ZERO SUM


Ο ΣΚΙΝΕΡ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΦΟΝΟ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΑΠΟ ΝΕΦΟΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ.

Η Τζέιν Μπρόντυ, διαλογέας αλληλογραφίας σε εταιρία κούριερ, τρυπώνει στις γυναικείες τουαλέτες για να καπνίσει. Ξαφνικά, εκατοντάδες μέλισσες μπαίνουν στο δωματιάκι που κάθεται η Τζέιν. Εκείνη προσπαθεί να τις αποκρούσει για να διαφύγει, αλλά οι μέλισσες της επιτίθενται ομαδικώς και την τσιμπούν μέχρι θανάτου.

Στο Μώλντερ φτάνει ένα e-mail με φωτογραφίες του θύματος, αλλά ο Σκίνερ το βλέπει και το διαγράφει. Ο Σκίνερ εξαφανίζει τα ίχνη από την επίθεση των μελισσών, και αποτεφρώνει το πτώμα της Τζέιν. Συστηνόμενος ως Φοξ Μώλντερ, ο Σκίνερ επισκέπτεται τη Σήμανση της Αστυνομίας της Βιρτζίνια, και αντικαθιστά τη φιάλη του αίματος της Μπρόντυ με μία παρόμοια. Καθώς φεύγει, τον πλησιάζει ο επιθεωρητής Ρέι Τόμας, ο άνθρωπος που είχε στείλει στο Μώλντερ το e-mail. Ο Σκίνερ απαντά στον απογοητευμένο Τόμας (που νομίζει ότι μιλά στον πραγματικό Φοξ Μώλντερ), ότι τα στοιχεία δεν εξασφαλίζουν την περαιτέρω ενασχόλησή του με την υπόθεση.

Ο Μώλντερ επισκέπτεται το Σκίνερ απρογραμμάτιστα, και του αναφέρει ότι κάποιος έκανε τα πάντα ώστε να μη μάθει την είδηση της επίθεσης των μελισσών. Του αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο επιθεωρητής Τόμας βρέθηκε νεκρός, θύμα πυροβολισμού που θυμίζει εκτέλεση. Καθώς η Σκάλλυ κάνει εξετάσεις σε νοσοκομείο για τη θεραπεία του καρκίνου της, ο Μώλντερ ζητά από το Σκίνερ τη βοήθειά του για τη λύση του μυστηρίου. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Σκίνερ δέχεται την επίσκεψη του Καρκίνου, τον οποίο κατηγορεί για τη δολοφονία του Τόμας. Ο Καρκίνος ανταπαντά ότι ο Σκίνερ «δεν μπόρεσε να εξομαλύνει μία πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση».

Ο Μώλντερ ανακαλύπτει ότι κάποιος έκλεψε το πτώμα της Μπρόντυ από το νεκροτομείο και αντικατέστησε το δείγμα αίματός της στο αστυνομικό τμήμα. Ανακαλύπτει, επίσης, ότι ο δολοφόνος του Τόμας χρησιμοποίησε κυβερνητικό όπλο. Λίγο αργότερα, ο Σκίνερ συνειδητοποιεί ότι λείπει το όπλο του, και μεταβαίνει ξανά στις τουαλέτες όπου δολοφονήθηκε η Μπρόντυ. Ανακαλύπτει μία τεράστια κυψέλη μέσα στον τοίχο της τουαλέτας, και παίρνει ένα κομμάτι της, το οποίο δίνει στον εντομολόγο Πίτερ Βαλντεσπίνο για ανάλυση.

Ο Μώλντερ ανακαλύπτει ότι η κάμερα ασφαλείας μίας τράπεζας έχει καταγράψει θολά την εικόνα κάποιου που συνομιλεί με τον επιθεωρητή Τόμας λίγο πριν τη δολοφονία του. Ελπίζει ότι η Μονάδα Φωτογραφιών του FBI θα μπορέσει να δημιουργήσει μία καθαρότερη εικόνα του ανθρώπου που υποψιάζεται ότι είναι ο δολοφόνος του Τόμας. Χρησιμοποιώντας νύμφες από την κυψέλη, ο Βαλντεσπίνο «δημιουργεί» περισσότερες μέλισσες, ώστε να εξακριβώσει σε ποιο είδος ανήκουν. Τα έντομα ξαφνικά κυκλώνουν τον εντομολόγο, και τον σκοτώνουν. Αργότερα, ο Μώλντερ ανακαλύπτει ότι ο Βαλντεσπίνο πέθανε από ανεμοβλογιά. Υποψιάζεται ότι κάποιος έχει ανακαλύψει μία μέθοδο μετάδοσης του παθογόνου χρησιμοποιώντας τα έντομα.

Ο Σκίνερ ανακρίνει τη συνάδελφο της Μπρόντυ, Μίστυ Ναγκάτα, η οποία αποκαλύπτει ότι άλλοι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κατέσχεσαν ένα χτυπημένο δέμα. Μαθητές δημοτικού σχολείου στη Νότια Καρολάινα δέχονται επίθεση από σμήνη μελισσών, και ο Μώλντερ λέει στους γιατρούς της εντατικής ότι τα παιδιά πρέπει να λάβουν θεραπεία για ανεμοβλογιά, όχι για τσίμπημα μελισσών.

Από το πλάνο της κάμερας ασφαλείας, η Μονάδα Φωτογραφιών του FBI καταφέρνει να απομονώσει ξεκάθαρα την εικόνα του Σκίνερ καθώς μιλάει στον Τόμας, λίγο πριν ο τελευταίος δολοφονηθεί. Εξοργισμένος, ο Μώλντερ κατηγορεί το Σκίνερ ότι συνεργάζεται με τον Καρκίνο από την αρχή. Αλλά ο Σκίνερ επιμένει ότι τον παγίδευσαν.

Ο Σκίνερ έρχεται αντιμέτωπος με τον Καρκίνο, και μέσα στο θυμό του πυροβολεί αρκετές φορές. Στη συνέχεια, παρουσία μελών του Συνδικάτου, ο Καρκίνος δίνει οδηγίες στη Μαρίτα Κοβαρούμπιας να πει στο Μώλντερ ό,τι θέλει να ακούσει.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo