SYNCHRONY


ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΦΟΝΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Οι Τζέισον Νίκολς και Λούκας Μέναντ, ερευνητές του MIT, λογομαχούν καθώς περπατούν στο δρόμο. Τους πλησιάζει ένας ηλικιωμένος, και προειδοποιεί τον Μέναντ ότι θα τον χτυπήσει λεωφορείο ακριβώς στις 23:46 το ίδιο βράδυ. Ο Μέναντ λέει σε κάποιο φύλακα του Πανεπιστημίου ότι ο γέρος τον παρενοχλεί. Ο φρουρός τον βάζει στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και φεύγει μαζί του. Λίγο αργότερα, λεωφορείο παρασύρει τον Μέναντ… ακριβώς στις 23:46.

Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης. Ο Νίκολς έχει συλληφθεί, επειδή ο οδηγός του λεωφορείου κατέθεσε ότι αυτός έσπρωξε τον Μέναντ για να πέσει στο λεωφορείο. Αλλά ο Νίκολς καταθέτει στις αρχές ότι προσπαθούσε να σώσει τον Μέναντ –καθώς ένας άγνωστος ηλικιωμένος άνδρας είχε προειδοποιήσει για το θάνατο του συναδέλφου του.

Ο φύλακας που συνέλαβε τον ηλικιωμένο, βρίσκεται νεκρός από κρύο. Η Σκάλλυ συμπεραίνει ότι ο φύλακας κάπως εκτέθηκε σε κάποιου είδους ψυκτικό χημικό, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές για να δικαιολογήσουν τη χαμηλή εσωτερική θερμοκρασία του πτώματος. Ο Μώλντερ ανακρίνει τον Νίκολς στο αστυνομικό τμήμα. Αυτός του εξηγεί ότι λογομαχούσε με το Μέναντ, επειδή ο τελευταίος απειλούσε να δημοσιοποιήσει τον ισχυρισμό του ότι ο Νίκολς είχε παραποιήσει τα δεδομένα ενός ερευνητικού εγγράφου.

Λίγο αργότερα, ο ηλικιωμένος σκοτώνει τον ιάπωνα ερευνητή Δρα. Γιονέτσι, μαχαιρώνοντάς τον με ένα μεταλλικό στυλό. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ εξετάζουν το παγωμένο πτώμα του Γιονέτσι. Ο εργαστηριακός έλεγχος δείχνει ότι του είχε χορηγηθεί μία άγνωστη χημική σύνθεση. Οι πράκτορες επισκέπτονται την κοπέλα του Νίκολς, Λίζα Ιανέλι, που είναι επίσης ερευνήτρια. Αναγνωρίζει τη χημική σύνθεση ως τον παράγοντα ταχείας ψύξεως, που ο Nichols ανέπτυσσε επί χρόνια. Τους λέει, όμως, ότι το χημικό αυτό δεν έχει ακόμα εφευρεθεί! Ισχυρίζεται ότι αν ήταν αυτό το χημικό που είχε χορηγηθεί στο Γιονέτσι, ίσως αυτός να μην είναι νεκρός. Με τη βοήθεια της Λίζα, η Σκάλλυ και μία ομάδα ιατρικού προσωπικού καταφέρνουν να επαναφέρουν στη ζωή τον Γιονέτσι. Ξαφνικά, όμως, η θερμοκρασία του σώματός του αρχίζει να αυξάνεται ταχύτατα, μέχρι που αναφλέγεται ολόκληρος. Η Λίζα συνειδητοποιεί ότι έκανε λάθος όταν σύστησε στους γιατρούς να βγάλουν το σώμα του Γιονέτσι από την μπανιέρα με το κιτρινωπό υγρό.

Η Λίζα ομολογεί ότι αυτή παραποίησε τα δεδομένα για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την έρευνα (ο Νίκολς είναι φυλακή επειδή την καλύπτει). Αυτοί που είχαν ανακαλύψει την αλήθεια –ο Μέναντ και ο Γιονέτσι– είναι τώρα νεκροί. Η αστυνομία λαμβάνει την πληροφορία ότι ο ηλικιωμένος μένει σε παρακείμενο ξενοδοχείο. Στο δωμάτιό του, οι πράκτορες ανακαλύπτουν μία ξεθωριασμένη φωτογραφία που δείχνει τον Νίκολς, τον Γιονέτσι και την Λίζα να πίνουν σαμπάνια στο εργαστήριο κρυολογίας. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πέντε χρόνια μετά (στο μέλλον) –την ημέρα που οι ερευνητές πέτυχαν τη δημιουργία της ψυκτικής σύνθεσης. Ο ηλικιωμένος προσπαθεί να αλλάξει το μέλλον: Επειδή δεν κατάφερε να σώσει τον Μέναντ από το λεωφορείο, σκότωσε τον Γιονέτσι. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί επίσης ότι ο ηλικιωμένος δεν είναι άλλος από τον Νίκολς.

Η Λίζα εντοπίζει τον ηλικιωμένο, και έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του. Αυτός βρίσκει τις δυνάμεις να τις κάνει ένεση με το χημικό. Αλλά η Σκάλλυ την ξαναφέρνει στη ζωή, και αμέσως την τοποθετεί στην μπανιέρα (για να μην καεί όπως ο Γιονέτσι). Ο Νίκολς έρχεται αντιμέτωπος με τον ηλικιωμένο εαυτό του στην αίθουσα υπολογιστών του εργαστηρίου κρυογενετικής· ο ηλικιωμένος έχει σβήσει τα αρχεία του Νίκολς από τον υπολογιστή. Ο Νίκολς του επιτίθεται, και προσπαθεί να τον πνίξει. Ο Μώλντερ, μη μπορώντας να ανοίξει την πόρτα του εργαστηρίου, φωνάζει στο Νίκολς, για να του πει ότι η Λίζα είναι ζωντανή. Ο ηλικιωμένος λέει στοn Νίκολς “καλύτερα να μην υπήρχαμε ποτέ”. Απλώνοντας τα χέρια γύρω από το νεότερο εαυτό του, ο γέρος αναφλέγεται. Η φωτιά καίει και τους δύο. Αργότερα, η Λίζα αρχίζει να δουλεύει στο εργαστήριο, προσπαθώντας να ανασυγκροτήσει τη χημική σύνθεση.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo