MAX


ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… Ο ΜΩΛΝΤΕΡ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΤΡΙΝΒΗΣ ΕΝΟΣ UFO, ΚΑΙ Η ΣΚΑΛΛΥ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ.

Όπως είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Μώλντερ, με στολή κατάδυσης, εξετάζει (κάτι που μοιάζει με) συντρίμμια UFO βαθιά στα σκοτεινά νερά της λίμνης Great Sacandaga, στη Βόρεια Νέα Υόρκη. Μία φωτεινή ακτίνα φωτός διαπερνά το σκοτάδι, φωτίζοντας τον πράκτορα. Πηγή του φωτός είναι μία ομάδα βατραχανθρώπων, που συνοδεύονται από ένα αμφίβιο σκάφος, εξοπλισμένο με μεγάλους προβολείς. Ο Μώλντερ προσπαθεί να διαφύγει, αλλά συλλαμβάνεται και τίθεται υπό στρατιωτική φύλαξη.

Ο Γκάρετ, φεύγει πληγωμένος από τη Headless Woman παμπ. Η Σκάλλυ στρέφει αμέσως την προσοχή της στον πράκτορα Πέντρελ, που βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Καταφθάνει ασθενοφόρο, και ο Πέντρελ μεταφέρεται σε κοντινό νοσοκομείο. Ο Σκίνερ λέει στη Σκάλλυ ότι ο Λούις Φρις συλλαμβάνεται από το Στρατό (με κατηγορίες φόνου, και ψευδορκίας σε ομοσπονδιακούς πράκτορες).

Ο Μώλντερ αποφυλακίζεται. Η Αεροπορία ισχυρίζεται ότι η πτήση 549 συγκρούστηκε με στρατιωτικό μαχητικό, εξαιτίας λάθους κρίσεως του Φρις και του συγχειριστή του στον πύργο ελέγχου. Έχοντας δει τα συντρίμμια στη λίμνη Lake Sacandaga, ο Μώλντερ πιστεύει ότι η πτήση 549 συγκρούστηκε με UFO (μετά την κατάρριψη από στρατιωτικό αεροσκάφος). Η Σκάλλυ του λέει ότι ο πράκτορας Πέντρελ υπέκυψε στα τραύματά του, και ο Μώλντερ εκφράζει τη λύπη του.

Στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Σάρον Γράφια δεν είναι αδελφή του Μαξ Φένιγκ, αλλά άνεργη μηχανικός αεροναυτικής, που έχει διατελέσει τρόφιμος ψυχιατρείων (όπου και γνώρισε το Φένιγκ). Οι πράκτορες κάνουν έρευνα στο τροχόσπιτο του Φένιγκ. Ανακαλύπτουν μία βιντεοταινία, στην οποία ο Φένιγκ δηλώνει ότι ο Στρατός έχει περισυλλέξει τεχνολογία εξωγήινων, την οποία χρησιμοποιεί για δικές του τεχνολογικές εφαρμογές. Ισχυρίζεται ότι έχει αναμφισβήτητες, αδιάσειστες αποδείξεις που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Ο Μώλντερ περιγράφει στο Μάικ Μίλαρ τη σειρά των γεγονότων που (πιστεύει ότι) οδήγησαν στην κατάρριψη της πτήσης 549. Σύμφωνα με το Μώλντερ, ο Μαξ επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, μεταφέροντας αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Κάποιος τον ακολούθησε στο αεροσκάφος, με σκοπό να αποκτήσει τις αποδείξεις αυτές, με οποιοδήποτε κόστος. Αλλά πριν ο δολοφόνος ολοκληρώσει την αποστολή του, η πτήση 549 αναχαιτίστηκε από ένα UFO. Καθώς το UFO προσπάθησε να απαγάγει το Φένιγκ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διέταξαν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος να εισέλθει στο χώρο πτήσης της 549, με αποστολή την κατάρριψη του εξωγήινου σκάφους. Όταν η Αεροπορία κατέρριψε το UFO, η πτήση 549 απελευθερώθηκε από τον έλεγχό του, και συνετρίβη.

Ο υπεύθυνος του πάρκου τροχοσπίτων όπου ζούσε ο Φένιγκ, παραδίδει στο Μώλντερ και τη Σκάλλυ την αλληλογραφία του. Ένας φάκελος περιέχει μία απόδειξη κατάθεσης αποσκευών, με στοιχεία του αεροδρομίου Syracuse. Στο μεταξύ, η Σκάλλυ επισκέπτεται τη Σάρον Γράφια σε ένα κέντρο ψυχικής υγείας. Εκείνη παραδέχεται ότι έκλεψε ένα αντικείμενο από τον εργοδότη της, επειδή ο Μαξ επέμενε ότι αυτό θα αποδείκνυε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το αντικείμενο αυτό χωρίστηκε σε τρία κομμάτια. Ο Μαξ και η Σάρον κράτησαν από ένα, αλλά τους τα πήραν.

Ο Μώλντερ ανακαλύπτει το τρίτο κομμάτι στις αποσκευές του Φένιγκ στο αεροδρόμιο Syracuse. Επιβιβάζεται σε πτήση με προορισμό την Ουώσινγκτον, αλλά τον ακολουθεί ο Γκάρετ (ο δολοφόνος του πράκτορα Πέντρελ). Ο Μώλντερ τον αιφνιδιάζει, και τον κλειδώνει στην τουαλέτα του αεροσκάφους. Τηλεφωνεί στη Σκάλλυ και της ζητά να τον περιμένει στο αεροδρόμιο Dulles. Ξαφνικά, το ρολόι του Μώλντερ σταματά. Ένα UFO αναχαιτίζει την πτήση, και μέσα στην αναστάτωση ο Γκάρετ αποδρά από την τουαλέτα, και αρπάζει το σάκο με το τρίτο εξωγήινο κομμάτι. Με το αεροσκάφος να καλύπτεται από τη φωτεινή ακτίνα του UFO, ο Μώλντερ λέει στον Γκάρετ να αφήσει το σάκο, αλλά ο Γκάρετ αρνείται. Όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Dulles, ο Γκάρετ δεν είναι μέσα, και ο Μώλντερ λέει στο Σκίνερ ότι “άλλαξε πτήση”.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo