THE UNNATURAL


Ο αδελφός του Άρθουρ Ντέιλς αφηγείται μία ιστορία για έναν προικισμένο εξωγήινο παίκτη του μπέιζμπολ που κρυβόταν σε μία αφροαμερικάνικη ομάδα στο Ρόσγουελ, τη δεκαετία του 1940.

Η χρονιά: 1947. Η τοποθεσία: Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό. Μέλη μίας αφροαμερικάνικης ομάδας μπέιζμπολ, οι Roswell Grays, αντιμετωπίζουν μία ομάδα λευκών παικτών σε ένα περίεργο μεταμεσονύκτιο παιχνίδι στη μέση της ερήμου. Ενώ ο Τζος "Εξ" Έξλεϊ παίρνει τη σειρά του στη βάση, οι εξωτερικοί παίζουν πιό χαλαρά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Εξ είναι ο καλύτερος παίκτης της μαύρης ομάδας. Ο λευκός κυνηγός, ο Μουζ, αρχίζει να τρέχει. Ο Εξ χτυπά την μπάλα κι αυτή χάνεται στο σκοτάδι. Έχοντας κερδίσει τον αγώνα, οι άλλοι μαύροι παίκτες σηκώνουν τον Εξ στα χέρια. Λίγα λεπτά αργότερα, μία μεγάλη ομάδα της Κου Κλουξ Κλαν, μερικοί απ' αυτούς έφιπποι, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μεγάλος Δράκος της ομάδας αφήνει να φανεί ξεκάθαρα πως ενδιαφέρονται μόνο για τον Εξ, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής. Ξαφνικά ο Μουζ ρίχνει μία πολύ δυνατή βολή και χτυπά τον Μεγάλο Δράκο στο κεφάλι, ρίχνοντάς τον κάτω από το άλογο. Τότε ο Μουζ στοχεύει τους υπόλοιπους της ομάδας και τους ρίχνει κάτω αναίσθητους. Ο προπονητής της μαύρης ομάδας βγάζει την κουκούλα του Μεγάλου Δράκου και παθαίνει σοκ βλέποντας το πρόσωπο ενός γκρίζου εξωγήινου.

Ένα Σάββατο, η Σκάλλυ συνοδεύει τον Μώλντερ καθώς αυτός ψάχνει σε αρχεία "ιπτάμενων δίσκων" στο Νέο Μεξικό το 1940. Η Σκάλλυ σύντομα βλέπει ότι ο συνεργάτης της δεν ψάχνει για UFO όπως έλεγε αλλά μελετά αποτελέσματα αγώνων του μπέιζμπολ εδώ και πενήντα χρόνια. Η προσοχή του Μώλντερ σύντομα εστιάζεται σε μία εφημερίδα με τη φωτογραφία του Εξ δίπλα στον νεαρό Άρθουρ Ντέιλς και τον γνωστό κυνηγό εξωγήινων. Ο Μώλντερ σχίζει τη σελίδα από το βιβλίο και κατευθύνεται στο σπίτι του Άρθουρ Ντέιλς. Τελικά αποδεικνύεται πως ο Άρθουρ Ντέιλς μετακόμισε στην Φλόριντα, κι ο αδελφός του, που ονομάζεται ι αυτός Άρθουρ, μένει τώρα εκεί. Ο Μώλντερ δείχνει στον Ντέιλς (τον αδελφό του Άρθουρ) την παλιά φωτογραφία. Αποδεικνύεται πως ο Ντέιλς δούλευε σαν αστυνομικός στο Ρόσγουελ τη δεκαετία του 40. Αναγνωρίζει τον εαυτό του στη φωτογραφία δίπλα στον Έξλεϊ. Ο Ντέιλς αναφέρει πως κι αυτός κι ο αδελφός του γνώριζαν την ύπαρξη του κυνηγού - και τα σχέδια για την εποίκηση της Γης - εδώ και 40 χρόνια. Αρχίζει να λέει την ιστορία που κρατούσε κρυφή εδώ και τόσα χρόνια.

Πίσω στο χρόνο, ο νεαρός Άρθουρ Ντέιλς μπαίνει σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ στο Ρόσγουελ, κρατώντας μία ανακοίνωση, σχετικά με την ανταμοιβή όποιου δολοφονήσει τον Έξλεϊ. Η ανακοίνωση γράφει "Κρατήστε το μπέιζμπολ αγνό, κρατήστε το λευκό". Ο Ντέιλς πλησιάζει τον Έξλεϊ και τον πληροφορεί πως του έχουν αναθέσει να τον προστατεύσει. Ο Ντέιλς συνοδεύει την ομάδα στο γήπεδο. Ενώ το παιχνίδι ξεκινά, ένας παίκτης ρίχνει επίτηδες τη μπάλα στο κεφάλι του Εξ. Ο Εξ πέφτει κάτω, ζαλισμένος. Ο Ντέιλς βλέπει το γάντι του παίκτη εκεί δίπλα, και το δέρμα έχει λιώσει από ένα πρασινωπό υγρό. Ο ζαλισμένος Εξ δηλώνει πως κατάγεται από το Μέικον, στη Τζόρτζια. Παραξενεμένος, ο Ντέιλς τηλεφωνεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Μέικον. Εκεί μαθαίνει από τον Αρχηγό (το πρόσωπό του δεν φαίνεται) πως ένα εξάχρονο αγόρι, ονόματι Τζος Έξλεϊ, εξαφανίστηκε πριν πέντε χρόνια απ' την πόλη. Ενώ ο Ντέιλς κλείνει το τηλέφωνο, ο Αρχηγός της αστυνομίας εμφανίζεται, και είναι ο Κυνηγός. Ο Ντέιλς τότε δίνει το γάντι στην αστυνομία για ανάλυση.

Ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ο Εξ αντιλαμβάνεται πως μία ομάδα Γιάνκηδων κάθεται στις κερκίδες. Παίζει επίτηδες άσχημα, και η ομάδα των Γιάνκηδων τελικά φεύγει. Μόλις φεύγουν, ο Εξ ξαναπαίζει κανονικά. Αργότερα, ο Ντέιλς πλησιάζει τον Εξ και του υπόσχεται πως θα βρει ό,τι του κρύβει. Εκείνη τη νύχτα ο Ντέιλς ξυπνά από έναν δυνατό θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Ο Ντέιλς ανοίγει την πόρτα που συνδέει τα δύο δωμάτια και βλέπει έναν εξωγήινο ντυμένο με σορτς και καπέλο μπέιζμπολ να κρατά ένα μπαστούνι. Ο Ντέιλς λιποθυμά.

Όταν ο Ντέιλς συνέρχεται, συνειδητοποιεί πως ο εξωγήινος είναι στην πραγματικότητα ο Τζος Έξλεϊ. Ο Έξλεϊ του λέει ότι ζούσε στο Μέικον όταν κάποια μέρα ερωτεύτηκε αθεράπευτα το μπέιζμπολ. Από εκείνη την ημέρα, δεν μπόρεσε να γυρίσει σπίτι του. Εν τω μεταξύ, ο κυνηγός, έχοντας πάρει την μορφή του Έξλεϊ, σκοτώνει τον χημικό της αστυνομίας και καταστρέφει τα στοιχεία της έρευνας. Μετά από λίγο ο Ντέιλς πληροφορεί τον πραγματικό Έξλεϊ για τον φόνο. Ο Ντέιλς είναι σίγουρος πως ο Έξλεϊ δεν είναι δολοφόνος παρ' όλο που υπάρχει μάρτυρας της επίθεσης. Ο Ντέιλς λέει στον Έξλεϊ να φύγει από την πόλη. Τότε ο Έξλεϊ δηλώνει πως θα σταματήσει να παίζει. Πριν εξαφανιστεί, ο Έξλεϊ ζητά από τον Ντέιλς να πει στον κόσμο πώς έπαιζε. Μετά από λίγο, ο Ντέιλς βλέπει ένα χαρτί που απευθύνεται σ' αυτόν, με τα γράμματα του Έξλεϊ. Μέσα βρίσκει ένα χάρτη του Ρόσγουελ που δείχνει ένα γήπεδο μπέιζμπολ. Απέχει γύρω στα 50 χιλιόμετρα από την πόλη.

Η ιστορία συνεχίζεται από την αρχή του επεισοδίου : οι άνθρωποι αντιδρούν με φρίκη μόλις βλέπουν τον κουκουλοφόρο εξωγήινο της Κου Κλουξ Κλαν. Ξαφνικά, ο εξωγήινος παίρνει τη μορφή του κυνηγού. Οπλισμένος με ένα στιλέττο, ο κυνηγός πλησιάζει τον Έξλεϊ. Ο Ντέιλς οδηγεί σαν τρελός προς το γήπεδο, μα φτάνει πολύ αργά : ο κυνηγός βυθίζει τη λεπίδα στο σβέρκο του Έξλεϊ. Ο Έξλεϊ προειδοποιεί τον Ντέιλς να μην τον πλησιάσει, φοβούμενος πως το πράσινο αίμα του θα τον κάψει. Μα ο Ντέιλς του δείχνει πως το αίμα του δεν είναι πράσινο ούτε καυστικό : είναι φυσιολογικό κόκκινο ανθρώπινο αίμα. Ο Έξλεϊ χαμογελά και πεθαίνει.

Όταν ο Ντέιλς ο Πρεσβύτερος τελειώνει την ιστορία του, ο Μώλντερ τηλεφωνεί στην Σκάλλυ και της ζητά να συναντηθούν σ' ένα κοινόχρηστο γήπεδο μπέιζμπολ στην Ουάσιγκτον. Σαν δώρο για τα επόμενα γενέθλιά της, ο Μώλντερ της δείχνει πώς να παίζει μπέιζμπολ. Αρχίζουν να παίζουν και να στέλνουν τις μπάλες ψηλά στον σκοτεινό ουρανό.