THE RED AND THE BLACK


Η ΣΚΑΛΛΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

Στο ξεκίνημα αυτού του επεισοδίου... ένας άντρας, με το πρόσωπό του κρυμμένο, γράφει ένα γράμμα στο γιό του (του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη). Ο άντρας, που ζει σε ένα ορεινό απομονωμένο σπιτάκι, γράφει στο φάκελο τη διεύθυνση του FBI και πληρώνει ένα αγόρι για να το ταχυδρομήσει.

Εν τω μεταξύ, οι ομάδες διάσωσης φτάνουν στην περιοχή κοντά στο φράγμα όπου μαυρισμένα σώματα κείτονται κατά μήκος της γέφυρας. Ανάμεσα στα πτώματα βρίσκεται κι ο 'Ήσυχος Γουίλι, ο άνθρωπος του Συνδικάτου. Ο Σκίνερ οδηγεί τον Μώλντερ σε μία κοντινή σκηνή, όπου βρίσκεται η Σκάλλυ για ιατρική περίθαλψη. Εκεί δίπλα είναι και το σώμα του Ντμίτρι, του μικρού Ρώσου, με το δέρμα του μαύρο από τη φωτιά. Όταν η Σκάλλυ ανακτά τις αισθήσεις της, λέει στον Μώλντερ πως δεν θυμάται τίποτα από τα γεγονότα στο φράγμα. 'Εξω από το δωμάτιο της Σκάλλυ, ο Σπέντερ λέει στον Μώλντερ πως οι ομάδες διάσωσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη μητέρα του, την Κασσάνδρα.

Ο Well-Manicured Man κι ένας φυσικός, ο Δρ. Μπρόνσβαϊγκ, φροντίζουν την Μαρίτα Κοβαρούμπιας σε ένα απομονωμένο δωμάτιο νοσοκομείου. Αργότερα, ο Well-Manicured Man μιλά με τον Κράιτσεκ, ο οποίος είναι φυλακισμένος πάνω στο Ρώσικο πλοίο. Ο Well-Manicured Man γνωρίζει πως ο Κράιτσεκ εξέθεσε επίτηδες τον Ντμίτρι στο μαύρο λάδι ώστε να διασφαλίσει την μόλυνση οποιουδήποτε προσπαθούσε να του αποσπάσει ό,τι ξέρει για τους εμπρησμούς στη Ρωσία. Επίσης πιστεύει ότι ο Κράιτσεκ κατέχει κάποιο εμβόλιο το οποίο παρέχει προστασία ενάντια στους εξωγήινους. ο Well-Manicured Man προσφέρει στον Κράιτσεκ την ελευθερία του με αντάλλαγμα το εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ, ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται στην Πολεμική Αεροπορική Βάση Φορτ Βίεκαμπ. Ένας εξωγήινος χωρίς πρόσωπο σέρνει έναν από τους συνεπιβάτες του έξω από τα συντρίμμια. Αργότερα, μέλη του Συνδικάτου μελετούν τις φωτογραφίες του εξωγήινου. Συνειδητοποιούν πως ο άντρας είναι ένας μαχητής, μέλος μίας ομάδας που μάχεται ενάντια στους εξωγήινους εποίκους. Ο Well-Manicured Man εξηγεί πως ο Κράιτσεκ του έδωσε το εμβόλιο, εννοώντας πως ίσως υπάρχει ελπίδα να αντισταθούν. Μα ο Ηλικιωμένος λέει πως ο αιχμάλωτος πρέπει να απελευθερωθεί, και ο Well-Manicured Man κάνει ένεση στην Κοβαρούμπιας με το εμβόλιο, για να βεβαιωθεί πως είναι κατάλληλο.

Πίσω στο νοσοκομείο, ο Μώλντερ λέει στην Σκάλλυ πως, ακτινογραφίες που έγιναν στα πτώματα έδειξαν πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν εμφυτεύματα. Ο Μώλντερ εκφράζει την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση των Η.Π.Α. κατασκεύασε και εμφύτευσε τα τσιπ σαν μέρος ενός σχεδίου για βιοχημικά όπλα. Η Σκάλλυ συμφωνεί να υποβληθεί σε ύπνωση από τον δρ. Βέρμπερ σε μία προσπάθεια να ξαναθυμηθεί τι συνέβη στο φράγμα. Αργότερα, η Σκάλλυ θυμάται ότι ένα U.F.O. πετούσε πάνω απ' τα κεφάλια τους, και μετά από λίγο απρόσωποι εξωγήινοι έβαλαν φωτιά στο πλήθος. Τότε άλλο ένα σκάφος εμφανίστηκε από ψηλά κι επιτέθηκε στους απρόσωπους. Κάτι τράβηξε την Κασσάνδρα ψηλά κι εξαφανίστηκε μέσα στο σκάφος. Αργότερα, ο Βέρμπερ λέει στον Μώλντερ πως το ίδιο πράγμα θα ξανασυμβεί.

Ο Σκίνερ ακούει την ηχογράφηση της ύπνωσης της Σκάλλυ. Ο Μώλντερ λέει στον Σκίνερ πως το όλο γεγονός στήθηκε για να καλύψει ένα απόρρητο στρατιωτικό σχέδιο. Ο Σκίνερ παραδέχεται όμως πως το σενάριο της Σκάλλυ για τα U.F.O. είναι πιό λογικό. Εν τω μεταξύ, όταν η Κοβαρούμπιας δεν καταφέρνει ν' αντιδράσει στο εμβόλιο, ο Ηλικιωμένος πληροφορεί τον Well-Manicured Man ότι ο αιχμάλωτος εξωγήινος θα επιστραφεί στους δικούς του.

Ο Σπέντερ δείχνει στους πράκτορες μία βιντεοταινία, στην οποία, ο ίδιος όταν ήταν μικρός, απαντά ερωτήσεις σε κατάσταση ύπνωσης. Καθώς προχωρά η ταινία, ο νεαρός Σπέντερ περιγράφει την απαγωγή του από U.F.O. Ο Σπέντερ σταματά την κασέτα. Λέει στους πράκτορες πως η ιστορία είναι ψεύτικη, ένα παραμύθι που το είπε άπειρες φορές η μητέρα του. Υποστηρίζει πως η θεωρία του δρ. Βέρμπερ για την καταπιεσμένη μνήμη είναι αβάσιμη. Ο Σπέντερ επίσης τονίζει πως ο Μώλντερ έχει εκφράσει πολλές φορές τη θεωρία του για τα U.F.O. στην Σκάλλυ... υποδηλώνοντας ότι αυτή αφηγήθηκε την ιστορία με παρόμοιο τρόπο.

Ο Κράιτσεκ εμφανίζεται ξαφνικά στο διαμέρισμα του Μώλντερ. Του εξηγεί πως το Καζακστάν, το Όρος Σκάιλαντ και το φράγμα στην Πενσυλβάνια είναι σημεία εποικισμού. Οι εμπρησμοί, εξηγεί ο Κράιτσεκ, είναι έργο εξωγήινων επαναστατών που προσπαθούν να σταματήσουν τα σχέδια του εποικισμού. Ο Κράιτσεκ δίνει στον Μώλντερ τη θέση ενός αιχμάλωτου επαναστάτη. Υποστηρίζει πως αν ο αιχμάλωτος χαθεί, θα χαθεί κι η αντίσταση. Μαζί με την Σκάλλυ, ο Μώλντερ πηγαίνει στο Φορτ Βάιεκαμπ. Καθώς προσπαθούν να περάσουν από την πύλη, οι πράκτορες εντοπίζουν τον Ήσυχο Γουίλι πίσω από ένα στρατιωτικό φορτηγό που ετοιμάζεται να βγει από τη βάση. Καθώς το όχημα σταματά, ο Μώλντερ μπαίνει κρυφά μέσα. Εκεί βρίσκει έναν απρόσωπο εξωγήινο, φυλακισμένο. Ο Ήσυχος Γουίλι σταματά εντελώς το όχημα... και μεταμορφώνεται στον κυνηγό εξωγήινων. Μπαίνει στο πίσω μέρος του φορτηγού μα μετά από λίγο, ένα λευκό φως τυλίγει το φορτηγό. 'Ενας άλλος απρόσωπος εξωγήινος, κρατώντας ένα φλογοβόλο, μπαίνει. Ο Μώλντερ ανοίγει πυρ. Μετά από λίγο, ο έκπληκτος Μώλντερ συλλαμβάνεται από στρατιώτες και τον βάζουν σ' ένα αυτοκίνητο μαζί με την Σκάλλυ. Ο Μώλντερ δεν θυμάται πώς ανέβηκε στο φορτηγό. Εν τω μεταξύ, ο φάκελος που είδαμε στην αρή παραδίδεται στον Σπέντερ. Αρκετές μέρες αργότερα, πίσω στο σπιτάκι, ο φάκελος, με την ένδειξη "να επιστραφεί στον αποστολέα" παραδίδεται στον Cigarette-Smoking Man.