>TWO FATHERS


Οι πράκτορες ψάχνουν γι' απαντήσεις ενώ η Κασσάνδρα Σπέντερ ξαναεμφανίζεται μυστηριωδώς.

Στο Άρλιγκτον, στη Βιρτζίνια, ένας χειρούργος συνοδεύει τον Δρ. Όπενσω μέσα σε ένα βαγόνι-χειρουργείο. Ο Όπενσω πλησιάζει το τραπέζι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μία γυναίκα με το πρόσωπό της κρυμμένο. Ο χειρούργος δίνει συγχαρητήρια στον Όπενσω για τη δουλειά του τα τελευταία 25 χρόνια, η οποία έχει τελικά πετύχει. Ο χειρούργος βγαίνει από το βαγόνι και του βάζει φωτιά ένας Απρόσωπος Άντρας. Η υπόλοιπη ομάδα, που περιμένει σ' ένα φορτηγάκι, καίγεται επίσης. Ένας Απρόσωπος μπαίνει στο βαγόνι κι αγγίζει τον Όπενσω με το όπλο του, καίγοντάς τον. Έπειτα το πλάσμα κοιτάζει το τραπέζι όπου βρίσκεται η αναίσθητη Κασσάνδρα Σπέντερ.

Σε κάποιο μέρος, ο Καπνιστής λέει σε κάποιον κρυμμένο ακροατή την ιστορία της Κασσάνδρα και της συνομωσίας.

Ο Σκίνερ συνοδεύει τον πράκτορα Σπέντερ στο βαγόνι. Του εξηγεί ότι μία ομάδα ανθρώπων κάηκε ζωντανή και μονάχα η μητέρα του, όπως κι ένας άντρας σε κρίσιμη κατάσταση, επέζησαν. Ο Σπέντερ βλέπει τη μητέρα του σε ένα ασθενοφόρο και πηγαίνει στο πλευρό της. Η Κασσάνδρα ζητά να μιλήσει στον Μώλντερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σπέντερ λέει στον Σκίνερ πως διαφωνεί με την συμμετοχή του Μώλντερ στην υπόθεση. Ο Σπέντερ αλλάζει γνώμη και απρόθυμα λέει στον Μώλντερ πως η μητέρα του θέλει να μιλήσουν. Ο Μώλντερ λέει στον Σπέντερ να βρει μόνος του την αλήθεια.

Εν τω μεταξύ, ο Καπνιστής πλησιάζει τον Όπενσω, ο οποίος ως εκ θαύματος επέζησε από τη φωτιά και βρίσκεται σε πλαστικό κάλυμμα στο νοσοκομείο. Ο Όπενσω του λέει ότι η Κασσάνδρα είναι επιτυχία και πως πρέπει να εξοντωθεί πριν οι εξωγήινοι έποικοι ανακαλύψουν ότι υπάρχει υβρίδιο ανθρώπου/εξωγήινου. Μετά από λίγο, ο Καπνιστής σκοτώνει τον Όπενσω.

Ο Καπνιστής τηλεφωνεί στον Ηλικιωμένο και τον ενημερώνει για μία επείγουσα συνάντηση του Συνδικάτου. Ο Ηλικιωμένος υπόσχεται πως θα πάει. Φτάνει στην πόρτα και συναντά τον Όπενσω να στέκει πίσω της. Ο Ηλικιωμένος τον αρπάζει από το πρόσωπο και αποκαλύπτει έναν απρόσωπο επαναστάτη. Γίνεται πάλη, και ο Ηλικιωμένος πεθαίνει.

Η Σκάλλυ κι ο Μώλντερ αποφασίζουν να συναντήσουν την Κασσάνδρα χωρίς να το πουν στον Σπέντερ. Η Σκάλλυ μένει άφωνη όταν βλέπει την πρώην ανάπηρη Κασσάνδρα να περπατά χωρίς βοήθεια. Η Κασσάνδρα τους λέει ότι οι χειρούργοι συνεργάστηκαν με εξωγήινους για να την θεραπεύσουν. Τώρα πιστεύει ότι οι εξωγήινοι σκοπεύουν να κυριεύσουν το σύμπαν μολύνοντας όλες τις μορφές ζωής με έναν μαύρο ιό. Οι χειρούργοι κάηκαν από μία άλλη φυλή εξωγήινων επαναστατών που ακρωτηρίασαν τα πρόσωπά τους για να μην μολυνθούν. Η Κασσάνδρα τώρα πιστεύει ότι η ζωή του γιού της κινδυνεύει, μιάς και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τους εξωγήινους.

Τα μέλη του Συνδικάτου, μαζί με τον Κράιτσεκ και τον Καπνιστή, συγκεντρώνονται για να συζητήσουν. Ο Ηλικιωμένος λέει να συμμαχήσουν με τους επαναστάτες, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους υπόλοιπους της ομάδας. Μετά τη συνάντηση, ο Κράιτσεκ ενημερώνει τον Καπνιστή πως ο Μώλντερ επισκέφθηκε κρυφά την Κασσάνδρα.

Η Σκάλλυ κι ο Μώλντερ μπαίνουν κρυφά στο παλιό γραφείο του Μώλντερ όπου βρίσκουν αρχεία στον υπολογιστή σχετικά με την Κασσάνδρα Σπέντερ, τον γιο της και τον Καπνιστή, ο οποίος αναφέρεται με το όνομα "C.G.Spender". Ο υπολογιστής δεν έχει κάποια επιπλέον πληροφορία για τον μυστηριώδη άντρα. Μετά από λίγο, ο Σκίνερ τους ενημερώνει ότι κάποιος έρχεται. Πριν προλάβουν να φύγουν, αντιμετωπίζουν τον Σπέντερ. Αργότερα, ο Σπέντερ ενημερώνει τον πατέρα του πως ο Μώλντερ και η Σκάλλυ θα ανακριθούν από το FBI. Μετά του ζητά την αλήθεια για την μητέρα του. Ο Καπνιστής τότε του λέει ότι η Κασσάνδρα σχετίζεται με ένα πολύ σημαντικό πείραμα. Δεν συνεχίζει γιατί θα πρέπει ο Σπέντερ να αποδείξει πως είναι άξιος να μάθει αυτή την αλήθεια. Εν τω μεταξύ, η Σκάλλυ κάνει έρευνες. Μαθαίνει πως η Κασσάνδρα Σπέντερ απήχθη πρώτη φορά τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 1973 - την ίδια νύχτα που απήχθη η αδελφή του Μώλντερ.

Ο Καπνιστής λέει στον Σπέντερ για το θάνατο του Ηλικιωμένου. Δίνει εντολή στον Σπέντερ να σκοτώσει τον αντικαταστάτη με το ειδικό όπλο. Ο Κράιτσεκ πηγαίνει τον Σπέντερ στο σπίτι του Ηλικιωμένου. Δυστυχώς, ο Σπέντερ δεν έχει την ψυχραιμία για να τελειώσει την αποστολή του. Ο αντικαταστάτης του Ηλικιωμένου βλέπει το όπλο στο χέρι του Σπέντερ και του επιτίθεται. Ο Κράιτσεκ τρέχει να σώσει τον Σπέντερ και πιέζει το όπλο στο λαιμό του αντικαταστάτη. Μετά, ένας παραμορφωμένος Κράιτσεκ πληροφορεί τον Σπέντερ ότι ο πατέρας του έδωσε εντολή για τα πειράματα πάνω στην Κασσάνδρα. Ο Σπέντερ συνειδητοποιεί πως του ζήτησαν να προστατεύσει τη μητέρα του για να συνεχιστούν τα πειράματα.

Καθώς ο Καπνιστής τελειώνει την ιστορία του, δηλώνει πως πιστεύει ότι μόνο ο ακροατής του είναι έμπιστος. Η Νταϊάνα Φόλεϊ σηκώνεται όρθια και τον διαβεβαιώνει γι' αυτό φεύγοντας.

Φορώντας κλεμμένα ρούχα, η Κασσάνδρα τρέχει στο διαμέρισμα του Μώλντερ. Με το χρόνο να τρέχει, εκλιπαρεί να την σκοτώσουν διότι αν ζήσει δεν θα μπορέσει κανείς να σταματήσει αυτά που θα συμβούν. Ο Μώλντερ τραβά το όπλο του και σημαδεύει την Κασσάνδρα.

Συνεχίζεται...