THE PINE BLUFF VARIANT


Ο ΜΩΛΝΤΕΡ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ.

Ο Σκίνερ, η Σκάλλυ, ο Μώλντερ και αρκετοί πράκτορες του FBI συμμετέχουν σε μία μυστική επιχείρηση σε ένα πάρκο στην Ουάσιγκτον. Ο σκοπός της: Να πιάσουν τον Τζέικομπ Χάλεϊ, ένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που καταζητείται. Καθώς ο Σκίνερ και η Σκάλλυ παρακολουθούν τα γεγονότα από ένα φορτηγάκι, ο Μώλντερ κι αρκετοί άλλοι μυστικοί πράκτορες πλησιάζουν αργά - αργά τον ύποπτο, ο οποίος συναντά έναν άντρα με μούσι καθισμένο σ' ένα παγκάκι. Ο Χάλεϊ δίνει έναν φάκελο στον Μουσάτο, και ξαφνικά αρχίζει να τρέχει. Ο Μώλντερ τον καταδιώκει, χωρίς να προσέξει πως το δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια του Μουσάτου σιγά - σιγά εξαφανίζεται. Η Σκάλλυ πηδά απ' το φορτηγό θέλοντας να βοηθήσει τον συνεργάτη της. Μα όταν φτάνει δίπλα του, βλέπει έκπληκτη πως ο ύποπτος του έχει ξεφύγει.

Η Σκάλλυ εκφράζει τις ανησυχίες της στον συνεργάτη της προσπαθώντας να μάθει γιατί άφησε να του ξεφύγει ο Χάλεϊ. Μα ο Μώλντερ αποφεύγει να της απαντήσει. Σε λίγο, οι πράκτορες πηγαίνουν σε μία αντιτρομοκρατική συνάντηση, της οποίας ηγείται ο Σκίνερ και ο Εισαγγελέας Λίμους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Σκάλλυ δηλώνει πως ο Μουσάτος πέθανε από κάποιο είδος βιολογικού όπλου. Ο Σκίνερ τότε τους δείχνει μία φωτογραφία του Αυγούστου Μπρέμερ, του αρχηγού της οργάνωσης. Επισημαίνει πως ο Μπρέμερ κι ο Χάλεϊ ανταγωνίζονται για την αρχηγία.

Με την περιέργειά της στο έπακρο, η Σκάλλυ αρχίζει να παρακολουθεί από μακριά τις κινήσεις του συνεργάτη της. Ο Μώλντερ ενοικιάζει ένα δωμάτιο σ' ένα μοτέλ, όπου κι έχει μία έντονη τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Χάλεϊ, μία συνδιάλεξη που αφήνει να φανεί ότι συνεργάζονται μεταξύ τους. Μετά από λίγο, μία BMW σταματά στο πάρκινγκ του μοτέλ κι ο Μώλντερ μπαίνει μέσα. Η Σκάλλυ ακολουθεί το αυτοκίνητο, μα ξαφνικά τη σταματούν δύο αυτοκίνητα. Τέσσερις μεγαλόσωμοι άντρες την πλησιάζουν. Την συνοδεύουν σε ένα κυβερνητικό κτίριο όπου, έκπληκτη, συναντά τον Σκίνερ και τον Λίμους. Της εξηγούν πως ο Μώλντερ συμμετέχει σε μία μυστική κυβερνητική αποστολή, η ύπαρξη της οποίας είναι γνωστή μόνο στον Σκίνερ και τον Λίμους. Κάποιος στην τρομοκρατική οργάνωση ανακάλυψε τον Μώλντερ όταν αυτός εξέφρασε τη γνώμη του για τις συνομωσίες της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης για UFO.

Η ΒΜW μεταφέρει τον Μώλντερ σ' ένα απομονωμένο αγρόκτημα. Εκεί ο Μώλντερ ανακρίνεται από τον Χάλεϊ, ο οποίος τον κατηγορεί πως κατασκόπευε την ομάδα. Όταν ο Μώλντερ δεν καταφέρνει να δώσει αποδεκτές απαντήσεις, ένας άντρας με ξυρισμένο κεφάλι του στρίβει το δάχτυλο, κάνοντάς τον να φωνάξει. Τα βασανιστήρια συνεχίζονται μέχρι που ο Μώλντερ λέει πως ίσως υπάρχει κάποιος προδότης στην ομάδα. Ξαφνικά, ο Ξυρισμένος του γυρίζει το δάχτυλο και του το σπάει. Όταν ο Μώλντερ λιποθυμά, ο Χάλεϊ γυρίζει προς το μέρος του και λέει "Σε πιστεύω". Εν τω μεταξύ, ο Μπρέμερ δοκιμάζει το βιοχημικό όπλο σε θεατές ενός μικρού κινηματογράφου, σκοτώνοντας δεκατέσσερα άτομα. Μα παραμένει το ερώτημα για το πώς μεταδίδεται η ουσία στα θύματα.

Όταν ο Μώλντερ επιστρέφει στο διαμέρισμά του βρίσκει τη Σκάλλυ. Του φροντίζει το δάχτυλο και συζητούν για την μυστική αποστολή. Χωρίς να το γνωρίζουν, ο Μπρέμερ ηχογραφεί την συζήτησή τους. Αργότερα ο Μώλντερ δίνει αναφορά στον Σκίνερ και τον Λίμους. Είναι σίγουρο πως η οργάνωση σκοπεύει να ληστέψει μία τράπεζα. Ο Μώλντερ επίσης αποκαλύπτει πως ο Χάλεϊ του ζήτησε αντίγραφα των αρχείων παρακολούθησης των μελών της ομάδας (ελπίζοντας να βρει τον προδότη). Ο Λίμους αποκαλύπτει πως είχε προβλέψει παρόμοιο αίτημα κι έχει ήδη στην κατοχή του μικροφίλμ με ανάλογο περιεχόμενο. Ο Μώλντερ επιστρέφει στο μοτέλ και δίνει το μικροφίλμ στον Χάλεϊ. Μετά τον μεταφέρουν και πάλι στο αγρόκτημα, όπου η ομάδα προετοιμάζει την επίθεση στην τράπεζα.

Η Σκάλλυ καταλήγει πως η τοξίνη δεν δημιουργήθηκε από τους Ρώσους όπως πίστευαν στην αρχή. Ιδιαιτέρως, λέει στον Σκίνερ πως οι Η.Π.Α. εκτελούν ένα μυστικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων - και πως κάποιος στην κυβέρνηση ίσως να έστειλε τον Μώλντερ σε μία αποστολή αυτοκτονίας. Αργότερα, ξαφνικά η Σκάλλυ συνειδητοποιεί πως ο τρόπος μετάδοσης της ουσίας είναι τα χρήματα.

Φορώντας αποκριάτικες μάσκες, ο Μώλντερ και οι τρομοκράτες κάνουν έφοδο σε μία τράπεζα. Ο Μπρέμερ πλησιάζει το χρηματοκιβώτιο και ψεκάζει τα χρήματα με την ουσία. Η ομάδα καταφέρνει να ξεφύγει, κι αργότερα ο Μώλντερ αντιλαμβάνεται πως ο σκοπός της διάρρηξης ήταν η μόλυνση των χρημάτων. Ο Μπρέμερ σημαδεύει τον Μώλντερ με το όπλο του, λέγοντας πως η μυστική του αποστολή αποκαλύφθηκε. Μα ο Χάλεϊ παρεμβαίνει, επισημαίνοντας πως ο Μπρέμερ εμφανίζεται στο μικροφίλμ κι αποκαλύπτεται ως προδότης. Ο Μπρέμερ απαντά με την κασέτα του Μώλντερ και της Σκάλλυ, όπου ακούγονται να συζητούν. Ο Μπρέμερ δίνει στον Χάλεϊ ένα δερμάτινο μπρελόκ, επιτρέποντάς του να φύγει σώος από την ομάδα. Μα ο Μπρέμερ και ο άντρας με το ξυρισμένο κεφάλι σέρνουν τον Μώλντερ, σκοπεύοντας να τον εκτελέσουν. Ξαφνικά, ο Μπρέμερ σκοτώνει τον άλλο άντρα. Ο Μπρέμερ λέει στον Μώλντερ να τρέξει, πριν αποκαλυφθούν και οι δύο. Ο Μώλντερ επιστρέφει στην τράπεζα, η οποία έχει ήδη σφραγιστεί κατ' εντολή της Σκάλλυ και του Σκίνερ. Η Σκάλλυ εξηγεί πως αναγνώρισε τον Μώλντερ στην κάμερα της τράπεζας από τον επίδεσμο στο δάχτυλό του. Ενώ τα χρήματα μεταφέρονται έξω απ' την τράπεζα, ο Λίμους λέει στους πράκτορες πως τα χαρτονομίσματα είναι εντελώς καθαρά. Η Σκάλλυ κατηγορεί τον Λίμους ότι σκηνοθέτησε τα πάντα. Αργότερα, ο Χάλεϊ πέφτει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, με το πρόσωπο φαγωμένο από την βιοτοξίνη, την οποία του έδωσε με το κλειδί ο Μπρέμερ.