PATIENT X


ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΧΘΕΙ ΑΠΟ U.F.O. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ - ΚΑΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.

Στο Καζακστάν, στην πρώην Σοβιετική 'Ενωση, δύο αγόρια παρακολουθούν ένα U.F.O. εξαφανίζεται πίσω από μία βουνοκορφή. Τα αγόρια τρέχουν να το πουν στις οικογένειές τους, μα καθώς περνούν μέσα απ' το δάσος, φτάνουν σε μία έκταση γεμάτη από αυτοκίνητα που καίγονται. 'Ενας άντρας που ουρλιάζει, το σώμα του να καίγεται, εμφανίζεται μέσα απ' τους πυκνούς καπνούς, και τ' αγόρια το βάζουν στα πόδια. Το ένα, ο Ντμίτρι, κρύβεται στο δάσος. Το επόμενο πρωί τον ανακαλύπτει ο Κράιτσεκ, ο οποίος είναι μαζί με κάποιους Ρώσους στρατιώτες. Με το αγόρι υπό την επίβλεψή του, ο Κράιτσεκ και οι άντρες του πλησιάζουν την Μαρίτα Κοβαρούμπιας, η οποία, μαζί με στρατεύματα του Ο.Η.Ε. ψάχνει για στοιχεία. Ο Κράιτσεκ λέει στη Μαρίτα πως ξέρει για ποιόν δουλεύει - και πως πρέπει να πει στους ανωτέρους της ότι αυτός έχει ένα μάρτυρα (τον Ντμίτρι).

Πίσω στις Η.Π.Α., ο Μώλντερ λαμβάνει μέρος σε μία ομάδα διαλέξεων. Διαφωνεί με τις απόψεις που εκφράζουν οι υπόλοιποι σχετικά με μία γυναίκα, που αναφέρεται με το όνομα "Ασθενής Χ", μία γυναίκα που απήχθη και ψάχνει για απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το γιατί οι εξωγήινοι είναι στη Γη. Ο Μώλντερ υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του στρατού και των απαγωγών από εξωγήινους. Αντιθέτως, πιστεύει πως η κυβέρνηση εξελίσσει βιολογικά όπλα και κρύβει τα γεγονότα δημιουργώντας ιστορίες για "μικρά πράσινα ανθρωπάκια". 'Οταν τελειώνει η συζήτηση, ο Μώλντερ πλησιάζεται από τον δρ. Βέρμπερ, τον άνθρωπο που τον υπέβαλε σε αναδρομική ύπνωση πριν πέντε χρόνια (οδηγώντας τον Μώλντερ στο συμπέρασμα πως η αδερφή του απήχθη). Ο Βέρμπερ αποκαλύπτει πως είναι ο γιατρός της "Ασθενούς Χ". Κανονίζει μία συνάντηση ανάμεσα στον Μώλντερ και τη γυναίκα, την Κασσάνδρα, πιστεύοντας πως θα του αλλάξει γνώμη για τη νέα του θεωρία. Η Κασσάνδρα πιστεύει πως οι εξωγήινοι είναι στη Γη για να παραδώσουν κάποιο μήνυμα. Μα φοβάται πως κάτι έχει πάει στραβά.

Ο Κράιτσεκ αντλεί πληροφορίες από τον Ντμίτρι χτυπώντας τον. Μετά δίνει εντολή σ' έναν Ρώσο γιατρό να εκθέσει το αγόρι στο εξωγήινο μαύρο λάδι. Το υγρό μπαίνει στο σώμα του Ντμίτρι από τη μύτη και το στόμα του. Ο Ντμίτρι, με τα μάτια και το στόμα σφραγισμένα, μεταφέρεται στις Η.Π.Α. με ένα ρώσικο μεταγωγικό. Εν τω μεταξύ, η Κοβαρούμπιας ενημερώνει τα μέλη του Συνδικάτου για τον μυστηριώδη εμπρησμό στο Καζακστάν. Η Κοβαρούμπιας πιστεύει πως η πράξη αυτή στόχευε το Συνδικάτο, κι αποκαλύπτει πως ο Κράιτσεκ έπιασε έναν αιχμάλωτο εκεί. Ο Κράιτσεκ τηλεφωνεί στην ομάδα και προσφέρεται ν' ανταλλάξει τον Ντμίτρι με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο ενάντια στο μαύρο λάδι.

Στο κτίριο του FBI, η Σκάλλυ συναντά τον Πράκτορα Σπέντερ, ο οποίος συστήνεται ως γιός της Κασσάνδρα. Ο Σπέντερ λέει στη Σκάλλυ πως η μητέρα του είναι μία πολύ διαταραγμένη γυναίκα. Αργότερα, η Σκάλλυ λέει στον Μώλντερ για τη συζήτηση. Μετά ψάχνει στον ιατρικό φάκελο της Κασσάνδρα, και η περιέργειά της μεγαλώνει όταν διαπιστώνει πως η Κασσάνδρα ισχυρίζεται πως απήχθη από το 'Ορος Σκάιλαντ, στο ίδιο σημείο που είχε πάει και η ίδια με τον Ντουέιν Μπάρι. Το αρχείο επίσης αποκαλύπτει πως η Κασσάνδρα έχει ένα εμφύτευμα στη βάση του λαιμού της. Ο Μώλντερ απορρίπτει τα ευρήματα, συμφωνώντας με το συμπέρασμα του Σπέντερ. Μα η Σκάλλυ είναι τόσο αναστατωμένη από τις εξελίξεις που επισκέπτεται την Κασσάνδρα στο δωμάτιό της, στην ψυχιατρική κλινική. Εκεί μένει έκπληκτη όταν η Κασσάνδρα της λέει πως κάποιες νύχτες ξυπνά νιώθωντας πως πρέπει να πάει κάπου, αλλά δεν ξέρει πού.

Εν τω μεταξύ, μία ομάδα ατόμων που είχαν απαχθεί συγκεντρώνονται στο 'Ορος Σκάιλαντ. Καθώς ένας άγνωστος άντρας κατεβαίνει τον ορεινό δρόμο, συναντά ανθρώπους χωρίς πρόσωπο να κυνηγούν κάποιον. 'Ενας από αυτούς ακουμπά με κάτι την πλάτη του άντρα που τρέχει, και του βάζει φωτιά. Αργότερα, ο Μώλντερ και η Σκάλλυ ερευνούν το σημείο. Η κατάσταση ωθεί την Σκάλλυ στην αντίθετη άποψη απ' αυτή που θα είχε συνήθως, διότι παρ' όλη την έλλειψη στοιχείων, πιστεύει πως το γεγονός συνδέεται με την απαγωγή της. Οι πράκτορες έρχονται σε επαφή με την Κασσάνδρα, η οποία τους προειδοποιεί πως "αυτοί" πρέπει να σταματήσουν. Οι πράκτορες αργότερα συναντούν τον Σπέντερ, ο οποίος τους εξηγεί πως η μητέρα του ήταν μέλος μίας ομάδας για τα U.F.O.

Ξανά στα γραφεία του Συνδικάτου, τα μέλη της ομάδας καταλήγουν πως η τελευταία εμπρηστική ενέργεια σκόπευε στην καταστροφή της δουλειάς τους. Ο 'Ησυχος Γουίλι ξεκινά για να χειριστεί την κατάσταση. Εν τω μεταξύ, η Κοβαρούμπιας συναντιέται με τον Κράιτσεκ στο μεταγωγικό, που βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Οι δύο ανταλλάσσουν ένα φλογερό φιλί και μετά φεύγουν μαζί. 'Οταν επιστρέφει ο Κράιτσεκ, ο Ντμίτρι έχει χαθεί. Ο Well-Manicured Man εμφανίζεται, και απαιτεί να μάθει πού βρίσκεται το αγόρι.

Αφού εξέτασε τα στοιχεία, ο Μώλντερ καταλήγει πως τα θύματα του μαζικού εμπρησμού οδηγήθηκαν στο 'Ορος Σκάιλαντ από την κυβέρνηση, η οποία τους κατεύθυνε από τα εμφυτεύματα. Μα δεν μπορεί να εξηγήσει το πώς σκοτώθηκαν. Η συζήτησή τους διακόπτεται από ένα τηλεφώνημα της Κοβαρούμπιας, η οποία πληροφορεί τον Μώλντερ για το παρόμοιο περιστατικό στην πρώην Σοβιετική 'Ενωση και για τον μάρτυρα, τον Ντμίτρι. Ξαφνικά, το μαύρο λάδι ξεχύνεται από τον Ντμίτρι και η Κοβαρούμπιας κλείνει το τηλέφωνο.

Η Σκάλλυ δέχεται επίθεση - παρόμοια με την επίθεση που της περιέγραψε νωρίτερα η Κασσάνδρα. Ταξιδεύει μέχρι το Φράγμα Ράσκιν, όπου ένα πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί, μαζί με την Κασσάνδρα, μαζί με τον 'Ησυχο Γουίλι, και τον Ντμίτρι, με τα ράμματα να έχουν αφαιρεθεί από τα μάτια και το στόμα του. 'Ενα λαμπερό σκάφος περνά πάνω από τα κεφάλια τους και χάνεται πίσω από τις κορυφές των δέντρων. Ξαφνικά, κραυγές ακούγονται από την άλλη άκρη της ομάδας, όπου άνθρωποι δίχως πρόσωπο κρατώντας εξωγήινα όπλα βάζουν φωτιά στους ανθρώπους.

Συνεχίζεται...