BIOGENESIS


Ο Μώλντερ πιστεύει πως μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην Αφρική αποδεικνύουν πως η ζωή προήλθε από κάποιο άλλο μέρος του σύμπαντος.

Σε μία παραλία της Δυτικής Αφρικής, ένας άντρας φωνάζει μία ομάδα ψαράδων γιατί ανακάλυψε ένα μεταλλικό κομμάτι κολλημένο σε ένα βράχο. Το αντικείμενο, που έχει το μέγεθος σοκολάτας, έχει πάνω του μία σειρά συμβόλων. Οι άκρες του υποδηλώνουν πως έχει κοπεί από κάποιο μεγαλύτερο μεταλλικό αντικείμενο.

Ο Δρ. Σολομών Μερκμάλεν κατευθύνεται προς την ακτή όπου περιμένει η ίδια ομάδα ψαράδων. Μέσα στο πανεπιστημιακό του γραφείο, ο Δρ. Σολομών ξεκολλάει το μεταλλικό κομμάτι από τον βράχο. Το τοποθετεί δίπλα σε ένα παρόμοιο αντικείμενο με σκαλισμένα σύμβολα. Καθώς ο Σολομών πλησιάζει τα κομμάτια, ξαφνικά φεύγουν απ' τα χέρια του και κολλάνε πάνω σε μία βίβλο. Το σημάδι από τα κολλημένα μεταξύ τους κομμάτια υπογραμμίζει ένα κείμενο της Γένεσης. Ο Σολομών πηγαίνει στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Ουάσιγκτον όπου συναντά τον Δρ. Σαντόζ στο εργαστήριο βιολογίας. Ενώ συζητούν, ο Σολομών διαπιστώνει πως ο άντρας που βρίσκεται εμπρός του δεν είναι ο Δρ. Σαντόζ. Αργότερα, ο πραγματικός Δρ. Σαντόζ βρίσκει το πτώμα του Σολομών.

Ο Σκίνερ συζητά για τον θάνατο του Σολομών με τον Μώλντερ και την Σκάλλυ. Αν και το πτώμα του Σολομών λείπει, μία μεγάλη ποσότητα από το αίμα του βρέθηκε στο εργαστήριο βιολογίας. Κι ο Σολομών και ο Δρ. Σαντόζ πίστευαν πως η ζωή στη Γη προήλθε από κάπου αλλού στο σύμπαν. Ο Σκίνερ δίνει στην Σκάλλυ ένα κομμάτι χαρτί με το αποτύπωμα του δεύτερου αντικειμένου που είχε ο Σολομών στο γραφείο του. Λίγο αργότερα ο Μώλντερ ακούει έναν μπερδεμένο ήχο στο κεφάλι του. Σύντομα συνέρχεται από αυτή την περίεργη κατάσταση. Η Σκάλλυ αναρωτιέται γιατί ο Μώλντερ ενδιαφέρεται ακόμη να βρει την "αλήθεια" τώρα που τα μέλη του Συνδικάτου είναι νεκρά και τα μυστικά τους έχουν αποκαλυφθεί. Ο Μώλντερ εξηγεί πως θέλει να βρει ακόμη ένα πράγμα : την αδελφή του.

Ο Μώλντερ ανακρίνει τον άντρα που υποδύθηκε τον Δρ. Σαντόζ. Αυτός ο άντρας, ο Δρ. Μπάρνες, είναι ο επικεφαλής του τμήματος βιολογίας στο πανεπιστήμιο. Η Σκάλλυ δίνει στον Μπάρνες το αποτύπωμα του αντικειμένου, κάτι που προκαλεί στον Μώλντερ άλλο ένα επεισόδιο. Ο Μώλντερ ζητά συγνώμη. Εν τω μεταξύ, μέσα σ' ένα νοσοκομείο, ο Δρ. Σαντόζ φροντίζει τον Άλμπερτ Χοστίν, τον ιθαγενή Αμερικάνο Ναβάχο που βοήθησε τον Μώλντερ πριν πολλά χρόνια. Ο Χοστίν είναι σοβαρά άρρωστος.

Ο Μώλντερ συναντά την Σκάλλυ και τον Τσακ Μπερκ, που αναλύει τα σύμβολα του αποτυπώματος. Ο Μπερκ δηλώνει πως η γραφή είναι φωνητική Ναβάχο, αλλά κάποια συγκεκριμένη μετάφραση είναι αδύνατη. Αποδεικνύεται πως ο Δρ. Μπάρνες έγραψε κάποιο άρθρο για την κατασκευή θρησκευτικών αντικειμένων κι έκανε καριέρα με το ν' αποκαλύπτει θρησκευτικές κι επιστημονικές απάτες. Λίγο αργότερα, ο Μώλντερ παθαίνει κι άλλη κρίση. Λέει στην Σκάλλυ πως οι κρίσεις αυτές του δίνουν μία ειδική "αίσθηση". Είναι πεπεισμένος πως ο Μπάρνες δολοφόνησε τον Σολομών. Μαζί με την Σκάλλυ πηγαίνουν στο διαμέρισμα του Δρ. Σαντόζ, όπου και βρίσκον μία φωτογραφία του Σαντόζ μαζί με τον Άλμπερτ Χοστίν. Επίσης βρίσκουν το πτώμα του Σολομών μέσα σ' ένα σκουπιδοφάγο. Οι πράκτορες συζητούν τα ευρήματά τους με τον Σκίνερ. Ο Μώλντερ πιστεύει πως το σώμα του Σολομών τοποθετήθηκε εκεί για να ενοχοποιήσει τον Σαντόζ. Επίσης πιστεύει πως ο Σαντόζ έχει στην κατοχή του ένα αντικείμενο, όπως κι ο Δρ. Μπάρνες. Εργαστηριακές έρευνες αποκαλύπτουν πως ο Σολομών εκτέθηκε σε ραδιενέργεια η οποία υπάρχει μόνο έξω από το ηλιακό σύστημα. Αυτή η ραδιενέργεια, σύμφωνα με τον Μώλντερ, προήλθε από το αντικείμενο. Πριν τελειώσει η συνάντηση, ο Μώλντερ κατηγορεί τον Σκίνερ πως συνεργάζεται μυστικά με κάποιον άλλον. Αφού οι πράκτορες φεύγουν απ' το γραφείο, ο Σκίνερ πηγαίνει σε μία μικροσκοπική κάμερα στον τοίχο. Βγάζει την κασέτα και τη δίνει στον Άλεξ Κράιτσεκ.

Ο Μώλντερ επιστρέφει στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Ψάχνει στο γραφείο του Μπάρνες για το αντικείμενο αλλά δεν βρίσκει τίποτα. Ο Μώλντερ έχει κι άλλη κρίση που επηρρεάζει την όρασή του. Πέφτει στις σκάλες. Μετά από λίγο, μία μαύρη μορφή σκύβει από πάνω του. Ο Μώλντερ, που δεν μπορεί ούτε να δει ούτε ν' ακούσει, δεν μπορεί ν' αναγνωρίσει τη μορφή. Αποδεικνύεται πως είναι ο Κράιτσεκ. Πηγαίνει στο γραφείο του Μπάρνες και του δίνει την κασέτα που πήρε από τον Σκίνερ.

Ο Σαντόζ λέει στην Σκάλλυ πως το μεταλλικό κομμάτι είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου παζλ. Ο Σολομών βρήκε άλλα δύο κομμάτια στη θάλασσα. Ο Χοστίν έχει δύο λαστιχένια ομοιώματα αυτών των δύο κομματιών. Αυτά τα κομμάτια, όλα μαζί, σχηματίζουν ένα κείμενο της Γένεσης. Ο Χοστίν δούλευε πάνω σε διάφορες μεταφράσεις όταν χειροτέρευσε η υγεία του. Η Σκάλλυ τηλεφωνεί στο διαμέρισμα του Μώλντερ. Μία άγνωστη γυναίκα απαντά και δίνει το τηλέφωνο στον Μώλντερ. Ο Μώλντερ λέει στη Σκάλλυ πως τα αντικείμενα είναι εξωγήινα και αποδεικνύουν στην ανθρωπότητα πως προερχόμαστε από τους εξωγήινους. Η άγνωστη γυναίκα είναι η Νταϊάνα Φόλεϊ. Αργότερα, επικοινωνεί με τον Καπνιστή και του λέει πως ο Μώλντερ παθαίνει κρίσεις.

Η Σκάλλυ κι ο Σαντόζ συνοδεύουν τον Χοστίν σ' ένα θεραπευτήριο στο Νέο Μεξικό. Ο Σκίνερ επικοινωνεί με την Σκάλλυ τηλεφωνικώς και την ενημερώνει πως η κατάσταση του Μώλντερ επιδεινώθηκε. Όταν η Σκάλλυ πηγαίνει στο νοσοκομείο, μαθαίνει πως ο Μώλντερ έχει τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Η Σκάλλυ αρχίζει να υποψιάζεται τον Σκίνερ και την Φόλεϊ για το ενδιαφέρον τους για την υπόθεση.

Ο Δρ. Σαντόζ τηλεφωνεί στην Σκάλλυ. Την ενημερώνει πως αυτά που μετέφρασε ο Χοστίν απ' το αντικείμενο είναι χάρτης για την γενετική κατασκευή του ανθρώπου. Ο Κράιτσεκ πυροβολεί και σκοτώνει τον Δρ. Σαντόζ.

Η Σκάλλυ βρίσκεται μαζί με τους ψαράδες. Τους δείχνει το αποτύπωμα. Ο ένας απ' αυτούς της δείχνει ένα σημείο στην παραλία. Η Σκάλλυ πηγαίνει στην παραλία όπου και συνειδητοποιεί πως στέκεται πάνω σ' ένα τεράστιο σκάφος καλυμμένο με τα περίεργα σύμβολα.

Συνεχίζεται...