MUSINGS OF A CIGARETTE SMOKING MAN


Ο ΦΡΟΧΑΪΚ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ CIGARETTE-SMOKING MAN. ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Στο γραφείο των Μοναχικών Πιστολάδων, η Σκάλλυ και ο Μώλντερ ακούν το Φρόχαϊκ να αποκαλύπτει όσα πιστεύει ότι συνθέτουν το μυστικό παρελθόν του Cigarette-Smoking Man. Κρυμμένος σε ένα ψηλό σημείο κάπου κοντά, ο Cigarette-Smoking Man κρυφακούει όσα λένε με ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, έχοντας   στραμμένη την κάνη ενός όπλου στην πόρτα του γραφείου. Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του;

Ο Φρόχαϊκ πιστεύει ότι ο Cigarette-Smoking Man ορφάνεψε όταν ήταν μωρό. Ο πατέρας του, κατάσκοπος των Κομμουνιστών, εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. Η μητέρα του πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Το 1963, ήταν αξιωματικός στο στρατό, με μοναδικό φίλο τον υπερήφανο πατέρα του ενός έτους -τότε- Φοξ Μώλντερ. Αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του, η ακροδεξιά συνομωσία που ενεργεί στη σκιά της επίσημης κυβέρνησης, στρατολογεί το νεαρό αξιωματικό. Πρώτη του αποστολή: Η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντυ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής, ανάβει το πρώτο του τσιγάρο... και γίνεται ο Cigarette-Smoking Man.

Ως το 1968, ακόμα και ο αρχηγός του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ δέχεται εντολές από τον Cigarette- Smoking Man, και όλοι οι Πρόεδροι των ΗΠΑ δεν υποψιάζονται καν την ύπαρξη του. Ο Cigarette-Smoking Man αναλαμβάνει προσωπικώς την επιχείρηση εναντίον του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ακόμα και ένας άνθρωπος σαν αυτόν, όμως, έχει ένα όνειρο: Θέλει να γίνει συγγραφέας και να δημοσιεύσει έργα του, γι'αυτό γράφει φθηνά πολιτικά μυθιστορήματα με ψευδώνυμο. Αν και έχει συγκεντρώσει ένα σωρό απογοητευτικών απορρίψεων για το έργο του, δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες.

Χριστούγεννα του 1991. Ο Cigarette-Smoking Man υπογείως έχει ξεκινήσει πολέμους, έχει δολοφονήσει παγκόσμιους ηγέτες, έχει χαλκεύσει αποτελέσματα εκλογών, Όσκαρ, και Ολυμπιακών αγώνων και έχει μεταφέρει τη δίκη του Ρόντνι Κινγκ στο Simi Valley. Παρόλη την εξουσία του, είναι ένας μοναχικός άνθρωπος με κενή ζωή. Ακόμα δεν έχει κατορθώσει να δημοσιεύσει τα έργα του. Και με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, δεν έχει πλέον και άλλους εχθρούς.

Και τότε συμβαίνει: Στα συντρίμμια ενός εξωγήινου σκάφους ανακαλύπτεται ένας επιζών. Ο μυστηριώδης συνεργάτης του, που είναι γνωστός στο Μώλντερ και τη Σκάλλυ ως Deep Throat, εκτελεί το μοναδικό εξωγήινο που επέζησε της συντριβής. Ο Cigarette-Smoking Man βρίσκει νεο σκοπό στη ζωή του -νέες αλήθειες να αποκρύψει. Αναλαμβάνει αυτήν την αποστολή, για να εκδικηθεί. Οι νεαροί πράκτορες του FBI, Φοξ "Ανατριχίλας" Μώλντερ και Ντέινα Σκάλλυ αναλαμβάνουν τους Φακέλους Χ. Εν αγνοία τους, αποτελούν μέρος των σχεδίων του Cigarette-Smoking Man.

1996: Ο Cigarette-Smoking Man ενθουσιάζεται όταν ένα περιοδικό τελικώς δέχεται να δημοσιεύσει ένα κείμενό του. Ετοιμάζει την παραίτησή του, και ανάβει το τελευταίο του τσιγάρο. Μέχρι που ανακαλύπτει ότι το περιοδικό δεν είναι παρά ένα «φθηνό», «ελαφρό» γυναικείο περιοδικό, οι εκδότες του οποίου είχαν μάλιστα το θράσσος να αλλάξουν το τέλος της ιστορίας του. Με τα όνειρά του κατεστραμμένα, κάθεται στο παγκάκι ενός πάρκου και σκέφτεται την ομοιότητα της ζωής με ένα φθηνό κουτί με άνοστες σοκολάτες. Αναλαμβάνοντας ξανά το ρόλο του, ο Cigarette-Smoking Man ανάβει τσιγάρο.

Σήμερα. Το δάχτυλο του Cigarette-Smoking Man βρίσκεται στη σκανδάλη του όπλου, έτοιμο να επαναλάβει την πράξη που σήμανε το ξεκίνημα της σκειώδους καριέρας του. Παρακολουθεί το Φρόχαϊκ καθώς βγαίνει από το γραφείο. Πυροβολεί; Όχι. Μπορεί να σκοτώσει το Φρόχαϊκ οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει, και επαναπαύεται στη δύναμή του αυτή.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo