TREVOR


Οι πράκτορες καταδιώκουν έναν δραπέτη, ο οποίος μπορεί να περνά μέσα από στερεά σώματα.

Σε μία φυλακή στο Στρίνγκερ, στο Μισισίπι, δύο συγκρατούμενοι, ο Ρόουλς κι ο Γουέλι, προσπαθούν να κλείσουν ένα παράθυρο για να προφυλαχθούν από την επερχόμενη θύελλα. Ο Ρόουλς κι ο Γουέλι αρχίζουν να καβγαδίζουν και την ώρα που ο φύλακας δεν τους κοιτάζει, ο Ρόουλς καρφώνει ένα καρφί στο χέρι του Γουέλι. Ο Ρόουλς παρουσιάζεται στον επιτηρητή, τον Ρόμπερτ Φέλοους, που τον καταδικάζει στο "κουτί". Ενώ ο άνεμος ουρλιάζει κι ο ουρανός σκοτεινιάζει, ο Ρόουλς εκλιπαρεί να τον βγάλουν από την μικροσκοπική φυλακή του. Μα κανείς δεν πηγαίνει να τον βοηθήσει. Αφού περνά η θύελλα, ο φύλακας βλέπει ότι το "κουτί" έχει παρασυρθεί από τον αέρα. Πηγαίνει στο γραφείο του Φέλοους για να του πει τα νέα. Μέσα, βρίσκει το σώμα του Φέλοους κομμένο στη μέση.

Η Σκάλλυ κι ο Μώλντερ εξετάζουν το πτώμα στο νεκροτομείο. Αν και το σώμα του Φέλοους κόπηκε στη μέση, δεν βρέθηκε ούτε σταγόνα αίματος στο γραφείο. Η Σκάλλυ δεν μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση, εκτός κι αν υπήρξε αυτόματη ανάφλεξη. Οι πράκτορες μιλούν με τον φύλακα, που εκφράζει την θεωρία του πως το φάντασμα του Πίνκερ Ρόουλς ευθύνεται για τον φόνο. Ο Μώλντερ διαφωνεί. Πιστεύει ότι ο Ρόουλς είναι πολύ ζωντανός. Μετά από λίγο, ο Μώλντερ ανακαλύπτει μία ανωμαλία στον τοίχο του γραφείου του Φέλοους. Πιέζει τον τοίχο, και ανοίγει μία τρύπα σε μέγεθος ανθρώπου. Τότε οι πράκτορες ανακαλύπτουν μία φωτογραφία του Ρόουλς και της φίλης του της Τζουν στα πράγματα του Φέλοους. Εν τω μεταξύ, η Τζουν μαθαίνει για τον υποτιθέμενο θάνατο του Ρόουλς ενώ βλέπει ειδήσεις.

Ο Ρόουλς μπαίνει σε ένα κατάστημα για να κλέψει ρούχα. Ένας φύλακας τον πιάνει επ' αυτοφόρω και τον δένει σε ένα κάγκελο. Μα ο Ρόουλς λύνεται και φεύγει με το αυτοκίνητο του φύλακα. Μετά από λίγο, οι πράκτορες φτάνουν εκεί. Ο φύλακας αναγνωρίζει τον Ρόουλς σαν ύποπτο. Ο Μώλντερ τότε εξετάζει τις κλειδωμένες χειροπέδες και τις χτυπά πάνω στο κάγκελο. Οι χειροπέδες θρυμματίζονται σαν γυάλινες. Ο Ρόουλς κατευθύνεται στο σπίτι που είχε νοικιάσει ο παλιός του φίλος ο Μπο. Ο Ρόουλς ψάχνει για την Τζουν, με την οποία ο Μπο έχει δεσμό. Ο Μπο πυροβολεί τον Ρόουλς και τον πετυχαίνει στην καρδιά, μα οι σφαίρες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Οι πράκτορες ανακαλύπτουν το απρόσωπο πτώμα του Μπο στο σπίτι του. Υποθέτουν πως ο Ρόουλς ψάχνει για τις 90.000 $ που έκλεψε πριν από χρόνια. Ο Μώλντερ βρίσκει μικροσκοπικά ασημένια μπαλάκια σφηνωμένα στους τοίχους του σπιτιού. Ο Μώλντερ υποθέτει πως οι σφαίρες πέρασαν μέσα από τον Ρόουλς χωρίς να τον πληγώσουν, και πως ο Ρόουλς έχει την ικανότητα να περνά μέσα από στέρεα αντικείμενα.

Μετά από λίγο, ο Ρόουλς επισκέπτεται την αδελφή της Τζουν, την Τζάκι. Η Τζάκι αρπάζει ένα μαχαίρι και κλειδώνεται στο δωμάτιό της. Ο Ρόουλς βγάζει τα ρούχα του και όταν η Τζάκι δεν τον κοιτάζει, περνά στο δωμάτιο μέσα από τον τοίχο. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ φτάνουν στο σπίτι, και σώζουν την Τζάκι. Μετά κατευθύνονται στο σπίτι της Τζουν. Χωρίς να το ξέρουν ο Ρόουλς έχει μπει στο πορτ-μπαγκάζ τους (περνώντας μέσα από το μέταλλο).

Η Τζουν παραδέχεται πως αυτή ξόδεψε τα χρήματα του Ρόουλς όσο αυτός βρισκόταν στη φυλακή, για ν' αγοράσει σπίτι. Αργότερα, όταν ο Μώλντερ ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ του ακούει έναν περίεργο ήχο σπασίματος. Χτυπά το μέταλλο με το χέρι του κι αυτό θρυμματίζεται. Ο Μώλντερ δίνει εντολή σε δύο αστυνομικούς να προσέχουν την Τζουν. Μετά από λίγο, αυτός και η Σκάλλυ ξαναμπαίνουν στο σπίτι της Τζουν όπου και βλέπουν τη φράση "Θέλω αυτό που μου ανήκει" σκαλισμένη στον τοίχο. Ο Μώλντερ υποθέτει πως ο Ρόουλς χρησιμοποίησε το δάχτυλό του για να γράψει το μήνυμα. Παρατηρεί πως το τελευταίο γράμμα σταματά εκεί όπου ένας καθρέφτης κρέμεται στον τοίχο. Συναρμολογώντας τα κομμάτια, διαπιστώνει πως η δύναμη του Ρόουλς βασίζεται στον ηλεκτρισμό και μπορεί να σταματήσει με κάποιον μονωτή, όπως το γυαλί ή το πλαστικό. Αυτός και η Σκάλλυ βρίσκουν απλήρωτους λογαριασμούς ενός μαιευτηρίου στα χαρτιά της Τζουν. Συνειδητοποιούν πως ο Ρόουλς δεν ψάχνει τα χρήματα - αλλά το γιό του, τον Τρέβορ.

Ο Ρόουλς ξεπροβάλλει από το ταβάνι στο δωμάτιο της Τζουν. Μέχρι να φτάσουν οι πράκτορες, η Τζουν και ο Ρόουλς έχουν φύγει και ο φύλακας είναι νεκρός. Εν τω μεταξύ, ο Ρόουλς λέει στην Τζουν πως έμαθε για την ύπαρξη του γιού τους από έναν συγκρατούμενό του. Απαιτεί να δει το παιδί.

Οι πράκτορες ανακαλύπτουν πως το παιδί το κρατά η Τζάκι. Δυστυχώς, ο Ρόουλς φτάνει πρώτος στο σπίτι της. Η Τζάκι ρίχνει βραστή σούπα στο πρόσωπο του Ρόουλς, μα το υγρό περνά από μέσα του. Τότε η Τζάκι τον χτυπά με την κατσαρόλα και το γυαλί κολλάει στο κεφάλι του. Ο Τρέβορ τρέχει και βγαίνει έξω με τον Ρόουλς να τον καταδιώκει. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ φτάνουν στη σκηνή. Ο Μώλντερ πυροβολεί τον Ρόουλς με λαστιχένιες σφαίρες, οι οποίες τον καθυστερούν. Η Σκάλλυ φεύγει με τον Τρέβορ, μα ο Ρόουλς ακολουθεί. Σκεπτόμενη γρήγορα, η Σκάλλυ μπαίνει σε έναν γυάλινο τηλεφωνικό θάλαμο. Ο Ρόουλς δεν μπορεί να περάσει μέσα, έτσι αρχίζει να σπάει το γυαλί με ένα κομμάτι ασφάλτου. Ξαφνικά, η Τζουν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό της για να χτυπήσει τον Ρόουλς. Συγκρούεται στο τζάμι του αυτοκινήτου και κόβεται στα δύο. Αργότερα, ο Μώλντερ επισημαίνει πως το μόνο που ήθελε ο Ρόουλς ήταν μία δεύτερη ευκαιρία.