LEONARD BETTS


ΕΝΑ ΑΚΕΦΑΛΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ.

Η Μισέλ Ουΐλκς, μέλος ιατρικής μονάδας επειγόντων περιστατικών, οδηγεί με ιλλιγιώδη ταχύτητα ένα ασθενοφόρο στους δρόμους της Φιλαδέλφια, ενώ ο ικανότατος συνάδελφός της Λέοναρντ Μπετς, φροντίζει τον ετοιμοθάνατο ασθενή. Καθώς το ασθενοφόρο περνά με μεγάλη ταχύτητα από μία διασταύρωση, συγκρούεται με ένα φορτηγό. Η Ουΐλκς σώζεται, αλλά ανακαλύπτει κοντά της το ακρωτηριασμένο πτώμα του Μπετς.

Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ αναλαμβάνουν την υπόθεση όταν το ακέφαλο πτώμα του Μπετς εξαφανίζεται από το νεκροτομείο του νοσοκομείου. Η Σκάλλυ υποθέτει ότι κάποιος έκλεψε το πτώμα για να το πουλήσει σε έμπορο οργάνων. Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δείχνει ένα άγνωστο άτομο, με περίεργη παραμόρφωση στο κεφάλι, να φεύγει από το νοσοκομείο χωρίς το πτώμα του Μπετς. Με τη βοήθεια του απρόθυμου Μώλντερ, η Σκάλλυ ψάχνει στη μονάδα βιολογικών λυμμάτων του νοσοκομείου για το χαμένο πτώμα. Οι πράκτορες ανασύρουν το χαμένο κεφάλι, αλλά το πού βρίσκεται το σώμα παραμένει μυστήριο. Καθώς η Σκάλλυ διενεργεί αυτοψία στο κεφάλι, τα μάτια και το στόμα του ξαφνικά ανοίγουν.

Ένας παθολόγος εξετάζει δείγμα από το κεφάλι του Μπετς, και συμπεραίνει ότι έπασχε από καρκίνο. Ο Μώλντερ εκφράζει τη θεωρία ότι ο Μπετς διέθετε αφάνταστες ικανότητες αναγεννήσεως -ίσως το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπου. Έλεγχος στα αποτυπώματα του Μπετς δείχνει ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Άλμπερτ Τάνερ. Οι πράκτορες ανακρίνουν τη μητέρ ατου, που ισχυρίζεται ότι ο γιος της σκοτώθηκε πριν από έξι χρόνια σε τροχαίο ατύχημα.

Καθώς η Ουΐλκς μεταφέρει έναν άλλο ασθενή, αναγνωρίζει τη φωνή του Μπετς στον ασύρματο του ασθενοφόρου, και τον εντοπίζει έξω από ένα Καθολικό νοσοκομείο. Χωρίς προειδοποίηση, ο Μπες βγάζει μία σύριγγα, και της χορηγεί μία θανατηφόρο ουσία. Ένας φύλακας βλέπει το φόνο, και ακινητοποιεί με χειροπέδες τον Μπετς, μέσδα στο αυτοκίνητό του, με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει. Ο Μπετς ξεγλυστρά από τις χειροπέδες, κόβοντας τον αντίχειρά του.

Οι Μώλντερ και Σκάλλυ ψάχνουν το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του, ανακαλύπτουν πλαστικές σακούλες με ανθρώπινους όγκους. Ο Μώλντερ υποθέτει ότι ο Μπετς καταναλώνει καρκινικούς ιστούς για να επιβιώσει. Οι πράκτορες μαθαίνουν ότι το αυτοκίνητο ανήκει στη μητέρα του, που ισχυριζόταν ότι δε γνώριζε τίποτα για το Λέοναρντ.

Οι εξελιγμένες δυνάμεις του Μπετς του επιτρέπουν να αναγνωρίζει άτομα που έχουν όγκους στο σώμα τους. Επιτίθεται και σκοτώνει έναν βαρύ καπνιστή, καθώς αυτό βγαίνει από ένα μπαρ. Στη συνέχεια, ο Μπετς "γεννά" ένα αντίγραφό του.

Οι πράκτορες ανακαλύπτουν ένα κλειδί ντουλάπας στο σπίτι της κυρίας Τάνερ. Όταν ανοίγουν την πόρτα, βλέπουν το πτώμα του καπνιστή, από το οποίο λείπει ο αριστερός πνεύμονας. Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του καπνιστή, ο Μπετς προσπαθεί να σκοτώσει το Μώλντερ και τη Σκάλλυ. Οι πράκτορες καλύπτονται και ανοίγουν πυρ. Το αυτοκίνητο αναφλέγεται, αποτεφρώνοντας τον Μπετς.

Ο Μώλντερ λέει στη Σκάλλυ ότιο Μπετς είχε φάει τον -πρσβεβλημένο από καρκίνο- πνεύμονα του καπνιστή. Η Σκάλλυ υπενθυμίζει στο συνεργάτη της ότι ο Μπετς είναι νεκρός και δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ζωή. Ο Μώλντερ ζητά εκταφή του ανθρώπου που η κυρία Τάνερ ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε στο τροχαίο. Το πτώμα μέσα στο φέρετρο, μοιάζει με τον Μπετς. Ο Μώλντερ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα ήταν απάτη, και ότι ο αληθινός Μπετς ζει ακόμα.

Οι πράκτορες παρακολουθούν το σπίτι της κυρίας Τάνερ. Όταν φτάνει το ασθενοφόρο, ο Μώλντερ και η Σκάλλυ τρέχουν μέσα. Βρίσκουν την κυρία Τάνερ, ακόμα εν ζωή, με μία πρόσφατη χειρουργική τομή στο στήθος της. Η Σκάλλυ την συνοδεύει στο νοσοκομείο. Όταν το ασθενοφόρο σταθμεύει στο νοσοκομείο, η Σκάλλυ συνειδητοποιεί ότι μαζί τους ήρθε και ο Μπετς, ανεβασμένος στην οροφή του οχήματος. Ο Μπετς πηδά μέσα στο ασθενοφόρο και κλείνει τις πίσω πόρτες. Κραδαίνοντας ένα νυστέρι, λέει στη Σκάλλυ ότι έχει κάτι που εκείνος χρειάζεται. Ακολουθεί πάλη, και η Σκάλλυ σκοτώνει τον Μπετς. Αργότερα το ίδιο βράδυ, καθώς κοιμάται, η Σκάλλυ ξυπνά βήχοντας, και βλέπει σταγόνες αίματος στο μαξιλάρι της. Το αίμα τρέχει από τη μύτη της, και η Σκάλλυ θυμάται τα τρομακτικά λόγια του Μπετς.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo