CHRISTMAS CAROL


ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΣΚΑΛΛΥ Σ' ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΑ.

Η Σκάλλυ κι η μητέρα της ταξιδεύουν στο σπίτι του Μπιλ του Νεότερου - το οποίο βρίσκεται στη ναυτική βάση του Σαν Ντιέγκο - μερικές μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Εκεί συναντούν τον Μπιλ και την έγκυο γυναίκα του, την Τάρα, που περιμένει το πρώτο της παιδί. Σύντομα μετά την άφιξή τους, η Σκάλλυ απαντά στο τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι μία γυναίκα που ακούγεται ακριβώς σαν την νεκρή αδελφή της Σκάλλυ, της Μελίσα. Η φωνή λέει στη Σκάλλυ "χρειάζεται τη βοήθειά σου". Ψύχραιμα, η Σκάλλυ βάζει να ανιχνεύσουν το τηλεφώνημα, το οποίο έγινε από την οικία των Σιμ. Η Σκάλλυ πηγαίνει εκεί και βρίσκει ότι το σπίτι είναι γεμάτο αστυνομικούς. Ο επιθεωρητής Κρέσγκε της επιτρέπει να περάσει στο μπάνιο, όπου μία νεκρή ξανθιά γυναίκα, η κα. Ρομπέρτα Σιμ, βρίσκεται βυθισμένη σε μία μπανιέρα γεμάτη αίμα, θύμα αυτοκτονίας. Αργότερα, η Σκάλλυ παρακολουθεί τον σύζυγο του θύματος, Μάρσαλ, και την τρίχρονη κόρη τους Έμιλι. Η Σκάλλυ κοιτάζει επίμονα το κορίτσι, παραξενεμένη από τα χαρακτηριστικά της. Ο επιθεωρητής Κρέσγκε λέει στη Σκάλλυ ότι τα αρχεία της τηλεφωνικής εταιρείας αποδεικνύουν ότι όντως έγινε ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του Μπιλ από την οικία Σιμ. Ταυτόχρονα όμως δεν υπάρχουν καταγραφές για τηλεφώνημα από την οικία Σιμ. Η τηλεφωνική εταιρεία λέει πως το τηλέφωνο των Σιμ ήταν κατεβασμένο από το ακουστικό επί τρεις ώρες.

Η Σκάλλυ λέει στη μητέρα της ότι είναι πολύ χαρούμενη για τον Μπιλ και την Τάρα... και μετά παραδέχεται ότι, σαν αποτέλεσμα της απαγωγής της, δεν μπορεί να συλλάβει παιδί. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, η Σκάλλυ βλέπει ένα όνειρο στο οποίο ο νεαρός Μπιλ σκοτώνει το κατοικίδιο κουνέλι της. Στο ίδιο όνειρο, συναντά την μικρή Έμιλι Σιμ. Η Σκάλλυ ξυπνά από άλλο ένα τηλεφώνημα της μυστηριώδους γυναίκας. Η φωνή λέει στη Σκάλλυ "πήγαινε κοντά της". Το τηλεφώνημα προέρχεται ξανά από την οικία Σιμ, όπου ο Μάρσαλ διαβεβαιώνει την Σκάλλυ ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο. Από το σημείο όπου στέκεται η Σκάλλυ βλέπει δύο μαυροντυμένους άνδρες να κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας. Την επόμενη ημέρα, η Σκάλλυ ζητά - και αποκτά - πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης Ρομπέρτα Σιμ. Τηλεφωνεί επίσης στο FBI και ζητά το αρχείο της αδελφής της, της Μελίσα. Παρατηρώντας διάφορες αντιφάσεις στο αρχείο, η Σκάλλυ κάνει αυτοψία στο σώμα της Ρομπέρτα. Ανακαλύπτει ολική απουσία χαπιών από το στομάχι της. Όμως βρίσκει μία μικρή τρύπα από βελόνα στην πατούσα της. Μία έρευνα στο σπίτι των Σιμ αποκαλύπτει μία υποδερμική βελόνα στα σκουπίδια. Ο Μάρσαλ ισχυρίζεται ότι η Έμιλι πάσχει από αναιμία και χρειάζεται καθημερινή ενέσιμη θεραπεία.

Η Σκάλλυ λέει στη μητέρα της ότι ένα τεστ PCR, το οποίο έχει εξήντα τοις εκατό ακρίβεια, αποδεικνύει ότι το DNA της Μελίσα και της Έμιλι ταιριάζουν (ένα πιο ακριβές τεστ θα είναι διαθέσιμο σε λίγες ημέρες). Αυτό, και η αδιαπραγμάτευτη ομοιότητα μεταξύ τους, οδηγεί την Σκάλλυ στο συμπέρασμα ότι η Έμιλι είναι κόρη της Μελίσα. Θυμίζει στην μητέρα της μία εποχή γύρω στο 1994 όταν τα ίχνη της Μελίσα είχαν χαθεί... και υποθέτει ότι θα μπορούσε να έχει δώσει την Έμιλι για υιοθεσία. Αργότερα, η Σκάλλυ βλέπει κι άλλο όνειρο, στο οποίο η κα. Σκάλλυ της δίνει το σταυρό που φορά στο λαιμό της. 'Οταν η Σκάλλυ ξυπνά, ο επιθεωρητής Κρέσγκε την πληροφορεί ότι έχουν γίνει αποταμιεύσεις μεγάλων ποσών τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες από τον Μάρσαλ. Τα χρήματα προέρχονται από μία φαρμακευτική εταιρεία που ονομάζεται Βιομηχανία Πράνγκεν. Η Σκάλλυ κι ο Kρέσγκε συζητούν με τον δρ. 'Ερνεστ Κάλντερον, που εργάζεται στην εταιρεία. Εξηγεί ότι η Έμιλι είχε συμμετάσχει σε μία κλινική δοκιμή. Όταν η Ρομπέρτα προσπάθησε να βγάλει την κόρη της από το πρόγραμμα, η εταιρεία συμφώνησε να της στείλει χρήματα σαν ένδειξη καλής θελήσεως. Ο Κάλντερον αποκαλύπτει επίσης ότι έδωσε στον Μάρσαλ παυσίπονες ενέσεις επειδή είπε πως υπέφερε από ημικρανίες. Αργότερα, ο Μάρσαλ συλλαμβάνεται για τον φόνο της συζύγου του. Σαν αποτέλεσμα, η Έμιλι μπαίνει στο πρόγραμμα Κοινωνικής Πρόνοιας. Πριν πάρουν την Έμιλι, η Σκάλλυ βάζει το σταυρό της γύρω από το λαιμό του κοριτσιού.

Ο Μάρσαλ Σιμ ομολογεί τον φόνο. Μα η Σκάλλυ το θεωρεί περίεργο, διότι υπάρχουν μάρτυρες που του δίνουν άλλοθι. Μαζί με τον Κρέσγκε πηγαίνουν στη φυλακή, όπου βρίσκουν το σώμα του να κρέμεται από μία αυτοσχέδια θηλιά. Αργότερα, η Σκάλλυ λέει στον αδελφό της ότι ο θάνατος ήταν στημένος σαν αυτοκτονία. Η Σούζαν Τσάμπλις, υπάλληλος της πρόνοιας, λέει στην Σκάλλυ ότι η αίτησή της να υιοθετήσει την Έμιλι απορρίφθηκε. Η Σκάλλυ δηλώνει ότι έφτασε ο καιρός για να βάλει τη ζωή της πάνω από την καριέρα της. Η Τσάμπλις υπόσχεται να επαναλάβει την αίτηση της Σκάλλυ. Το πρωί των Χριστουγέννων, η Σκάλλυ λαμβάνει ένα φάκελο από ένα κούριερ του FBI. Η τελική ανάλυση του DNA αποκαλύπτει ότι η μητέρα της Έμιλι είναι η Σκάλλυ.

Συνεχίζεται...