THE AMAZING MALEENI


Στη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια, ο Υπέροχος Μαλίνι κάθεται στο φορτηγάκι του, φορώντας ένα άψογο σμόκιν για την παράσταση ταχυδακτυλουργίας του. Ένας νεαρός του λέει ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει. "Αυτή θα είναι η καλύτερη παράσταση της ζωής μου" λέει ο Μαλίνι πριν πλησιάσει στη σκηνή. Εκτελεί μερικά συνηθισμένα νούμερα με μπάλες και ποτήρια, μιλώντας ταυτόχρονα για την ιστορία των μεγάλων μάγων. Κάποιος στο κοινό τον προτρέπει να κάνει κάτι πιό ενδιαφέρον. Ο Μαλίνι κοιτάζει τον άντρα, τον Μπίλι ΛαΜπόνζ, και μετά ανακοινώνει πως θα προσπαθήσει το Αιγυπτιακό Κόλπο και θα ξανακολλήσει το κεφάλι του. Ενώ το πλήθος σιωπά, ο Μαλίνι γυρίζει το κεφάλι του 180 μοίρες γύρω απ' το λαιμό του. Το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα κι ο Μαλίνι κοιτάζει τον ΛαΜπονζ, ο οποίος φεύγει. Μετά την παράσταση ο νεαρός πηγαίνει στο φορτηγάκι του Μαλίνι, μα ο μάγος κάθεται ακίνητος. Ο νεαρός τον σκουντά. Το κεφάλι του Μαλίνι κατρακυλά έξω απ' το ανοιχτό παράθυρο ενώ το ακέφαλο πτώμα του μένει πίσω απ' το τιμόνι.

Ο Μώλντερ κι η Σκάλλυ επισκέπτονται τον τόπο του εγκλήματος την επόμενη μέρα. Η Σκάλλυ αδιαφορεί, πιστεύοντας ότι ήταν απλώς ένας φόνος. Μα ο Μώλντερ πιστεύει ότι το καταπληκτικό κόλπο του Μαλίνι πήγε στραβά. Εξετάζουν την βιντεοκασέτα που τράβηξε ένας τουρίστας. Υποπτεύονται τον άντρα που σχολίαζε, μα δεν βλέπουν το πρόσωπό του. Η Σκάλλυ παρατηρεί ότι ο άντρας πέταξε ένα κουτάκι αναψυκτικού. Τ' αποτυπώματα στο κουτάκι τους οδηγούν στον Μπίλι ΛαΜπονζ, που είναι επίσης μάγος με μαύρο ποινικό μητρώο. Ο ΛαΜπονζ περιγράφει τον Μαλίνι ως απατεώνα με χρέη από τζόγο. Καθώς οι πράκτορες φεύγουν, ο ΛαΜπονζ τους σταματά για να τους ξαναδώσει τα σήματά τους. Δεν είχαν καταλάβει πως τους τα πήρε. Αργότερα, ο ΛαΜπονζ επισκέπτεται έναν τοκογλύφο ονόματι Κίσι Αλβάρεζ σχετικά με τα χρέη του Μαλίνι. Ο ΛαΜπονζ προσφέρεται να του ξεπληρώσει το χρέος στο δεκαπλάσιο. Ο Αλβάρεζ θέλει ν' ακούσει την πρότασή του.

Η Σκάλλυ τελειώνει την νεκροψία του Μαλίνι (ή αλλιώς Χέρμαν Πίντσμπεκ) κι ανακαλύπτει πως το κεφάλι του κόπηκε με πριόνι και του το ξανακόλλησαν με βενζινόκολλα. Ο Πίντσμπεργκ όμως πέθανε από καρδιακή προσβολή και το πτώμα του ήταν σε ψυγείο για πάνω από ένα μήνα. Ο Μώλντερ κι η Σκάλλυ πηγαίνουν σε μία τράπεζα στο Λος Άντζελες για να βρουν τον αδερφό του Πίντσμπεκ, τον Άλμπερτ. Είναι πανομοιότυπος δίδυμος του Μαλίνι και φοράει κολλάρο στο λαιμό. Ο Άλμπερτ λέει πως αυτός κι ο αδερφός του έκαναν μαζί ταχυδακτυλουργικά νούμερα, και τους δείχνει ένα κόλπο στο οποίο ο Μώλντερ πρέπει να τραβήξει ένα χαρτί απ' την τράπουλα. Ο Μώλντερ υποψιάζεται ότι ο Άλμπερτ έκανε το τελευταίο νούμερο στη Σάντα Μόνικα προς τιμήν του αδελφού του. Ο Άλμπερτ λέει πως δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο, και τους δείχνει ότι κάθεται σε αναπηρική καρέκλα γιατί δεν έχει πόδια. Η Σκάλλυ ζητά συγνώμη. Χωρίς άλλες ελπίδες, ο Μώλντερ κι η Σκάλλυ πηγαίνουν με τον ΛαΜπονζ στο φορτηγάκι του Μαλίνι για να βρουν πληροφορίες. Ο ΛαΜπονζ πιστεύει ότι θ' αποκαλύψει κάτι σημαντικό, μα δεν προκύπτει τίποτα. Ο Μώλντερ βρίσκει μόνο μία μάρκα του Πίντσμπεκ.

