GETHSEMANE


Ο ΜΩΛΝΤΕΡ ΚΑΙ Η ΣΚΑΛΛΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Η Σκάλλυ μπαίνει στο διαμέρισμα του Μώλντερ, όπου περιμένει μία ομάδα επιθεωρητών και αστυνομικών της σήμανσης. Ο Αστυνόμος Ρεμπάλσκι τής συστήνεται, και μετά τραβά το σκέπασμα που καλύπτει ένα πτώμα στο δάπεδο. Η Σκάλλυ αναγνωρίζει το πτώμα. Αργότερα, η Σκάλλυ εμφανίζεται ενώπιον ομάδας αξιωματούχων του FBI, της οποίας προΐσταται ο τομεάρχης Σκοτ Μπλέβινς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Σκάλλυ θυμάται πώς ο Μπλέβινς, πριν από τέσσερα χρόνια, της είχε αναθέσει μία αποστολή γνωστή ως Φάκελοι Χ. Δηλώνει ότι σκοπός της παρούσας συνάντησης είναι να υποβάλει την αναφορά της σχετικά με την παρανομία του έργου του Μώλντερ.

Επιστρέφουμε στο παρελθόν: Δύο ανθρωπολόγοι, οι Αρλίνσκυ και Μπάμπκοκ, φτάνουν με ελικόπτερο σε μία χιονισμένη κατασκήνωση, στους πρόποδες ενός βουνού. Συνοδευόμενοι από έναν οδηγό, οι ανθρωπολόγοι ανεβαίνουν στο δύσβατο βουνό. Όταν φτάνουν στην κορυφή, μπαίνουν σε μία σπηλιά όπου έχει διατηρηθεί τέλεια σε πάγο το πτώμα ενός γκρι εξωγήινου.

Διάφοροι επισκέπτες συγκεντρώνονται στο σπίτι της κυρίας Σκάλλυ για δείπνο. Ανάμεσά τους, είναι ο αδελφός της Ντέινα, Μπιλ Σκάλλυ ο νεώτερος, και ένας καθολικός ιερέας, ο πατέρας ΜακΚιου. Η Σκάλλυ καταλαβαίνει ότι ο ΜακΚιου προσκλήθηκε από τη μητέρα της, ώστε να συζητήσουν την πίστη της, σε μία περίοδο που η υγεία της βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας του καρκίνου. Μετά το δείπνο, ο πατέρας ΜακΚιου συζητά με τη Σκάλλυ για την απομάκρυνσή της από την εκκλησία, αλλά η συζήτησή τους διακόπτεται σύντομα από τηλεφώνημα του Μώλντερ, που αναφέρει ότι έλαβε πληροφορίες για κάτι που ανακαλύφθηκε στον Καναδά.

Ο Μώλντερ κανονίζει να συναντηθεί με τη Σκάλλυ και τον Αρλίνσκυ στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Ο Αρλίνσκυ ισχυρίζεται ότι, σύμφωνα με δείγματα πάγου από το σημείο, το σώμα του εξωγήινου είναι περίπου διακοσίων ετών, και ζητά τη βοήθεια των πρακτόρων στην εξέταση του πτώματος. Ο Μώλντερ και ο Αρλίνσκυ πετούν στην κατασκήνωση, την οποία βρίσκουν περιέργως εγκαταλελειμμένη. Εν αγνοία τους, ένας μυστηριώδης δολοφόνος οπλισμένος με καραμπίνα, έχει δολοφονήσει τους κατασκηνωτές. Όταν φθάνουν στην κορυφή του βουνού, οι δύο άνδρες ανακαλύπτουν το πτώμα του Μπάμπκοκ και ενός ανιχνευτή. Μέσα στη σπηλιά, υπάρχει ένα τετράγωνο κενό εκεί που ήταν παγωμένο το πτώμα του εξωγήινου. Αργότερα, ο Μπάμπκοκ, τραυματισμένος αλλά ζωντανός, λέει στο Μώλντερ και τον Αρλίνσκυ ότι έθαψε το πτώμα του εξωγήινου κάτω από τη σκηνή του.

Στο μεταξύ, η Σκάλλυ και ο εργαστηριακός επιστήμων Βιταλιάνο, εξετάζουν τα δείγματα πάγου από τη σπηλιά. Αργότερα το ίδιο βράδυ, η Σκάλλυ επιστρέφει στο βιολογικό εργαστήριο, όπου κάποιος άγνωστος της επιτίθεται και την ρίχνει από τις σκάλες. Ο πράκτωρ Χέντιν βρίσκει αποτυπώματα στις σκάλες, και ανακαλύπτει ότι ανήκουν σε κάποιον Μάικλ Κριτσγκάου, που εργάζεται στο τμήμα ερευνών του Πενταγώνου. Εξετάζοντας το φάκελό του, η Σκάλλυ αναγνωρίζει ότι πράγματι αυτός της επιτέθηκε. Αργότερα, τον εντοπίζει σε ένα γκαράζ, και τον συλλαμβάνει. Αλλά ο Κριτσγκάου την προειδοποιεί ότι αν συλληφθεί, θα τον σκοτώσουν οι ίδιοι άνθρωποι που «μετέδωσαν» στη Σκάλλυ τον καρκίνο.

Ο Μώλντερ και ο Αρλίνσκυ μεταφέρουν το πτώμα του εξωγήινου σε μία αποθήκη, ώστε να γίνει νεκροψία. Η Σκάλλυ επικοινωνεί με το Μώλντερ στην αποθήκη, και κανονίζει συνάντηση, ώστε ο Μώλντερ να ακούσει από πρώτο χέρι όσα έχει να πει ο Κριτσγκάου. Λίγο αργότερα, ο δολοφόνος Όστελχοφ πυροβολεί με σκοτώνει τους Αρλίνσκυ και Μπάμπκοκ στην αποθήκη. Στο μεταξύ, ο Κριτσγκάου, που ισχυρίζεται ότι διηύθυνε την πτέρυγα προπαγάνδας του Υπουργείου Αμύνης, λέει στους πράκτορες ότι η κυβέρνηση ενορχήστρωνε μία μεγαλειώδη απάτη, ώστε να εκτρέψει την προσοχή από πάνω της. Ο Κριτσγκάου ισχυρίζεται ότι το εξωγήινο πτώμα κατασκευάστηκε από βιο-υλικά, και τοποθετήθηκε στη θέση του προς ψύξη επί ένα χρόνο. Επιμένει ότι το σχέδιο ήταν να δει ο Μώλντερ τον εξωγήινο, ώστε να πιστέψει το ψέμα. Ο Μώλντερ αντιλέγει ότι ψεύτης είναι ο Κριτσγκάου. Αλλά όταν επιστρέφει στην αποθήκη, ανακαλύπτει τα πτώματα των Αρλίνσκυ και Μπάμπκοκ, ενώ το πτώμα του εξωγήινου λείπει. Μετά από λίγο, η Σκάλλυ του λέει ότι αυτοί που ενορχήστρωσαν την απάτη, της «μετέδωσαν» καρκίνο, ώστε ο Μώλντερ να πιστέψει τα ψέματά τους. Ο Μώλντερ εκπλήσσεται από την αποκάλυψη.

Επιστρέφουμε στο παρόν: Η Σκάλλυ λέει στους αξιωματούχους του FBI ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την αστυνομία να αναγνωρίσει ένα πτώμα στο διαμέρισμα του Μώλντερ. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει την ψυχραιμία της, αποκαλύπτει ότι ο Μώλντερ πέθανε από αυτοπυροβολισμό στο κεφάλι.

Συνεχίζεται...


Video
Το τρέιλερ του επεισοδίου σε RealVideo