ALPHA


Δύο μέλη του πληρώματος του Τιέν Κου, ενός κινέζικου μεταγωγικού πλοίου που κατευθύνεται στο Λος Άντζελες τρυπώνουν στις αποθήκες για να ψάξουν ένα μεγάλο κοντέινερ. Ο ένας χτυπά το κοντέινερ και ερεθίζει το ζώο, σε σημείο που τους κάνει να πιστέψουν ότι ίσως να σκοτώθηκε μόνο του.

Όταν το πλοίο φτάνει στο λιμάνι, ο Δρ. Ίαν Ντετβάιλερ, ο ιδιοκτήτης του κοντέινερ, βλέπει μία λίμνη αίματος γύρω του και πιστεύει πως ίσως το ζώο αυτοτραυματίστηκε. Όταν όμως ανοίγουν, βρίσκουν τα δύο μέλη του πληρώματος νεκρά στο πάτωμα, ενώ το ζώο δεν φαίνεται πουθενά.

Ο Μώλντερ μαθαίνει για το περιστατικό, και ύστερα από μερικές ερωτήσεις μαθαίνει πως το πλοίο είχε καταγράψει το ζώο σαν σκύλο. Όταν λέει πως ίσως ο σκύλος να ευθύνεται για το θάνατο των δύο ναυτών, η Σκάλλυ του επισημαίνει ότι για να συμβεί αυτό θα έπρεπε ο σκύλος να βγει από το κουτί του, να σκοτώσει τους άντρες, να τους βάλει μέσα στο κουτί και να κλειδώσει πίσω του - κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Πάνω στο Τιέν Κου, ο υπεύθυνος Άγριας Ζωής Τζέφρι Καν πηγαίνει με τον Μώλντερ και τη Σκάλλυ για να τους γνωρίσει τον Ντετβάιλερ, που τους λέει ότι ο σκύλος είναι ένα Γουάνσανγκ Ντολ, μία πάρα πολύ σπάνια ασιατική ράτσα που πίστευαν πως είχε εξαφανιστεί εδώ και 150 χρόνια. Την ώρα που ο Ντετβάιλερ τους εξηγεί πως ο σκύλος δεν έχει κυνηγετικά ένστικτα, ένας αστυνομικός τους ενημερώνει πως σημειώθηκε άλλη μία επίθεση από σκύλο.

Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ επισκέπτονται την Κάρεν Μπέρκιστ, μία ερευνήτρια της συμπεριφοράς των σκύλων, η οποία ενημέρωσε τον Μώλντερ για τους πρώτους φόνους - αυτή κι ο Μώλντερ επικοινωνούσαν μέσω Ίντερνετ. Ελπίζουν πως ίσως η Μπέρκιστ να μπορεί να τους διαφωτίσει σχετικά με τη συμπεριφορά του ζώου. Ενώ περιμένουν στη βιβλιοθήκη της, η Σκάλλυ βλέπει μία αφίσα "I WANT TO BELIEVE" κρεμασμένη στον τοίχο. Όταν τελικά η Μπέρκιστ εμφανίζεται, δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενη. Λέει στους πράκτορες ότι ενώ μερικά είδη σκύλων χρησιμοποιούν δόλο για να προσελκύσουν το θήραμά τους, δεν έχουν την εξυπνάδα για να δολοφονήσουν. Ο φόνος είναι καθαρά ανθρώπινη συμπεριφορά. Ενώ ο Μώλντερ πιστεύει την Μπέρκιστ, η Σκάλλυ είναι καχύποπτη για τα κίνητρά της και σκέφτεται πως ίσως η Μπέρκιστ να ενημέρωσε τον Μώλντερ για να μπορέσει να τον συναντήσει.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται. Ένας υπεύθυνος της Άγριας Ζωής κι ένας κτηνίατρος δέχονται επίθεση και πεθαίνουν. Ο Ντετβάιλερ υποστηρίζει πως ο σκύλος μπορεί να αιχμαλωτιστεί μα ο Καν έχει εξαγριωθεί και θέλει να σκοτώσουν το ζώο. Και ο ίδιος ο Καν δέχεται επίθεση, μα με κάποιο τρόπο δεν πεθαίνει και μπαίνει στο νοσοκομείο.

Ο Μώλντερ βρίσκει τον Ντετβάιλερ στο δωμάτιο του Καν και τον κατηγορεί ότι αυτός ευθύνεται για τους φόνους. Ο Μώλντερ υποστηρίζει πως ενώ ο Ντετβάιλερ βρισκόταν στην Ασία και κυνηγούσε το Ντολ, το Ντολ τον βρήκε και του επιτέθηκε, μεταμορφώνοντάς τον σε έναν άγριο κυνηγό που μπορεί να πάρει τη μορφή ενός ζώου. Ο Ντετβάιλερ αρνείται την παράλογη κατηγορία του Μώλντερ και φεύγει. Τότε ο Μώλντερ επαναλαμβάνει τις απόψεις του στην Μπέρκιστ, που τις επιβεβαιώνει. Λέει στον Μώλντερ να παραμείνει στο νοσοκομείο και να προσέχει τον Καν, γιατί ο Ντετβάιλερ θα θέλει να επιστρέψει για ν' αποτελειώσει την απειλή του Καν.

Οι ώρες περνούν μα ο Ντετβάιλερ δεν επιστρέφει. Ο Μώλντερ συνειδητοποιεί πως η Μπέρκιστ του είπε ψέμματα. Ο Ντετβάιλερ, πιστεύοντας πως η Μπέρκιστ είναι μεγαλύτερη απειλή, πήγε στο σπίτι της για να τη σκοτώσει. Μόλις φτάνει εκεί, παίρνει τη μορφή ενός άγριου σκύλου κι επιτίθεται. Η Μπέρκιστ στέκεται ακίνητη στη θέση της, κι ενώ ο σκύλος της ορμά, αυτή πέφτει από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου. Όταν ο Μώλντερ και η Σκάλλυ φτάνουν εκεί, βρίσκουν την Μπέρκιστ και τον Ντετβάιλερ νεκρούς.

Όμως η Μπέρκιστ αφήνει κάτι στον Μώλντερ. Μόλις αυτός επιστρέφει στην Ουάσιγκτον, λαμβάνει ένα δέμα με το ταχυδρομείο - την αφίσα της "I WANT TO BELIEVE" την οποία ο Μώλντερ έχασε στη φωτιά στο "The End" (επεισόδιο 5Χ20).