UNUSUAL SUSPECTS


ΤΟ 1989, ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΠΙΣΤΟΛΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ Σ' ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.

Το 1989, μία ομάδα ειδικών δυνάμεων εισβάλει σε μία σκοτεινή αποθήκη, της οποίας το πάτωμα είναι γεμάτο κηλίδες αίματος. Εκεί οι αστυνομικοί βρίσκουν ένα γυμνό, παρανοϊκό Μώλντερ ξαπλωμένο στο πάτωμα. Ξαφνικά, οι τρεις Μοναχικοί Πιστολάδες - Ο Λάνγκλυ, ο Φρόχαϊκ κι ο Μπάιερς - εμφανίζονται απ' την κρυψώνα τους και κάνουν μία αποτυχημένη απόπειρα ν' αποδράσουν. Ο Μπάιερς ανακρίνεται από τον Επιθεωρητή Μαντς, ο οποίος πιστεύει ότι πέρα από στοιχεία για μία αιματηρή επίθεση και την συμμετοχή ενός (διαταραγμένου πλέον) πράκτορα του FBI, έχει ορισμένες εικασίες για το τι πραγματικά συνέβη. Ο Μπάιερς αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στη μάχη της αποθήκης.

Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται, ο Μπάιερς βρίσκεται σε μία έκθεση υπολογιστών. Εκεί συναντά μία εκπληκτικά όμορφη γυναίκα, τη "Χόλυ", η οποία ισχυρίζεται ότι ο ψυχωτικός πρώην φίλος της απήγαγε την κόρη της. Η "Χόλυ" δίνει στον Μπάιερς μία διεύθυνση του Internet, και ισχυρίζεται πως αυτή είναι η μοναδική της ελπίδα να εντοπίσει το παιδί της. Ο Μπάιερς ανοίγει τον δρόμο και φτάνει σ' έναν υπολογιστή της κυβέρνησης, όπου και πληκτρολογεί το όνομα της κόρης της "Χόλυ", Σουζάν Μοντέσκι. Ο υπολογιστής ανοίγει ένα κωδικοποιημένο αρχείο. Ο Φρόχαϊκ, που έχει ένα διπλανό περίπτερο, συμφωνεί ν' αποκρυπτογραφήσει το κείμενο.

Όταν η "Χόλυ" αντιλαμβάνεται τον Μώλντερ να περπατά στο χώρο της έκθεσης, τον αναγνωρίζει ως τον πρώην φίλο της. Ο Φρόχαϊκ κι ο Μπάιερς πλησιάζουν τον Μώλντερ, μόνο για να μάθουν ότι είναι πράκτορας του FBI. Όταν η "Χόλυ" εξαφανίζεται, ο Φρόχαϊκ κι ο Μπάιερς ζητούν απ' τον Λάνγκλυ να εισχωρήσει στον κεντρικό υπολογιστή του FBI, ελπίζοντας πως μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον Μώλντερ. Ο Λάνγκλυ πετυχαίνει να μπει στο πρόγραμμα, και μαθαίνει ότι η "Χόλυ" είναι στην πραγματικότητα η Σουζάν Μοντέσκι, η οποία συνδέεται με την βομβιστική επίθεση σε ένα εργαστήριο του FBI, που άφησε νεκρούς τέσσερις ανθρώπους.

Η Μοντέσκι τους εντοπίζει στο δωμάτιο του Μπάιερς. Ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται στο φάκελό της είναι ψεύτικες. Παραδέχεται ότι η ιστορία με την κόρη της είναι ψέμα, ένα ψέμα που επινόησε κάνοντας μία απελπισμένη προσπάθεια ν' αποκρυπτογραφήσει το κωδικοποιημένο αρχείο. Λέει στους άντρες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πείραμα, το οποίο θα εκθέσει τον Αμερικανικό λαό σ' ένα αέριο που προκαλεί παράνοια - ένα αέριο που στην παρασκευή του βοήθησε άθελά της και η ίδια.

Το κωδικοποιημένο αρχείο αποκαλύπτει την διεύθυνση της αποθήκης όπου βρίσκεται αποθηκευμένο το αέριο της παράνοιας. Επίσης αποκαλύπτει ότι μία συσκευή παρακολούθησης έχει τοποθετηθεί στο δόντι της Μοντέσκι από τον οδοντίατρό της. Χρησιμοποιώντας λαβίδα, η Μοντέσκι βγάζει μία θήκη που περιέχει έναν μικροσκοπικό πομπό. Ο Μπάιερς, η Μοντέσκι και οι υπόλοιποι μπαίνουν στην αποθήκη. Εκεί ανακαλύπτουν σπρέι για άσθμα που περιέχουν το αέριο. Ο Μώλντερ εμφανίζεται και τους λέει ότι συλλαμβάνονται όλοι. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι άνθρωποι της κυβέρνησης εισβάλουν στην αποθήκη και διατάζουν την Μοντέσκι να τους ακολουθήσει. Όταν ο Μώλντερ λέει στους άντρες να πουν ποιοι είναι, εκείνοι ανοίγουν πυρ και χτυπούν κατά λάθος τα σπρέι. Το υγρό πέφτει πάνω στον Μώλντερ και του προκαλεί ψυχωτικό επεισόδιο. Η Μοντέσκι πυροβολεί τους άγνωστους άντρες και διαφεύγει. Ο Χ εμφανίζεται κι ετοιμάζεται να σκοτώσει τους τρεις άντρες εν ψυχρώ. Όταν ο Χ χαμηλώνει το όπλο του, ο Μπάιερς συνειδητοποιεί ότι απλά ήθελε να τους τρομάξει.

Όταν ο Μπάιερς τελειώνει την ιστορία του, ο Μαντς την διαγράφει σαν φανταστική. Αργότερα, οι Μοναχικοί Πιστολάδες βγαίνουν απ' τη φυλακή όταν ο Μώλντερ επιβεβαιώνει όσα συνέβησαν. Αργότερα το τρίο συναντά τη Σουζάν σ' ένα γραφείο εφημερίδας. Η Σουζάν παραπονιέται πως κανείς δεν πιστεύει την ιστορία της.