X-COPS


ΓΟΥΙΛΟΟΥ ΠΑΡΚ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
ΚΟΜΗΤΕΙΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
6:48 μ.μ.
Ο αστυνόμος Κιθ Γουέτζελ περιπολεί στους δρόμους, μα δεν είναι μόνος του μέσα στο περιπολικό - ένα τηλεοπτικό συνεργείο της σειράς "Αστυνομικοί" ακολουθεί την κάθε του κίνηση. Εκείνος απαντά σε μία κλήση σχετικά με κάποιο "τέρας". Ο Γουέτζελ βλέπει γρατσουνιές στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού και με μία γρήγορη έρευνα στριμώχνει τον ύποπτο στην αυλή. Καθώς ο Γουέτζελ πλησιάζει προς τον εισβολέα, κάτι τον ξαφνιάζει. Αρχίζει να τρέχει προς το περιπολικό ουρλιάζοντας από τρόμο. Το τηλεοπτικό συνεργείο ακολουθεί τρομαγμένο. Ενώ ο Γουέτζελ ζητά απελπισμένος βοήθεια με τον ασύρματο, κάποια αόρατη δύναμη επιτίθεται στο περιπολικό και το αναποδογυρίζει. Οι επιβάτες ουρλιάζουν.

Οι ενισχύσεις φτάνουν, κι είναι η αστυνόμος Πόλα Ντούθι. Μένει έκπληκτη απ' το αναποδογυρισμένο όχημα και ανακρίνει τον Γουέτζελ για το περιστατικό. Αν και το τηλεοπτικό συνεργείο δεν βοηθά να επιβεβαιώσει την ιστορία του, ο Γουέτζελ λέει ψέμματα στην ανώτερή του, λέγοντάς της ότι μία συμμορία ευθύνεται για την καταστροφή. Τους διακόπτει ο ασύρματος που αναφέρει δύο ένοπλους υπόπτους να προσπαθούν να φύγουν πεζοί. Οι αστυνομικοί τρέχουν για να συναντήσουν ένα έκπληκτο ζευγάρι πρακτόρων του F.B.I. που ερευνούν για το ίδιο "τέρας" : Τον Μώλντερ και την Σκάλλυ.

Ο Μώλντερ ζητά απ' τον Γουέτζελ να περιγράψει τι του επετέθη. Αν κι ο Γουέτζελ προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό, ο Μώλντερ πιστεύει ότι στην πραγματικότητα καταδιώκουν έναν λυκάνθρωπο. Υποθέτει πως η δαγκωματιά στπ χέρι του Γουέτζελ ίσως να σημαίνει ότι σύντομα θα γίνει κι ο ίδιος λυκάνθρωπος. Όταν ο Μώλντερ επισημαίνει πως ο αστυνόμος θα πρέπει να μπει σε καραντίνα, η αστυνόμος Ντούθι ρωτά σκεπτική "Μπορώ να ξαναδώ το σήμα σας";

Η Σκάλλυ προσπαθεί ν' αποφύγει το τηλεοπτικό συνεργείο ενώ συζητούν την υπόθεση, μα ο Μώλντερ ενθουσιάζεται με την προοπτική να εξακριβώσουν έναν φάκελο Χ κάτω απ' τα βλέμματα όλου του κόσμου. Η Σκάλλυ απλώς προσπαθεί κρατήσει τον εαυτό της και τον συνεργάτη της μακριά απ' την πιθανή γελοιοποίηση τους ενώ θα κυνηγούν έναν λυκάνθρωπο. Ο σκιτσογράφος της αστυνομίας, ο Ρίκι, σχεδιάζει το πρόσωπο του υπόπτου βάσει της περιγραφής μίας γυναίκας. Ο εισβολέας φαίνεται πως μοιάζει με τον χαρακτήρα ταινιών τρόμου Φρέντι Κρούγκερ. Αν κι ο Ρίκι αρχίζει να φοβάται το "τέρας με τα νύχια" που περιέγραψε η γυναίκα, ο Μώλντερ δεν είναι πιά βέβαιος ότι η θεωρία του λυκανθρώπου στέκει. Η Σκάλλυ το επιβεβαιώνει λέγοντας ότι τα σημάδια στο χέρι του Γουέτζελ ήταν τσιμπήματα εντόμου.

Ο ασύρματος της αστυνομίας αναφέρει άλλη μία επίθεση εκεί κοντά και οι πράκτορες τρέχουν εκεί. Το σώμα του Ρίκι κείτεται στο πεζοδρόμιο, άγρια χτυπημένο με πέντε παράλληλες μαχαιριές πάνω από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Η Σκάλλυ χτενίζει την σκηνή του φόνου και βρίσκει ένα μακρύ, ψεύτικο νύχι, βαμμένο έντονο ροζ και καλυμμένο με αίμα. Οι πράκτορες ανακρίνουν τους Στιβ και Έντι, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που άκουσε τις φωνές του Έντι και κάλεσε την αστυνομία. Αναγνωρίζουν το χρώμα του ψεύτικου νυχιού και λένε ότι είναι το "σήμα κατατεθέν" χρώμα νυχιών και μαλλιών μίας πόρνης της περιοχής, ονόματι Σαντάρα Γκομέζ.

9:26 μ.μ.
Οι πράκτορες ψάχνουν για την Σαντάρα. Ο Μώλντερ οδηγεί και μιλά στην κάμερα, ενημερώνοντας χαρούμενος το κοινό σχετικά με την υπόθεση. Η Σκάλλυ, εξακολουθώντας ν' αγνοεί το τηλεοπτικό συνεργείο, εντοπίζει με ευκολία τα ροζ μαλλιά της πόρνης. Η Σαντάρα ομολογεί ότι δεν ήταν ο Φρέντι Κρούγκερ μα ο φίλος της, ο Τσούκο, αυτός που σκότωσε τον Ρίκι. Φοβάται ότι ο Τσούκο θα της στρίψει το λαιμό όταν μάθει πως τον "κάρφωσε". Η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι του Τσούκο και τον βρίσκει νεκρό από υπερβολική δόση. Νεκρός εδώ κι αρκετές ημέρες, ο Τσούκο αποκλείεται ως ύποπτος. Ξαφνικά, έξω απ' το σπίτι ακούγονται πυροβολισμοί. Ο Γουέτζελ πυροβολεί κάποιον αόρατο εχθρό. Αν και του είχαν αναθέσει να προστατεύει την Σαντάρα, κάποιος τη σκότωσε στο κλειδωμένο περιπολικό. Της έσπασαν το λαιμό. Ο Γουέτζελ περιγράφει στον Μώλντερ μία ιστορία απ' τα παιδικά του χρόνια σχετικά μ' ένα τέρας που το κεφάλι του έμοιαζε με σφήκα. Λέει πως αυτό που πυροβολούσε ήταν ο Άνθρωπος Σφήκα αυτοπροσώπως.

01:32 π.μ.
Ο Μώλντερ αλλάζει τη θεωρία του για την υπόθεση. Τώρα πιστεύει ότι ο ύποπτος είναι στην πραγματικότητα μία οντότητα που, όταν επιτίθεται, εμφανίζεται ως ο χειρότερος εφιάλτης του θύματος. Εμφανίζεται κάθε πανσέληνο και τρέφεται με φόβο, μεταπηδώντας από θύμα σε θύμα σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Η Σκάλλυ εξακολουθεί να μην τον πιστεύει, μα επιστρέφει μαζί του στο σπίτι των Στιβ και Έντι. Είναι οι μόνοι που δεν φοβούνται μήπως πέσουν θύματα του δολοφόνου. Μα όταν μιλούν μαζί τους, καταλαβαίνουν ότι το ζευγάρι δεν φοβάται τους γείτονές του ούτε κανέναν δολοφόνο. Ο Μώλντερ αποφασίζει πως δεν κινδυνεύουν. Φεύγει με τον Γουέτζελ για να ερευνήσουν τους δρόμους, ενώ η Σκάλλυ πηγαίνει στο νεκροτομείο για να εξετάσει το σώμα της Σαντάρα.

02:47 π.μ.
Προς μεγάλη ενόχληση της Σκάλλυ, το μισό τηλεοπτικό συνεργείο την ακολουθεί, μα εκείνη ψάχνει να βρει οποιαδήποτε τυχόν πληροφορία πριν την ανατολή του ήλιου. Η νευρική γιατρός που την βοηθά έχει ακούσει ότι κάποιο είδος μεταδοτικής νόσου σκότωσε την πόρνη. Η Σκάλλυ την διαβεβαιώνει ότι το θύμα δολοφονήθηκε και δεν εκτέθηκε στον ιό Χάντα. Ενώ η βοηθός τη ρωτά περισσότερα πράγματα για τον ιό Χάντα, φτερνίζεται, φτύνει αίμα και λιποθυμά. Πέφτει στο πάτωμα κι εμφανίζει συμπτώματα του ιού Χάντα. Η Σκάλλυ φωνάζει στο τηλεοπτικό συνεργείο να καλέσουν ασθενοφόρο.

04:41 π.μ.
Στο νεκροτομείο, ο Μώλντερ ενσωματώνει το τελευταίο αυτό περιστατικό στη θεωρία του, συνειδητοποιώντας ότι ο ιός Χάντα επηρέασε μόνο τη βοηθό μόνο όταν εκείνη άρχισε να τον φοβάται. Ο Μώλντερ ξαφνικά σκέφτεται ότι ο Γουέτζελ, που δεν φοβόταν όταν ήταν μαζί με τον Μώλντερ, τώρα είναι και πάλι μόνος του και διατρέχει τον κίνδυνο μίας νέας επίθεσης. Ο Γουέτζελ εν τω μεταξύ, έχει επιστρέψει στο σπίτι του Τσούκο μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο. Έχει αποφασίσει ότι θα ερευνήσει το σπίτι άλλη μία φορά. Δυστυχώς για τον Γουέτζελ, οι φόβοι του αρχίζουν να τον κυριεύουν και κλειδώνεται μέσα στο σπίτι μαζί με τις κάμερες. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ φτάνουν σύντομα και σπάνε την πόρτα. Πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα, ο Γουέτζελ ουρλιάζει από πόνο. Ο Μώλντερ του φωνάζει να γίνει σκληρός και να μην φοβάται. Ξαφνικά τα ουρλιαχτά σταματούν κι ο Μώλντερ μπαίνει μέσα. Εκεί βρίσκει τον Γουέτζελ να κάθεται σοκαρισμένος στο πάτωμα κρατώντας το ματωμένο του μπράτσο. Ο Μώλντερ βλέπει ότι έχει μόλις ανατείλει ο ήλιος, κάτι που σημαίνει ότι ο φόβος χάθηκε. Χωρίς απτές αποδείξεις για να στηρίξουν τη θεωρία του Μώλντερ, μία ερώτηση παραμένει : η οντότητα χάθηκε ή θα ξαναγυρίσει μαζί με την επόμενη πανσέληνο;