Στην τράπεζα, ο Άλμπερτ Πίντσμπεκ θαυμάζει το όπλο του φύλακα. Μετά τον επισκέπτεται ο Αλβάρεζ που τον απειλεί. Ο Άλμπερτ προσέχει τα έντονα τατουάζ στο χέρι του Αλβάρεζ. Εν τω μεταξύ, ο φρουρός βρίσκει έναν μασκοφόρο μέσα στο θωρακισμένο αμάξι του και τον πυροβολεί. Ο άντρας ξεφεύγει, μα οι φρουροί προσέχουν τα τατουάζ στο χέρι του. Έχοντας ξεφύγει, ο άντρας βγάζει τη μάσκα του. Είναι ο ΛαΜπονζ, σώος. Σκουπίζει το χέρι του με μία πετσέτα και σβήνει τα τατουάζ. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ ανακρίνουν τον Αλβάρεζ για την μάρκα, μα εκείνος αρνείται τα πάντα. Ο Μώλντερ λέει στη Σκάλλυ ότι πιστεύει πως τους παραπλανούν, σαν να είναι κόλπο. Ο ΛαΜπονζ τους βλέπει να βγαίνουν απ' το γραφείο στοιχημάτων του Αλβάρεζ και τηλεφωνεί στην αστυνομία. Μπαίνει μέσα και δέχεται απειλές απ' τον Αλβάρεζ. Ενώ τρέχει έξω κρατώντας ένα όπλο, ο ΛαΜπονζ συλλαμβάνεται. Οι πράκτορες επιστρέφουν στην τράπεζα όπου ο Μώλντερ ρίχνει τον Άλμπερτ Πίντσμπεκ κάτω. Έχει πόδια, τα οποία κρύβει σε τρύπες στην καρέκλα του. Ομολογεί ότι στην πραγματικότητα είναι ο Χέρμαν Πίντσμπεκ ή αλλιώς Μαλίνι, κι ότι φοβάται για τη ζωή του εξ' αιτίας των χρεών του στον Αλβάρεζ. Όταν πήγε να πάρει δάνειο στον Άλμπερτ, τον βρήκε νεκρό από καρδιακή προσβολή. Σχεδίασε να μπει στη ζωή του αδελφού του μόλις θα έκανε το τελευταίο του μεγάλο νούμερο. Ο Μώλντερ δεν πιστεύει αυτή την δακρύβρεχτη ιστορία και τον συλλαμβάνει. Κοιτάζει στον υπολογιστή του Πίντσμπεκ. Ο υπεύθυνος της τράπεζας λέει ότι οι ηλεκτρονικές μεταφορές ποσών απαιτούν τον αριθμό σήματος του Μώλντερ και το αποτύπωμά του. Η Σκάλλυ παρατηρεί ότι έγινε απόπειρα ληστείας στο αυτοκίνητο με το οποίο έφυγε ο Πίντσμπεκ. Ο υπεύθυνος λέει πως δεν εκλάπησαν χρήματα. Ο Πίντσμπεκ μεταφέρεται στα κρατητήρια, και κάποιος απ' το διπλανό δωμάτιο χτυπά τον τοίχο. Είναι ο ΛαΜπονζ. Ο Πίντσμπεκ του λέει ότι όλα "κύλησαν τέλεια". Οι πρώην αντίπαλοι φαίνεται πως είναι συνεργοί.

Το επόμενο πρωί το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας είναι άδειο. Οι κασέτες ασφαλείας δεν δείχνουν τίποτα, μα κάποια παλιότερη κασέτα δείχνει τον Αλβάρεζ να μπαίνει στο κτίριο, και ο φρουρός αναγνωρίζει τα τατουάζ του. Το F.B.I. μπαίνει στο γραφείο στοιχημάτων και βρίσκουν τα χρήματα. Ο Αλβάρεζ ισχυρίζεται πως τον παγίδευσε ο ΛαΜπονζ. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ συνειδητοποιούν ότι ο Πίντσμπεκ κι ο ΛαΜπονζ δουλεύουν μαζί. Φτάνουν στη φυλακή την ώρα που οι μάγοι είναι έτοιμοι να αφεθούν ελεύθεροι. Οι πράκτορες αναλύουν τη θεωρία τους : ο θάνατος του Άλμπερτ Πίντσμπεκ άνοιξε μία πόρτα για τους δύο άντρες. Ο Μαλίνι επίτηδες έχασε χρήματα για τον Αλβάρεζ και μετά σκηνοθέτησε το θάνατό του. Ο ΛαΜπονζ, ο προστατευόμενος του Μαλίνι, παγίδευσε τον Αλβάρεζ για τα χρήματα, θέλοντας να τον εκδικηθεί επειδή κάποτε ήταν μαζί του στη φυλακή. Ο Μαλίνι έβαλε άσφαιρα στο όπλο του φρουρού έτσι ώστε ο μασκοφόρος ΛαΜπονζ να μην σκοτωθεί. Ενώ οι δυό τους ήταν κλειδωμένοι όλη τη νύχτα μαζί, χρησιμοποίησαν τα κόλπα τους για να δραπετεύσουν, να ληστέψουν την τράπεζα, να βάλουν τα χρήματα στο γραφείο του Αλβάρεζ και να επιστρέψουν στη φυλακή. Μιάς και τα χρήματα επεστράφησαν, οι πράκτορες απελευθερώνουν τον Μαλίνι και τον ΛαΜπονζ.