν την ίδια υπόθεση. Ο Cancerman φαίνεται ότι «σώζει» το Μώλντερ, στον οποίο δίνεται η ευκαιρία να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Παντρεύεται, κάνει παιδιά και τη στιγμή που πεθαίνει, τον επισκέπτεται η --υποτίθεται νεκρή-- καλύτερή του φίλη, η Σκάλυ. Τον αποκαλεί προδότη, και του δείχνει ότι ο κόσμος φλέγεται επειδή εκείνος δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του. Ξαφνικά, ο Μώλντερ ξυπνά πάνω σε ένα τραπέζι με σχήμα «Χ»"!