DEMONS


Ο ΜΩΛΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο Μώλντερ βιώνει ένα ολοζώντανο όραμα, σαν παιδική ανάμνηση, στο οποίο βλέπει τη μητέρα και τον πατέρα του να συμπεριφέρονται σαν να έχει συμβεί στο σπίτι τους κάποια φοβερή τραγωδία. Ο Μώλντερ ξυπνά κάθιδρος σε δωμάτιο ξενοδοχείου, με τα χέρια και το πουκάμισό του βουτηγμένα στο αίμα. Τηλεφωνεί στη Σκάλλυ, που μεταβαίνει στο ξενοδοχείο προς βοήθεια. Ο Μώλντερ αντιμετωπίζει πνευματικό «μπλακ άουτ», και δεν μπορεί να θυμηθεί πώς βρέθηκε στο ξενοδοχείο. Η Σκάλλυ διαπιστώνει ότι το όπλο του έχει ρίξει δύο σφαίρες. Επίσης, εντοπίζει έξω από το δωμάτιο του Μώλντερ ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε κάποιους Ντέιβιντ και Έιμυ Κασάντρα. Οι πράκτορες επισκέπτονται την οικία τους, και συνομιλούν με την οικονόμο. Το σπίτι είναι διακοσμημένο με δεκάδες πίνακες που απεικονίζουν ένα λευκό ξύλινο σπίτι. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι έχει ξαναμπεί στο σπίτι αυτό, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί γιατί.

Η οικονόμος δίνει στους πράκτορες τη διεύθυνση του σπιτιού που εικονίζεται στους πίνακες. Καθώς πλησιάζουν σε αυτό, ο Μώλντερ έχει ένα φλας-μπακ, κατά τη διάρκεια του οποίου βλέπει τον Cigarette-Smoking Man σε νεαρή ηλικία μέσα στο πατρικό του σπίτι. Όταν το φλας-μπακ τελειώνει, οι πράκτορες μπαίνουν στη εξοχική κατοικία, όπου βρίσκουν τα πτώματα του Ντέιβιντ και της Έιμυ Κασάντρα.

Στο πουκάμισο του Μώλντερ ανιχνεύεται αίμα από τα δύο θύματα. Ο επιθεωρητής Κέρτις συλλαμβάνει το Μώλντερ. Αλλά η τοξικολογική έρευνα εντοπίζει στο αίμα του Μώλντερ και της Έιμυ το αναισθητικό Κεταμίνη. Η Σκάλλυ συνειδητοποιεί ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να ευθύνεται για την απώλεια μνήμης του Μώλντερ. Λίγο αργότερα, ο φύλακας-αστυνομικός Μάικλ Φαζέκας, μπαίνει σε μία τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος και αυτοπυροβολείται στο κεφάλι. Η Σκάλλυ ανακαλύπτει στο κρανίο του ένα μικρό σημάδι παρόμοιο με αυτό που εντοπίστηκε στο κρανίο της Έιμυ. Ο επιθεωρητής Κέρτις αποκαλύπτει ότι ο Φαζέκας πίστευε στην ύπαρξη UFO. Στο διαμέρισμά του, η Σκάλλυ βρίσκει ένα περιοδικό για UFO με φωτογραφία της Έιμυ, που πίστευε ότι την είχαν απαγάγει εξωγήινοι.

Η έκθεση της Σήμανσης αποκαλύπτει ότι ο τρόπος που είναι απλωμένο το αίμα στο πουκάμισο του Μώλντερ δεν ταιριάζει με το σημείο εισόδου [στο πτώμα]. Ο Κέρτις συμπεραίνει ότι ο θάνατος του ζεύγους Κασάντρα οφείλεται σε φόνο και αυτοκτονία. Περαιτέρω έρευνα αποκαλύπτει ότι η Έιμυ επισκεπτόταν τον ψυχίατρο Δρα. Τσάρλς Γκόλντσταϊν, προσπαθώντας να ανασύρει χαμένες της αναμνήσεις. Ο Γκόλντσταϊν παραδέχεται ότι χρησιμοποιούσε μη συμβατικές μεθόδους θεραπείας, για να προκαλέσει ηλεκτρικούς παλμούς στον εγκέφαλο.

Ο Μώλντερ καταλαμβάνεται και πάλι από αναμνήσεις. Στη διάρκειά τους, βλέπει ένα όραμα με το νεαρό Cigarette-Smoking Man να τραβά κοντά του την κυρία Μώλντερ, σαν να θέλει να την φιλήσει. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ οδηγούν μέχρι το σπίτι της, στο Γκρήνουιτς. Εκεί, ο Μώλντερ έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μητέρα του. Την κατηγορεί ότι του είπε ψέματα πως αναγκάστηκε να επιλέξει τη Σαμάνθα αντ' αυτού. Την κατηγορεί, επίσης, για απιστία προς τον πατέρα του. Η κυρία Μώλντερ θυμωμένη αρνείται τις κατηγορίες. Ο Μώλντερ βγαίνει οργισμένος από το σπίτι, και φεύγει με το αυτοκίνητο.

Ο Μώλντερ απειλεί με το όπλο του τον Δρα. Γκόλντσταϊν, και τον αναγκάζει να ολοκληρώσει τη θεραπεία του: να τον κάνει να ξαναζήσει (αυτό που νομίζει ότι είναι) το παρελθόν του. Ο Γκόλντσταϊν τον ναρκώνει, και φέρνει σιγά-σιγά μία περιστρεφόμενη βελόνα προς το κεφάλι του. Εμφανίζεται η Αστυνομία, και συλλαμβάνει το Δρα. Γκόλντσταϊν, αλλά το πού βρίσκεται ο Μώλντερ είναι άγνωστο. Ο ψυχίατρος λέει στη Σκάλλυ ότι ο Μώλντερ έφυγε από το ιατρείο του για να «εξορκίσει τους δαίμονές του». Η Σκάλλυ τον βρίσκει στο σπίτι στο Quonochontaug, ανεβασμένο στην οροφή, με ένα όπλο στο χέρι του. Κατειλημμένος από αναμνήσεις, στρέφει το όπλο προς τη Σκάλλυ. Εκείνη προσπαθεί να τον πείσει ότι το ισχυρό παραισθησιογόνο που του χορηγήθηκε, έχει επηρεάσει το μυαλό του, και ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται τα οράματά του –που εμφανίζονται ως παιδικές αναμνήσεις. Ο Μώλντερ πυροβολεί, αλλά η σφαίρα θρυμματίζει έναν καθρέπτη πίσω από τη Σκάλλυ. Ξεσπώντας σε λυγμούς, ο Μώλντερ χαμηλώνει το όπλο του. Ο φόβος της Σκάλλυ μετατρέπεται σε συμπόνοια, καθώς ανακουφίζει το συνεργάτη της.


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo