TERMA


ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ "ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ".

Στην Τανγκούσκα, ο Μώλντερ μέχρι στιγμής επιβιώνει των βασανιστηρίων, αλλά εξακολουθεί να κρατείται όμηρος στο σιβηρικό γκούλαγκ. Ο κρατούμενος του διπλανού κελιού, του εξηγεί ότι όλοι οι άνδρες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δέχονται ενέσεις με το "μαύρο καρκίνο" μέχρι η τοξίνη να τους σκοτώσει. Η απόδραση είναι αδύνατη. Η αντίσταση, μάταια. Ο Μώλντερ ορκίζεται να επιβιώσει, τουλάχιστον για όσο χρόνο χρειάζεται να σκοτώσει τον Κράιτσεκ. Εντυπωσιασμένος από τη θέληση του Μώλντερ να ζήσει, ο φυλακισμένος τού δίνει ένα μαχαίρι που έχει φτιάξει. Πίσω στην Ουώσινγκτον, ο Δρ. Σακς -παρά τη μόλυνση από τα μαύρα σκουλήκια της πέτρας που βρέθηκε στο διπλωματικό σάκο- ζει ακόμα, αλλά βρίσκεται σε κώμα. Για τη Σκάλλυ και τον πράκτορα Πέντρελ, το ιατρικό μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται, όταν εξετάσεις αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός μαύρου παρασιτικού οργανισμού, προσκολλημένου στον εγκέφαλό του.

Αγία Πετρούπολη. Ένας πρώην εκτελεστής της Κα Γκε Μπε, ο Βασίλυ Πέσκωφ, επιστρέφει στην ενεργό δράση όταν ένας αγγελιοφόρος του «συντρόφου Άρντζεν», ζητά τη βοήθειά του, λέγοντας ότι ο Ψυχρός Πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Ο Πέσκωφ φθάνει σε μία φάρμα αλόγων, ιδιοκτησίας του Well-Manicured Man, όπου δολοφονεί τη διάσημη Δρα. Μπονίτα Τσανγκ-Σάιρ, αυθεντία στους ιούς και προσωπική γιατρό του Well-Manicured Man.

Λίγο πριν καταθέσει στην υποεπιτροπή της Γερουσίας, ο Σκίννερ πιέζει τη διστακτική Σκάλλυ να του αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το σάκο και το περιεχόμενό του. Ο Σκίνερ την εκπλήσει με τα νέα του: Ο σάκος προοριζόταν για τη Δρα. Μπονίτα Τσανγκ-Σάιρ, που σκοτώθηκε σε "ιππικό ατύχημα".

Τανγκούσκα. Οι αχμάλωτοι, συμπεριλαμβανομένου του Μώλντερ, κάνουν πορεία. Εκεί κοντά, ο Κράιτσεκ διασκεδάζει με τους βασανιστές του Μώλντερ. Το θέαμα αυτό, ωθεί το Μώλντερ να δράσει. Οπλισμένος μόνο με το μαχαίρι, κλέβει ένα παλιό φορτηγό και δραπετεύει, παίρνοντας μαζί του και τον Κράιτσεκ, τον οποίο αναισθητοποιεί στο πίσω μέρος του φορτηγού. Η καταδίωξη τελειώνει, όταν χαλάνε τα φρένα του φορτηγού. Ο Κράιτσεκ πηδά έξω από το φορτηγό πριν το ατύχημα, αλλά ο Μώλντερ παγιδεύεται μέσα. Ο Κράιτσεκ τρέχει μέσα στο δάσος, όπου συναντά μία ομάδα ανδρών, κανένας εκ των οποίων δεν έχει αριστερό χέρι. Τους λέει ότι είναι δραπέτης, και τον παίρνουν μαζί τους. Στο μεταξύ, ο Μώλντερ σώζεται από το τρακάρισμα, και κρύβεται από τους διώκτες του στο δάσος.

Στην Ουώσινγκτον, η Σκάλλυ φυλακίζεται για ασέβεια προς το Κογκρέσο, όταν αρνείται να αποκαλύψει στην ανακριτική επιτροπή της Γερουσίας πού βρίσκεται ο Μώλντερ. Όπως εξηγεί στο Σκίνερ, κάποιος εσκεμμένα αποπροσανατολίζει την έρευνα: Αναζητούν έναν εξαφανισμένο πράκτορα, αντί να αχολούνται με τον εξωγήινης προέλευσης τοξικό βιολογικό κίνδυνο, και τους θανάτους όσων ήρθαν σε επαφή με αυτόν.

Μία οικογένεια ανακαλύπτει το Μώλντερ στο δάσος όπου κρύβεται. Του εξηγούν ότι ο μόνος τρόπος να σωθούν από τα θανάσιμα πειράματα είναι πολύ δραστικός: Ακρωτηριασμός του αριστερού χεριού. Ο Μώλντερ πρέπει να τους πείσει να τον μεταφέρουν στην Αγία Πετρούπολη, ειδάλλως θα ακρωτηριάσουν το χέρι του για «να σωθεί». Δυστυχώς για τον Κράιτσεκ, αυτοί που τον βρήκαν, τον «σώζουν» ενώ κοιμάται.

Ο Πέσκωφ συνεχίζει την αποστολή του, επισκεπτόμενος τον Δρα. Σακς, στον οποίο χορηγεί το ίδιο πορτοκαλί υγρό που είχε χορηγηθεί στο Μώλντερ όσο ήταν στο γκούλαγκ. Τα σκουλήκια εμφανίζονται, και ο Πέσκωφ σκοτώνει τον Σακς. Στην ανακριτική επιτροπή της Γερουσίας, η Σκάλλυ κινδυνεύει να κατηγορηθεί ξανά για ασέβεια, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ο Μώλντερ -με το χέρι του άθικτο. Η παρουσία του Μώλντερ στρέφει ξανά την προσοχή στην πέτρα και τη βιοτοξίνη, αλλά κανείς δεν παίρνει τη Σκάλλυ στα σοβαρά, όταν ισχυρίζεται ότι η προέλευση της πέτρας είναι εξωγήινη. Ο Μώλντερ διακόπτει την ανάκριση, προκαλλώντας το σκεπτικισμό των Γερουσιαστών, αφού και οι πλέον μετριοπαθείς επιστήμονες και τα επιστημονικά έντυπα, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή έξω από τη γήινη σφαίρα μας. Σαστισμένος από τη δήλωση του Μώλντερ, ο πρόεδρος της υποεπιτροπής διακόπτει την ανάκριση, αναβάλλοντας τη διαδικασία μέχρι να εξετασθούν καταλλήλως τα στοιχεία.

Έχοντας το στοιχείο ότι ο Δρ. Τσανγκ-Σάιρ ήταν επιβλέπων ιατρός σε μία κλινική του Μπόκα Ρατόν, ο Μώλντερ και η Σκάλλυ ταξιδεύουν στη Φλόριντα για να ερευνήσουν, αλλά φθάνουν αργά. Ο Πέσκωφ έχει ήδη δηλητηριάσει όλους τους ασθενείς, και μαύρα σκουλήκια έχουν βγει από τα σώματά τους. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι στην κλινική έχει διεξαχθεί παρόμοιο πείραμα με αυτό που διεξάγετο στη Ρωσία. Αποφασισμένοι να βρουν κάποιο στοιχείο, οι πράκτορες ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη, όπου ανακρίνουν τον αρχηγό της παραστρατιωτικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχε ο Κράιτσεκ. Ο παραστρατιωτικός ισχυρίζεται ότι ο Κράιτσεκ είχε προσεγγίσει την οργάνωσή τους, συστηνόμενος ως Άρντζεν. Όλα όσα τους είχε πει ο Κράιτσεκ ήταν ψέμματα. Οι πράκτορες μαθαίνουν επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε και απέκρυψε το γεγονός ότι ο "μαύρος καρκίνος" που είχαν αναπτύξει οι Ρώσοι, χρησιμοποιήθηκε από το Σαντάμ Χουσεΐν στον Πόλεμο του Κόλπου. Ο Μώλντερ πιστεύει πλέον ότι η όλη υπόθεση ήταν στημένη από την αρχή, από κάποιον που δεν επιθυμεί να πέσουν οι πέτρες σε αμερικανικά χέρια. Τελικά, ανακαλύπτει πού έχει κρύψει μία ακόμα πέτρα ο Κράιτσεκ: Στην Τέρμα της Νότιας Ντακότα, στο κλεμμένο φορτηγό που μεταφέρει τη βόμβα των παραστρατιωτικών.

Και πάλι, ο Πέσκωφ είναι ένα βήμα μπροστά από το Μώλντερ και τη Σκάλλυ. Οδηγεί το φορτηγό σε ένα καναδικό διυλιστήριο πετρελαίου, με σκοπό να καταστρέψει το βράχο. Οι δύο πράκτορες φθάνουν πολύ αργά για να αποτρέξουν τον Πέσκωφ, ο οποίος πυροδοτεί μία τρομερή έκρηξη, που καταστρέφει το τελευταίο αποδεικτικό στοιχείο. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ, μόλις που καταφέρνουν να σωθούν.

Η τελική αναφορά για την έρευνά τους, παραδίδεται στην υποεπιτροπή της Γερουσίας, αλλά μάταια. Ο Cigarette-Smoking Man ελέγχει το γερουσσιαστή που προεδρεύει της επιτροπής. Στην Αγία Πετρούπολη, ο Πέσκωφ επιστρέφοντας στο σπίτι του βρίσκει τον Κράιτσεκ, με προσθετικό αριστερό χέρι, και δέχεται τα συγχαρητήριά του για την καλή δουλειά που έκανε.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo