ELEGY


ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ.

Ο Άντζι Πιντέρο, ιδιοκτήτης μίας υπαίθριας λέσχης μπόουλινγκ, λέει στον υπάλληλό του Χάρολντ Σπούλερ (έναν πνευματικώς διαταραγμένο, νευρωτικό άνδρα), ότι η βάρδιά του τελείωσε. Λίγο αργότερο, ο Άντζι ανακαλύπτει ένα άσχημα τραυματισμένο ξανθό κορίτσι, παγιδευμένο μέσα σε ένα καροτσάκι. Το κορίτσι προσπαθεί να μιλήσει, αλλά από το στόμα της δε βγαίνουν λέξεις. Ο Άντζι βλέπει αστυνομικούς σε ένα κοντινό πάρκινγκ, και τρέχει να ζητήσει τη βοήθειά τους. Συνειδητοποιεί ότι πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί γύρω από το νεκρό σώμα της ίδιας κοπέλας που λίγες στιγμές νωρίτερα είχε δει στο δρομάκι πίσω από τη λέσχη του.

Ο Άντζι αναφέρει την περίεργη ιστορία του στο Μώλντερ και τη Σκάλλυ. Ο Μώλντερ υποψιάζεται ότι ο Άντζι συνάντησε το φάντασμα του νεκρού κοριτσιού, , ένα πνεύμα που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους ζωντανούς, για άγνωστο λόγο. Στην ίδια περιοχή, μέσα σε τρεις εβδομάδες, έχουν αναφερθεί τρεις παρόμοιες περιπτώσεις, και ισάριθμοι παρόμοιοι φόνοι. Οι πράκτορες ανακαλύπτουν στο μέρος που ο Άντζι είδε την κοπέλα τις λέξεις « Αυτή είμαι εγώ», αλλά το νόημά ους παραμένει μυστήριο.

Ο επιθεωρητής Χούντακ λέει στο Μώλντερ και τη Σκάλλυ ότι ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και άφησε ένα μήνυμα για την Πένυ Τίμονς, ένα από τα θύματα του δολοφόνου. Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία λόγια της Τίμονς ήταν «Αυτή είμαι εγώ». Αλλά, σημειώνει ο Χούντακ, ο λάρυγγας του θύματος ήταν κατεστραμμένος, και άρα δεν μπορούσε να μιλήσει την ώρα που ξεψυχούσε.

Οι πράκτορες εντοπίζουν ότι το ανώνυμο τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνικό θάλαμο στο Ψυχιατρικό Κέντρο Νέος Ορίζων. Ο Μώλντερ παρατηρεί ότι ένας ασθενής –ο Χάρολντ Σπούλερ– αποφεύγει το βλέμμα του. Εξετάζοντας φωτογραφίες των θυμάτων, η Σκάλλυ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Σπούλερ ταιριάζει στο προφίλ του δολοφόνου: Νευρωτικό άτομο, με μανία οργανώσεως, καθαρισμού και τακτοποίησης.

Η Σκάλλυ πηγαίνει σε μία τουαλέτα, επειδή ανοίγει η μύτη της. Εκεί, συναντά το πνεύμα ενός ακόμα ξανθού κοριτσιού. Λίγο αργότερα, ο Μώλντερ της αναφέρει ότι το πτώμα ενός ακόμα κοριτσιού βρέθηκε εκεί κοντά.

Ο Μώλντερ ανακαλύπτει τον Χάρολντ χωμένο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κοντά στη λέσχη μπόουλινγκ. Οι τοίχοι του δωματίου είναι καλυμμένοι με καρτέλες βαθμολογίας μπόουλινγκ, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και αυτές των θυμάτων. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι ο Χάρολντ είχε γνωρίσει τις κοπέλες στη λέσχη. Ξαφνικά, ο Χάρολντ καταλαμβάνεται από μία περίεργη μανία. Από εκεί που στέκεται, βλέπει το φάντασμα του Άντζι να στέκεται πίσω από το Μώλντερ. Τρέχει έξω από το δωμάτιο, και κατευθύνεται στη λέσχη, όπου βρίσκει τον Άντζι νεκρό από καρδιακή προσβολή. Ο Μώλντερ λέει στη Σκάλλυ ότι όσοι έχουν δει τα φαντάσματα σύντομα πεθαίνουν, εννοώντας ότι ο Χάρολντ ίσως είναι ο επόμενος. Η Σκάλλυ, που έχει και αυτή δει ένα φάντασμα, ταράσσεται.

Ο Χάρολντ μεταφέρεται ξανά στο Ψυχιατρικό Κέντρο. Εκεί, βασανίζεται από τη νοσοκόμα Ίνες, που ειρωνεύεται την πνευματική και σωματική του κατάσταση. Αργότερα, ο Μώλντερ βρίσκει την Ίνες στο πάτωμα, σχεδόν αναίσθητη. Η Ίνες ισχυρίζεται ότι ο Χάρολντ έχασε τον έλεγχό του και της επιτέθηκε. Ένας από τους άλλους ασθενείς, ο Τσακ Φορς, λέει στη Σκάλλυ ότι η νοσοκόμα προσπαθούσε να δηλητηριάσει το Χάρολντ. Σιγά-σιγά, η Σκάλλυ συνειδητοποιεί ότι υπεύθυνη για τους φόνους είναι η Ίνες, όχι ο Χάρολντ. Όταν η Ίνες επιτίθεται στη Σκάλλυ με νυστέρι, η Σκάλλυ τραβά το όπλο της, και την πυροβολεί στον ώμο. Έπειτα, η Σκάλλυ εξηγεί στο Μώλντερ ότι η Ίνες χρησιμοποιούσε τα φάρμακα του Χάρολντ, γι’ αυτό είχε αναπτύξει βίαιη και απρόβλεπτη συμπεριφορά. Υποθέτει ότι η Ίνες ήθελε να καταστρέψει την αγάπη που ένοιωθε ο Χάρολντ για τις νεαρές κοπέλες. Αργότερα, βρίσκουν σε ένα κοντινό στενάκι το Χάρολντ νεκρό από αναπνευστική ανεπάρκεια. Αλλά η Σκάλλυ πιστεύει ότι ο Χάρολντ πέθανε από αυτό που του στέρησε η Ίνες.

Η Σκάλλυ ομολογεί στο Μώλντερ ότι είδε το φάντασμα του τέταρτου θύματος, λίγο μετά τη δολοφονία του. Αργότερα, βλέπει το πνεύμα του Χάρολντ στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo