UNREQUITED


ΕΝΑΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΟΡΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Καπιτώλιο, κοντά στο Μνημείο Βετεράνων του Βιετνάμ, στην Ουώσινγκτον. Καθώς ξεκινά η νεκρώσιμος τελετή, ο στρατηγός Μπέντζαμιν Μπλοκ ανεβαίνει στο πόντιουμ και εκφωνεί το λόγο του. Όχι πολύ μακριά, ο Μώλντερ, η Σκάλλυ και άλλοι πράκτορες του FBI αναζητούν αγωνιωδώς έναν οπλισμένο άνδρα μέσα στο πλήθος. Όταν ο Μώλντερ προσπαθεί να εστιάσει στον ύποπτο, αυτός φαίνεται να εξαφανίζεται.

Επιστρέφοντας στο παρελθόν, για να δούμε την ιστορία από την αρχή: Ο στρατηγός ΜακΝτάγκαλ δολοφονείται με όπλο από κοντινή απόσταση, στο πίσω κάθισμα μίας λιμουζίνας, με ένα τραπουλόχαρτο θανάτου δίπλα του. Αν και το όπλο δεν εντοπίζεται πουθενά, συλλαμβάνεται για το φόνο ο οδηγός του στρατηγού, που έχει σχέσεις με μία ακραία παραστρατιωτική οργάνωση με την ονομασία Δεξιά Χειρ. Αλλά ο οδηγός, που διακηρύσσει την αθωότητά του, περνάει καθαρός από το τεστ της αλήθειας, και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων δείχνουν ότι δεν έχει πυροβολήσει με όπλο πρόσφατα. Καθώς δεκάδες υψηλά ιστάμενοι στρατιωτικοί καταφθάνουν στην Ουάσινγκτον για την κηδεία, ο Σκίνερ αναθέτει στους πράκτορες του να ερευνήσουν την Δεξιά Χείρα, και τον αρχηγό της Ντένυ Μάρκαμ, πρώην πεζοναύτη.

Ο Μάρκαμ δίνει στο FBI τη φωτογραφία ενός άνδρα με το όνομα Ναθάνιελ Τίγκερ, πρασινοσκούφη που έπεσε στα χέρια των εχθρών το 1971. Η οργάνωση του Μάρκαμ τον απελευθέρωσε από στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου το 1995. Όταν κομάντο της κυβέρνησης των ΗΠΑ επεχείρησαν να απαγάγουν τον Τίγκερ, αυτός ξαφνικά εξαφανίστηκε. Η Σκάλλυ υποψιάζεται ότι η ιστορία του Μάρκαμ είναι απλώς συγκάλυψη ενός μεγαλειωδώς οργανωμένου συνωμοτικού σχεδίου. Την ίδια στιγμή, ο Τίγκερ πλησιάζει μία γυναίκα, τη Ρενί Ντάβενπορτ, που κοιτάζει το μνημείο. Την πληροφορεί ότι ο άνδρας της είναι ακόμα ζωντανός, της δίνει τη στρατιωτική του ταυτότητα ως απόδειξη, και –ξαφνικά– εξαφανίζεται.

Η Ντάβενπορτ αναγνωρίζει στη φωτογραφία του Τίγκερ τον άνδρα που είδε στο Μνημείο. Η Σκάλλυ την πηγαίνει σε οφθαλμίατρο, όταν ξαφνικά το μάτι της αιμορραγεί. Ο γιατρός διαπιστώνει ότι έχει ένα «τυφλό σημείο», αλλά δεν μπορεί να εντοπίσει το αίτιο.

Ο Μώλντερ μαθαίνει ότι ο ΜακΝτάγκαλ ήταν ένας από τους πρώτους στρατιωτικούς αξιωματούχους που υπέγραψαν το πιστοποιητικό θανάτου του Τίγκερ (παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ακλόνητα στοιχεία ότι ήταν νεκρός). Ο Μώλντερ αναθέτει σε δύο άλλους πράκτορες του FBI τη φύλαξη του στρατηγού Στέφαν, ενός από τους συνεργάτες του ΜακΝτάγκαλ (που είχε επίσης υπογράψει το πιστοποιητικό). Αλλά ο Τίγκερ ξεγλιστρά από τους πράκτορες και δολοφονεί το Στέφαν.

Μία κάμερα ασφαλείας συνέλαβε την εικόνα του Τίγκερ καθώς περνούσε μέσα από ανιχνευτή μετάλλων στο Πεντάγωνο. Ο Σκίνερ εξοργίζεται, και ο Μώλντερ του εξηγεί ότι ο Τίγκερ έχει την ικανότητα να κρύβεται από το οπτικό πεδίο των ανθρώπων. Επίσης, σημειώνει ότι –κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ–αμερικανοί στρατιώτες ανέφεραν ότι οι αντάρτες Βιετκόνγκ είχαν την ικανότητα να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται κατά βούληση. Εικάζει ότι ο Τίγκερ έμαθε το κόλπο αυτό κατά τον εικοσιπεντάχρονο εγκλεισμό του στο στρατόπεδο αιχμαλώτων.

Ο Μώλντερ πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τον Τίγκερ είναι να μαντέψουν ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του. Η Μαρίτα Κοβαρούμπιας λέει στο Μώλντερ ότι ο ΜακΝτάγκαλ, ο Στέφαν και ένας τρίτος στρατηγός ήταν μέλη μίας μυστικής τριμελούς επιτροπής που «ξεφορτωνόταν» κρυφά νοτιοβιετναμέζους στρατιώτες που είχαν συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση στον πόλεμο. Η Κοβαρούμπιας αποκαλύπτει ότι οι καταθέσεις των στρατηγών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των πολεμικών αποζημιώσεων. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε εξαρχής το θάνατο των στρατηγών, και η Κοβαρούμπιας του δίνει το όνομα του τρίτου στρατηγού: Μπλοκ.

Επιστρέφουμε στο παρόν: Οι πράκτορες εντοπίζουν τον Τίγκερ στο πλήθος, και κατεβάζουν αμέσως τον Μπλοκ από το πόντιουμ. Ο Σκίνερ τον συνοδεύει μέχρι τη λιμουζίνα που τον περιμένει. Όμως, ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι ο Τίγκερ κρύβεται μέσα στη λιμουζίνα. Ο Σκίνερ τραβάει στην άκρη τον Μπλοκ δευτερόλεπτα πριν αστράψουν πυροβολισμοί μέσα από το αυτοκίνητο. Ο Τίγκερ προσπαθεί να διαφύγει με τη λιμουζίνα, αλλά ο πράκτωρ Χιλ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo