EMILY


Η ΣΚΑΛΛΥ ΚΙ Ο ΜΩΛΝΤΕΡ ΨΑΧΝΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΙΛΙ.

Όπως είδαμε στο επεισόδιο 5, η Σκάλλυ έμαθε ότι είναι η βιολογική μητέρα της τρίχρονης Έμιλι Σιμ. Η Σκάλλυ βλέπει έναν εφιάλτη όπου ανακαλύπτει πως ο χρυσός σταυρός της είναι στο έδαφος, ενώ γύρω της λυσσομανά μία αμμοθύελλα. Αργά-αργά, κι η ίδια μετατρέπεται σε άμμο και χάνεται στον άνεμο.

Ο Μώλντερ ταξιδεύει στο Κομητειακό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών του Σαν Ντιέγκο, όπου η Σκάλλυ παρακολουθεί στενά την Έμιλι. Η Σκάλλυ λέει στον Μώλντερ ότι θέλει να εμφανιστεί σαν μάρτυρας εκ μέρους της στην ακροαματική διαδικασία για την κηδεμονία. Ο Μώλντερ την πληροφορεί ότι ο Φρόχαϊκ κατάφερε να εισχωρήσει στην βάση δεδομένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας Υιοθεσιών της Καλιφόρνια. Το αρχείο για την πραγματική μητέρα της Έμιλι αναφέρει την 'Αννα Φουγκάτσι (μία λέξη που σημαίνει "ψεύτικο"). Προειδοποιεί την Σκάλλυ ότι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω απ' αυτό θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν την Έμιλι - ακόμα και να εμποδίσουν τη Σκάλλυ να πάρει την επιμέλεια του παιδιού. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μώλντερ παρουσιάζει ένα αρχείο σχετικά με την εξαφάνιση της Σκάλλυ πριν κάποια χρόνια. Καταθέτει ότι η Έμιλι Σιμ ήταν αποτέλεσμα ενός επιστημονικού πειράματος, και υποστηρίζει πως η Σκάλλυ είναι αδιαμφισβήτητα η μητέρα της Έμιλι.

Η Σκάλλυ λαμβάνει άλλο ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα. Η προέλευσή του είναι το Κομητειακό Κέντρο Φροντίδας Παιδιών. 'Οταν οι πράκτορες φτάνουν εκεί, ανακαλύπτουν μία σκληρή, ινώδη κύστη στο πίσω μέρος του λαιμού της Έμιλι. Καθώς ένας γιατρός αφαιρεί ένα δείγμα της κύστης για βιοψία, ξαφνικά ξεπηδά από μέσα της πράσινο υγρό. Ο γιατρός πέφτει αναίσθητος από τις αναθυμιάσεις και μπαίνει στο νοσοκομείο. Έπειτα, ο δρ. Κάλντερον αρνείται να μεταφέρει τα ιατρικά αρχεία της Έμιλι στο Κέντρο Παιδιών. 'Ενας έξαλλος Μώλντερ επιτίθεται στον Κάλντερον και τον προειδοποιεί ότι αν δεν μεταφέρει τα αρχεία, θα πάθει πολλά χειρότερα. Μετά από αυτό, ο Κάλντερον πλησιάζει τους δύο μαυροντυμένους άνδρες στο Αναρρωτήριο του Ντίμσντέιλ. Οι άνδρες αντιλαμβάνονται πως ο Μώλντερ ακολούθησε τον Κάλντερον στο κτίριο. Σκοτώνουν τον Κάλντερον χρησιμοποιώντας ένα εξωγήινο όπλο, και μετά παίρνουν τη μορφή του. Ο ένας εκ των δύο "Κάλντερον" επιστρέφει στο Κέντρο Παιδιών και κάνει ένεση στην Έμιλι μ' ένα πρασινωπό υγρό. Η έκπληκτη Σκάλλυ καταδιώκει τον "Κάλντερον" μέσα στο νοσοκομείο. Μα μόλις καταφέρνει να τον προφτάσει, ο εξωγήινος έχει πάρει τη μορφή ενός αγνώστου. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ μιλούν στο τηλέφωνο. Ο Μώλντερ υποψιάζεται πως το υγρό που πήρε η Έμιλι δεν θα της προκαλέσει κάτι κακό, μιας και οι συνωμότες την θέλουν ζωντανή... για άγνωστους λόγους.

Ο Μώλντερ κατευθύνεται στο Γηροκομείο του Ντίμσντέιλ. Εκεί ανακαλύπτει στοιχεία πως οι ηλικιωμένες γυναίκες τρόφιμοι - μαζί την 'Αννα Φουγκάτσι - έχουν κάνει ενέσεις ορμονών. Ο Φρόχαϊκ αποκαλύπτει στοιχεία πως οι ηλικιωμένες γυναίκες απέκτησαν παιδιά λίγα χρόνια νωρίτερα.

Η Έμιλι συνεχίζει να δέχεται θεραπεία και να υπόκειται σε κάθε είδους τεστ, μα η κατάστασή της συνεχώς επιδεινώνεται. Κάποια στιγμή την τοποθετούν σε θάλαμο πίεσης. Ξαφνικά, κάτω από το δέρμα της κινείται κάτι σαν φίδι. Η Σκάλλυ σταματά το τεστ. Ο Μώλντερ ανακαλύπτει κυλίνδρους με ζωντανά ανθρώπινα έμβρυα να κολυμπούν μέσα σε πρασινωπό υγρό. Αρπάζει τρεις αμπούλες με το υγρό και φεύγει προς το διάδρομο. Ο επιθεωρητής Κρέσγκε ξαφνικά μπαίνει μπροστά του, βάζοντας το όπλο του στο κεφάλι του Μώλντερ. Ο Κρέσγκε παίρνει τις αμπούλες από το χέρι του Μώλντερ. Ξαφνικά, ένας από τους "Κάλντερον" εμφανίζεται στην άλλη άκρη του διαδρόμου. Ο Μώλντερ ξαναπαίρνει μία από τις αμπούλες και χάνεται, προειδοποιώντας τον Κρέσγκε να μην πυροβολήσει τον "Κάλντερον" που πλησιάζει. Ο μπερδεμένος Κρέσγκε τον πυροβολεί, κι αμέσως πέφτει κάτω μέσα σε τοξικά αέρια. Ο εξωγήινος "Κάλντερον" παίρνει τη μορφή του Κρέσγκε και φεύγει.

Η Έμιλι πέφτει σε κώμα και πεθαίνει. Στην κηδεία, η Σκάλλυ λέει στον Μώλντερ πως εξακολουθεί να μην έχει στοιχεία για ό,τι έκαναν οι άνδρες στην Έμιλι. Μα όταν σηκώνει το καπάκι από το φέρετρο, βρίσκει πολλά μικρά σακιά με άμμο (το ένα έχει ανοίξει κι η άμμος έχει χυθεί παντού). Η Σκάλλυ παίρνει τον χρυσό σταυρό της, αυτόν που έδωσε στην Έμιλι, μέσα από την άμμο.