ALL SOULS


ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΛΛΥ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ.

Ο Πατέρας Μακ Κιού, ο οικογενειακός φίλος που υποστήριξε τη Σκάλλυ όταν ήταν άρρωστη με καρκίνο (επεισόδιο 5Χ03), βαπτίζει την Ντάρα Κέρνοφ, ένα δεκαεξάχρονο ανάπηρο κορίτσι με βαριά διανοητική καθυστέρηση. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, καθώς ξεσπά καταιγίδα, η Ντάρα με κάποιο τρόπο βρίσκει δύναμη και σηκώνεται όρθια, βγαίνοντας απ' το σπίτι. Ο πατέρας της Ντάρα, ο Λανς, αντιλαμβάνεται πως κάτι συμβαίνει και βγαίνει έξω. Εκεί βλέπει την Ντάρα στη μέση του δρόμου, με τα χέρια της υψωμένα στον ουρανό, γονατισμένη μπροστά σε μία Σκοτεινή Μορφή. Ξαφνικά πέφτει κεραυνός, εξωπραγματικά λαμπερός. 'Οταν ο Λανς πλησιάζει την κόρη του, συνειδητοποιεί πως είναι νεκρή - τα μάτια της έχουν χαθεί λες και κάηκαν. Η Σκοτεινή Μορφή δεν φαίνεται πουθενά.

Ο Πατέρας Μακ Κιού επικοινωνεί με την Σκάλλυ και ζητά τη βοήθειά της για να λύσει το μυστήριο του θανάτου του κοριτσιού. Αργότερα, η Σκάλλυ επισκέπτεται τους Κέρνοφ και μαθαίνει πως η Ντάρα υιοθετήθηκε πριν έξι χρόνια. Το κορίτσι έπασχε από σοβαρή παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που την υποχρέωνε να παραμείνει για όλη της τη ζωή σε αναπηρική καρέκλα. Δεν υπάρχει εξήγηση για το πώς η Ντάρα περπάτησε έξω απ' το σπίτι, αν και ο Λανς είναι πεπεισμένος ότι είδε τον Διάβολο να στέκει στη μέση του δρόμου.

Η Σκάλλυ και μία παθολόγος, η Βίκυ Μπέλον, εξετάζουν το σώμα της Ντάρα. Η Μπέλον παρατηρεί τα παραμορφωμένα της χέρια και πόδια, που έχουν σημάδια από επιπλέον δάχτυλα (τα οποία έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά). Η Μπέλον διστακτικά λέει πως το κορίτσι χτυπήθηκε από τον ίδιο το Θεό, λες και ήταν ένα λάθος του.

Εν τω μεταξύ, ένας άντρας ονόματι Πατέρας Γκρέγκορι επισκέπτεται ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο ελπίζοντας να επισκεφτεί ένα κορίτσι που λέγεται Πώλα Κόκλος, τη δίδυμη αδελφή της Ντάρα. Μα η προσπάθειά του εμποδίζεται από τον ’αρον Στάρκι, έναν κοινωνικό λειτουργό, που διαπιστώνει πως η αίτηση υιοθεσίας του ιερέα δεν έχει την έγκρισή του. Ενοχλημένος, ο ιερέας φεύγει από το νοσοκομείο. Εκείνη τη νύχτα, ένας άντρας μπαίνει στο δωμάτιο της Πώλα. Ένα έντονο φως κυκλώνει την μορφή και φτερά εμφανίζονται στην πλάτη του. Την επόμενη ημέρα, η Σκάλλυ εξετάζει το σώμα της Πώλα, με τα μάτια της να λείπουν, γονατισμένη όπως και η Ντάρα. Ο Μώλντερ συναντά τη Σκάλλυ και της αποκαλύπτει πως βρήκε το πιστοποιητικό γέννησης της Ντάρα, το οποίο αναφέρει πως ήταν μία από τετράδυμα. Μετά από λίγο, ο Στάρκι αποκαλύπτει πως η Πώλα επρόκειτο να υιοθετηθεί από τον Γκρέγκορι.

Οι πράκτορες επισκέπτονται τον Γκρέγκορι στην εκκλησία του. Αυτός επιμένει πως προσπαθούσε να προστατεύσει την Πώλα, και αναφέρει μία μάχη μεταξύ του καλού και του κακού για τις ψυχές. Αργότερα, την ώρα που η Σκάλλυ εξετάζει το πτώμα της Πώλα, έχει ένα όραμα με την Έμιλι.

