TEMPUS FUGIT


ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ UFO.

Στη Headless Woman's παμπ, σερβιτόροι που τραγουδούν «Χρόνια Πολλά» πλησιάζουν το Μώλντερ και τη Σκάλλυ. Η Σκάλλυ εκπλήσσεται που ο συνάδελφός της θυμήθηκε την ημερομηνία των γενεθλίων της. Πριν συνεχιστεί η γιορτή, πλησιάζει τους πράκτορες η Σάρον Γκράφια, που συστήνεται ως αδελφή του Μαξ Φένιγκ (που είχε απαχθεί από εξωγήινους στο επεισόδιο "Fallen Angel"). Ο Φένιγκ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη βόρεια Νέα Υόρκη, πριν από δύο ώρες. Είχε εκφράσει την επιθυμία να ειδοποιηθούν οι δύο πράκτορες, αν κάτι του συνέβαινε.

Οι πράκτορες συμμετέχουν στην ενημέρωση της ομάδας διάσωσης, που διενεργείται από το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών. Ο επικεφαλής της επιχείρησης Μάικ Μίλαρ, παίζει την κασέτα της τελευταίας συνομιλίας της Πτήσης 549 με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας στο Ώλμπανυ. Στη συνομιλία, ο πιλότος κάνει λόγο για «αναχαίτιση». Ο Μώλντερ πιστεύει πως είναι ένδειξη ότι το αεροσκάφος αναγκάστηκε να πέσει. Αλλά όταν ανακοινώνει τις σκέψεις του στην υπόλοιπη ομάδα, αντιμετωπίζεται με μεγάλο σκεπτικισμό.

Οι πράκτορες χτενίζουν το πεδίο της συντριβής, αναζητώντας στοιχεία. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι υπάρχει διαφορά εννέα λεπτών, ανάμεσα στην ώρα της συντριβής και στην ώρα που δείχνουν τα ρολόγια των θυμάτων. Σε κάποια απόσταση, ένα μέλος της ομάδας –ονόματι Γκάρετ– ψεκάζει με κάτι σαν οξύ ένα από τα θύματα, καταστρέφοντας το πρόσωπο και τα αποτυπώματά του. Λίγο αργότερα, άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης ανασύρουν από τα συντρίμμια έναν επιζώντα, τον Λάρολντ Ρέμπχαν. Η Σκάλλυ ανιχνεύει ότι έχει εκτεθεί σε υπερβολική ακτινοβολία. Ο Μώλντερ της λέει ότι πιστεύει πως ο Φένιγκ απήχθη από το σκάφος, πως κάτι τον τράβηξε από την έξοδο κινδύνου. Αλλά μέλη της ομάδας διάσωσης βρίσκουν το πτώμα του στα συντρίμμια.

Οι πράκτορες ανακρίνουν το Λούις Φρις, που –μαζί με τον Αρμάντο Γκονζάλες– εκτελούσαν βάρδια στον κοντινό πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αεροπορίας, τη νύχτα του ατυχήματος. Ο Λούις ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε επαφή μέσω ασυρμάτου ανάμεσα στην Αεροπορία και το πολιτικό αεροσκάφος. Αργότερα, βρίσκει στον πύργο ελέγχου το πτώμα του Γκονζάλες. Ο πύργος κατακλύζεται από κυβερνητικούς πράκτορες, και ο Λούις κρύβεται στην ταράτσα για να αποφύγει τη σύλληψη. Αργότερα, η Σάρον Γκράφια εξαφανίζεται από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Ο Μώλντερ συμπεραίνει ότι απήχθη από UFO.

Ο Λούις ομολογεί στο Μώλντερ, τη Σκάλλυ και το Μίλαρ ότι αυτός μίλησε τελευταίος με την Πτήση 549 –όχι ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο Ώλμπανυ. Τους εξηγεί ότι ο διοικητής του διέταξε αυτόν και τον Γκονζάλες να πουν ψέματα στους ανακριτές. Οι δύο στρατιώτες είδαν στο ραντάρ ένα άγνωστο αντικείμενο να εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Πτήσης 549. Λίγο αργότερα, ακούστηκε έκρηξη. Ο Μώλντερ υποθέτει ότι ένα τρίτο, άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος κατέρριψε το δεύτερο («αναχαιτιστικό»), αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν υπάρχει δεύτερο σημείο συντριβής. Καθώς οι δύο πράκτορες φεύγουν με το Λούις από τις εγκαταστάσεις της ομάδας διάσωσης, δύο αυτοκίνητα τους καταδιώκουν. Στην προσπάθεια να διαφύγει από τους διώκτες του, ο Μώλντερ εισέρχεται σε διάδρομο προσγείωσης. Ένα αεροσκάφος προσγειώνεται στο διάδρομο, αποφεύγοντας μετά βίας την πρόσκρουση με το αυτοκίνητο. Τα δύο αυτοκίνητα που καταδίωκαν τους πράκτορες σταματούν. Αργότερα, ο Μάικ Μίλαρ βλέπει ένα UFO να αιωρείται πάνω από τον τόπο του αεροπορικού ατυχήματος, και βλέπει εκεί κοντά τη Σάρον Γκράφια.

Η Σκάλλυ και ο Λούις περιμένουν να φτάσει ο Ομοσπονδιακός Σερίφης, στη Headless Woman's παμπ. Ο Γκάρετ μπαίνει μέσα οπλισμένος, η Σκάλλυ τραβά το όπλο της, και ακολουθούν πυροβολισμοί. Ο πράκτωρ Πέντρελ, που βρισκόταν τυχαίως στο μπαρ, δέχεται σφαίρα στο στήθος, ενώ η Σκάλλυ καταφέρνει να πυροβολήσει τον Γκάρετ στο πόδι.

Εξετάζοντας ένα χάρτη, ο Μώλντερ συμπεραίνει ότι το δεύτερο αεροσκάφος συνετρίβη στη λίμνη Great Sacandaga Lake. Βουτά στα σκοτεινά νερά, και εντοπίζει συντρίμμια και το πτώμα ενός γκρι εξωγήινου. Ξαφνικά, μία λαμπερή ακτίνα φωτίζει την επιφάνεια του νερού. Ο Μώλντερ κλείνει τα μάτια του, για να μη τυφλωθεί από την ένταση του φωτός.

Συνεχίζεται…


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo