SMALL POTATOES


ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ

Στο Martinsburg της Δυτικής Βιρτζίνια, γιατροί προστρέχουν στην Amanda Nelligan, που αρχίζει να γεννά. Όταν η νοσοκόμα την ρωτάει για τον πατέρα του παιδιού, η Amanda απαντά ότι ο πατέρας είναι από άλλον πλανήτη. Το μωρό βγαίνει, και όσοι το βλέπουν παγώνουν από φόβο όταν διαπιστώνουν ότι το νεογέννητο έχει ουρά 10 εκατοστών.

Η είδηση της περίεργης γέννας γίνεται ευρύτερα γνωστή από ταμπλόιντ, και ο Μώλντερ με τη Σκάλλυ ταξιδεύουν στο Martinsburg για να ερευνήσουν την υπόθεση. Στη διαδρομή, ο Μώλντερ αναφέρει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουν γεννηθεί τέσσερα παιδιά με ουρά –και όλα σε πόλη με λιγότερους από 15.000 κατοίκους. Η Σκάλλυ υποθέτει ότι οι ανωμαλίες αυτές ίσως οφείλονται σε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ή παρενέργειες από φάρμακα.

Στο νοσοκομείο, η Amanda, οπαδός του Star Wars, λέει στους πράκτορες ότι πατέρας του παιδιού είναι ο Luke Skywalker (ήρωας των ταινιών). Τους εξιστορεί πώς ο Luke Skywalker εμφανίστηκε στο σπίτι της και την σαγήνευσε. Με τη βοήθεια ενός γιατρού του Υπουργείου Υγείας, η Σκάλλυ ανακαλύπτει ότι τα πέντε παιδιά που γεννήθηκαν με ουρές έχουν τον ίδιο πατέρα. Ο Μώλντερ παρατηρεί, επίσης, ότι και οι πέντε μητέρες επισκέπτονταν τον ίδιο γιατρό: τον ειδικό στην τεχνητή γονιμοποίηση Δρα. Alton Pugh.

Όταν οι πράκτορες φτάνουν στο ιατρείο του Δρα. Pugh, συναντούν αρκετά εκνευρισμένα ζευγάρια, που λογομαχούν με το γιατρό για τις γέννες τους. Καθώς ο Μώλντερ εξετάζει τους χώρους του ιατρείου, συναντά ένα συντηρητή, τον Eddie Van Blundht, που προσπαθεί να επιδιορθώσει τη διαρροή ενός νιπτήρα, και παρατηρεί μέσα από το πεσμένο παντελόνι του μία αχνή, περίπου τριγωνική ουλή στη βάση της σπονδυλικής του στήλης. Ο Eddie προσπαθεί να διαφύγει, αλλά τον προλαβαίνουν, και συλλαμβάνεται. Όλες οι γυναίκες ορκίζονται ότι ο μόνος άνδρας με τον οποίο είχαν κάνει έρωτα ήταν ο σύζυγός τους. Αργότερα, ένα τεστ μητρότητας αποκαλύπτει ότι πατέρας των πέντε παιδιών είναι ο Eddie. Η Σκάλλυ πιθανολογεί ότι ο Eddie ίσως χρησιμοποίησε το ηρεμιστικό Rohypnol για να αναισθητοποιήσει τα θύματά του. Ο άσχημος Eddie εναντιώνεται στο συμπέρασμα ότι μία γυναίκα θα έκανε έρωτα μαζί του μόνο με τη βία.

Όσο ένας βοηθός του σερίφη συμπληρώνει τα έγγραφα σύλληψης του Eddie, εκείνος αλλάζει ξαφνικά μορφή και μεταμορφώνεται σε ακριβή σωσία του. Ο βοηθός ξαφνιάζεται, και ο Eddie τον χτυπά στο κεφάλι και αποδρά. Ανακρίνοντας το βοηθό σερίφη, ο Μώλντερ συμπεραίνει ότι ο Eddie κατέστησε τις τέσσερις γυναίκες εγκύους, παίρνοντας τη μορφή του συζύγου τους. Και ξεγέλασε την πέμπτη γυναίκα, την Amanda, ώστε να πιστεύει ότι έκανε έρωτα με τον Luke Skywalker.

Οι πράκτορες επισκέπτονται τη οικία του Δρα. Van Blundht, όπου συναντούν τον Edward τον Πρεσβύτερο, που ισχυρίζεται ότι κάποτε έδινε παραστάσεις ως "Eddie ο Πιθηκάνθρωπος" και ακόμα έχει την ουρά του άθικτη. Καθώς του μιλάνε, συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα ο γέρος είναι ο Eddieο Νεότερος, σε άλλη μορφή. Ξαφνικά, ο Eddie τρέχει έξω από το σπίτι, και εξαφανίζεται στη γειτονιά. Μετά από έρευνα στο σπίτι, ανακαλύπτεται το ταριχευμένο πτώμα του πραγματικού Edward του Πρεσβύτερου στη σοφίτα. Η αυτοψία της Σκάλλυ αποκαλύπτει μία ανώμαλη μυϊκή δομή κάτω από την επιφάνεια του δέρματος του πτώματος. Στην ουσία, όλο το δέρμα του πτώματος, ήταν μυς. Ο Μώλντερ οδηγείται στο συμπέρασμα ότι αν ο Eddie κληρονόμησε το ίδιο χαρακτηριστικό, εξηγείται η ικανότητά του να αλλάζει μορφή. Στο μεταξύ, ο Eddie μεταμορφώνεται ξανά –αυτήν τη φορά σε Μώλντερ. Ο πραγματικός Μώλντερ τον εντοπίζει σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η Amanda Nelligan. Ξαφνικά, ο Eddie του επιτίθεται από την οροφή, και τον ρίχνει στο έδαφος. Δένει τον αληθινό Μώλντερ και τον κλειδώνει στο δωμάτιο.

Προσποιούμενος ότι είναι ο Μώλντερ, ο Eddie επιστρέφει στην Ουώσινγκτον με τη Σκάλλυ, παραδίδει την έκθεσή του στο Σκίνερ και κλείνει την υπόθεση. Αργότερα, εμφανίζεται στο διαμέρισμα της Σκάλλυ με μία φιάλη κρασί. Περνούν τη βραδιά με ξεκούραστες συζητήσεις σε προσωπικό παρά επαγγελματικό στυλ, και η Σκάλλυ λέει στον ψευτο-Μώλντερ «Πραγματικά νοιώθω ότι βλέπω μία διαφορετική πλευρά σου απόψε». Ο “Μώλντερ” γέρνει προς το μέρος της, και ετοιμάζεται να την φιλήσει. Ακριβώς πριν τα χείλη τους ενωθούν, ο αληθινός Μώλντερ μπαίνει βίαια στο διαμέρισμα και τους διακόπτει. Ο Eddie απλώνεται στον καναπέ απογοητευμένος, παίρνει την πραγματική του μορφή και συλλαμβάνεται.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo