BAD BLOOD


ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΒΑΜΠΙΡ.

Μία σκοτεινή μορφή καταδιώκει ένα τρομοκρατημένο αγόρι, τον Ρόνι Στρίκλαντ, μέσα σ' ένα χωράφι στο Τέξας. Όταν ο Ρόνι σκοντάφτει και πέφτει, η μορφή του καρφώνει στο στήθος ένα ξύλινο ραβδί. Ακούγεται η φωνή της Σκάλλυ, και όταν η μορφή γυρίζει προς το μέρος της, βλέπουμε τον Πράκτορα Μώλντερ. Ανοίγοντας το στόμα του νεαρού, ο Μώλντερ δείχνει στην Σκάλλυ δύο κοφτερούς κυνόδοντες, όμοιους με δόντια βαμπίρ. Η Σκάλλυ τα εξετάζει καλύτερα, κι αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα είναι πλαστικά, ψεύτικα δόντια. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί ότι έκανε ένα φοβερό λάθος.

'Οταν οι πράκτορες επιστρέφουν στα γραφεία τους, συμφωνούν να συζητήσουν τα γεγονότα που τους οδήγησαν στο φόνο πριν μιλήσουν με τον Σκίνερ (μιάς και οι δύο τους αντιμετωπίζουν πιθανή φυλάκιση). Η Σκάλλυ αφηγείται πρώτη την ιστορία της. Καθώς προχωρά η αφήγηση, ο Μώλντερ και η Σκάλλυ εξετάζουν φωτογραφίες νεκρών αγελάδων, θύματα αφαίμαξης σε μία μικρή πόλη του Τέξας. Ο Μώλντερ αποκαλύπτει ότι ένας τουρίστας από το Νιού Τζέρσι, ο κύριος Φάντ, είχε την ίδια τύχη, και οι αρχές εντόπισαν δύο μικρές τρύπες στο λαιμό του. Οι πράκτορες πηγαίνουν στο Τέξας, όπου και συναντούν τον Σερίφη Χάρτγουελ, έναν όμορφο άνδρα, ο οποίος τραβάει άμεσα την προσοχή της Σκάλλυ. Με την άδεια του Χάρτουγελ, οι πράκτορες εξετάζουν το σώμα του θύματος. Ο Μώλντερ προσέχει πως τα κορδόνια των παπουτσιών του Φαντ είναι λυμένα, μα δεν είναι σίγουρος για τη σημασία αυτής της λεπτομέρειας. Ενώ αυτός και ο σερίφης περιπολούν σ' ένα τοπικό νεκροταφείο, η Σκάλλυ κάνει αυτοψία στο πτώμα. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, η Σκάλλυ κι ο Μώλντερ συναντιούνται στο μοτέλ τους για να συζητήσουν τα ευρήματά τους. Η Σκάλλυ αποκαλύπτει πως το θύμα εξουδετερώθηκε με χλωράλη, ένα σχετικά κοινό αναισθητικό. Η Σκάλλυ πιστεύει πως κάποιος νάρκωσε τον Φαντ κι έπειτα του αφαίρεσε το αίμα χρησιμοποιώντας σύριγγα, μιμούμενος ίσως τα βαμπίρ στις ταινίες. Ο Μώλντερ έπειτα αποκαλύπτει πως υπάρχει κι αλλο θύμα. Καθώς η κουρασμένη Σκάλλυ ξεκινά γι' άλλη μία αυτοψία, ο Ρόνι ο Πιτσαδόρος (ο ίδιος νεαρός που σκότωσε ο Μώλντερ στο χωράφι) εμφανίζεται με την παραγγελία. Η Σκάλλυ λέει στον νεαρό να παραδώσει την πίτσα στον Μώλντερ, καθώς αυτή κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό της, στο πάρκινγκ του μοτέλ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτοψίας, η Σκάλλυ ανακαλύπτει πως και τα δύο θύματα είχαν φάει πίτσα στο τελευταίο τους γεύμα. Επιστρέφει τρέχοντας στο μοτέλ, όπου και βρίσκει έναν αναίσθητο Μώλντερ ξαπλωμένο στο πάτωμα. Ο πιτσαδόρος εμφανίζεται ξαφνικά, και η Σκάλλυ του ρίχνει μερικές σφαίρες. Αυτό είναι και το τέλος της ιστορίας της Σκάλλυ σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του νεαρού. Ο Μώλντερ όμως διαφωνεί με τις λεπτομέρειες της Σκάλλυ, και λέει τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

Καθώς η εκδοχή του Μώλντερ ξεκινά, φαίνεται καθαρά πως παρουσιάζει τον εαυτό του ως ξεκάθαρο, ενώ η Σκάλλυ απεικονίζεται ως καχύποπτη για τα πάντα. Αφού εξέτασαν τις φωτογραφίες των νεκρών αγελάδων, οι πράκτορες πήγαν στο Τέξας, όπου η Σκάλλυ γοητεύεται από τον Σερίφη Χάρτγουελ. Στην εκδοχή του Μώλντερ όμως, ο Χάρτγουελ έχει μεγάλα πεταχτά δόντια και βασική έλλειψη Ι.Q. Οι πράκτορες χωρίζονται : η Σκάλλυ κάνει την πρώτη αυτοψία, ενώ ο Μώλντερ κι ο Σερίφης Χάρτγουελ περιπολούν στο νεκροταφείο. Ενώ παρακολουθούν το νεκροταφείο, ο Μώλντερ αρχίζει να ρίχνει ηλιόσπορους στο χώμα, εξηγώντας πως τα βαμπίρ έχουν ψυχώσεις και εμμονές. Αν εμφανιζόταν κάποιο βαμπίρ, θα ήταν υποχρεωμένο να μαζέψει τους σπόρους - όπως θα έπρεπε να λύσει τα κορδόνια των παπουτσιών. Ο σερίφης ξεκινά για να ερευνήσει μία αναταραχή σε ένα πάρκο. Ο Μώλντερ ακολουθεί. Εκεί, το ζευγάρι ανακαλύπτει το πτώμα του δεύτερου θύματος. Κουρασμένος κι εκνευρισμένος, ο Μώλντερ επιστρέφει στο μοτέλ και συναντιέται με την Σκάλλυ. Την πληροφορεί πως πρέπει να κάνει και δεύτερη αυτοψία, και αφού η Σκάλλυ φεύγει, δέχεται την παράδοση της πίτσας απ' τον Ρόνι. Αργότερα, ανακαλύπτει πως είναι σε κατάσταση νάρκης. Ο Ρόνι μπαίνει στο δωμάτιο, με τους κυνόδοντες να προεξέχουν και τα μάτια του κατακόκκινα. Σκεπτόμενος γρήγορα, ο Μώλντερ καταφέρνει να ρίξει ηλιόσπορους στο πάτωμα. Μη μπορώντας να κατανικήσει την μανία του, ο Ρόνι πέφτει στα γόνατα κι αρχίζει να τους μαζεύει. Η Σκάλλυ τελειώνει τη δεύτερη αυτοψία, και καταλαβαίνοντας πως ο Μώλντερ κινδυνεύει, τρέχει στο μοτέλ. Βγάζει το όπλο της και πυροβολεί, χτυπώντας τον Ρόνι στο στήθος. Αν κι ο Μώλντερ είναι ακόμη μισοναρκωμένος, τον καταδιώκει, μέχρι που τον καρφώνει.

Πάλι στο παρόν, ένας υπάλληλος νεκροτομείου άθελά του ξαναζωντανεύει τον Ρόνι, βγάζοντας το ξύλο. Ο Σκίνερ πληροφορεί τους πράκτορες για τις νέες εξελίξεις, και το ζευγάρι πετάει πάλι για Τέξας. Εκεί το ζευγάρι συναντά τον Σερίφη Χάρτγουελ. Ενώ η Σκάλλυ κι ο σερίφης περιπολούν στο νεκροταφείο, ο Μώλντερ πηγαίνει στο πάρκο, σίγουρος πως εκεί θα βρεί τον Ρόνι.

Ο Σερίφης Χάρτγουελ τελικά είναι βαμπίρ. Ρίχνει υπνωτικό στον καφέ της Σκάλλυ, κι αυτή πέφτει αναίσθητη. Ο Μώλντερ ανακαλύπτει το πτώμα του Ρόνι στο πάρκο. Χρησιμοποιώντας χειροπέδες, παγιδεύει το βαμπίρ μέσα στο κουτί. 'Οταν τους περικυκλώνουν οι νεκροζώντανοι, ο Μώλντερ χρησιμοποιεί δύο κριτσίνια για να κάνει το σύμβολο του σταυρού. Τα βαμπίρ αποφεύγουν το σταυρό κι ο Μώλντερ ξεφεύγει. Το επόμενο πρωί, η κακοδιάθετη Σκάλλυ βρίσκει τον αναίσθητο Μώλντερ μέσα στο νοικιασμένο τους αυτοκίνητο. Ο Μώλντερ ξυπνά - για να δει ότι δεν υπάρχει κανείς γύρω του. Οι πράκτορες εξιστορούν τα γεγονότα στον Σκίνερ - ο οποίος τους κοιτάζει έκπληκτος.