Ο Μώλντερ ερευνά τα έγγραφα υιοθεσίας. Ανακαλύπτει πληροφορίες για την τρίτη αδελφή, η οποία έπαθε εφηβική κρίση πριν μερικές ημέρες κι έφυγε απ' το σπίτι της. Με τη βοήθεια του Στάρκι, ψάχνει σε ερειπωμένα κτίρια σε μία απομονωμένη περιοχή της πόλης. Μα η Σκοτεινή Μορφή, αυτή τη φορά έχοντας το πρόσωπο λιονταριού, βρίσκει το κορίτσι. Ο Μώλντερ τραβά το όπλο του και διατάζει μία σκιά να βγει στο φως. Η σκιά είναι ο Πατέρας Γκρέγκορι. Ο Γκρέγκορι θρηνεί πως είναι πολύ αργά, γιατί και η τρίτη αδερφή είναι νεκρή.

Ο Μώλντερ καταλήγει πως ο Γκρέγκορι είναι υπεύθυνος για τους φόνους. Μα ο Γκρέγκορι επιμένει πως προσπαθούσε να προστατεύσει τις ψυχές των κοριτσιών από τον Διάβολο. Προειδοποιεί πως η τέταρτη αδελφή πρέπει να εντοπιστεί πριν να είναι αργά. Οι πράκτορες βγαίνουν από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο Γκρέγκορι όταν νέες πληροφορίες για την τέταρτη αδερφή, την Ρομπέρτα Ντάιερ, βγαίνουν στο φως. Η Σκάλλυ πιέζει τον Μώλντερ να βρουν το κορίτσι. Εν τω μεταξύ, ο Στάρκι μπαίνει στο κρατητήριο του Γκρέγκορι. Απαιτεί να μάθει την θέση του τέταρτου κοριτσιού. 'Οταν ο Γκρέγκορι δεν του απαντά, τον καίει ζωντανό.

Ο Μώλντερ κατευθύνεται στο σπίτι του Τζωρτζ Ντάιερ, του θετού πατέρα του τέταρτου κοριτσιού. Ο Ντάιερ αποκαλύπτει πως ο Πατέρας Γκρέγκορι πήρε μαζί του την Ρομπέρτα. Μετά από λίγο, η Σκοτεινή Μορφή πλησιάζει την Σκάλλυ και της αποκαλύπτει το πρόσωπο ενός λιονταριού, ενός αρπακτικού πουλιού κι ενός σατύρου. Σοκαρισμένη, η Σκάλλυ ζητά πληροφορίες από τον Πατέρα Μακ Κιού. Της εξηγεί πως το όραμα που είδε είναι ένα Σεραφείμ, ένας άγγελος που κατέβηκε από τον ουρανό κι απέκτησε τέσσερα παιδιά με μία θνητή γυναίκα. Ο Κύριος έστειλε το Σεραφείμ στη γη για να επιστρέψει στον παράδεισο τα κορίτσια, που έχουν αγγελική ψυχή, πριν ο Διάβολος τα παρασύρει μαζί του.

Αργότερα, ο Στάρκι λέει στην Σκάλλυ πως το τέταρτο κορίτσι βρίσκεται στην εκκλησία του Πατέρα Γκρέγκορι. Μόλις μπαίνει στην εκκλησία, η Σκάλλυ βλέπει τη σκιά του Στάρκι, η οποία έχει τη μορφή δαίμονα. Η Σκάλλυ σώζει το κορίτσι και προσπαθεί να ξεφύγει από την πίσω πόρτα. Ένα εκτυφλωτικό φως τις τυλίγει ξαφνικά, η πηγή του οποίου είναι η μυστηριώδης Σκοτεινή Μορφή. Το τέταρτο κορίτσι παίρνει τη μορφή της Έμιλι - κι εκλιπαρεί την Σκάλλυ να την αφήσει ελεύθερη. Η Σκάλλυ διστακτικά αφήνει το χέρι του κοριτσιού, κι εκείνη εξαφανίζεται στο φως. Όταν σβήνει το φως, μόνο το σώμα του κοριτσιού παραμένει εκεί, γονατισμένο, με τα μάτια να έχουν καεί. Αργότερα, η Σκάλλυ λέει στον Μώλντερ πως έπρεπε να προστατεύσουν τα κορίτσια από τον Στάρκι, όχι από τον Πατέρα Γκρέγκορι. Επίσης πιστεύει πως κανείς δεν σκότωσε τα κορίτσια... αλλά πως βρίσκονται στο μέρος όπου έπρεπε να βρίσκονται. Καταλήγει πως το περιστατικό αυτό συνέβη για να την πείσει ν' αφήσει την Έμιλι να φύγει.