THEEF


Ο Δρ. Ρόμπερτ Γουάιντερ κι η οικογένειά του επιστρέφουν στο σπίτι μετά την τελετή προς τιμήν του, η οποία τον ανέδειξε ως Γιατρό Της Χρονιάς. Γεμάτοι χαρά κι ενθουσιασμό, ο Δρ. Γουάιντερ, η σύζυγός του Ναν κι η κόρη τους Λούσι ετοιμάζονται για ύπνο, και προσκαλούν τον πεθερό του γιατρού, τον Δρ. Ίρβιν Θάλμπρο να μείνει εκεί το βράδυ. Ο Δρ. Θάλμπρο βλέπει στο δωμάτιό του έναν αδύνατο και βρώμικο άντρα να στέκει πίσω του. Ο ανιχνευτής κίνησης ξυπνά τους Γουάιντερ. Ο Δρ. Γουάιντερ κατεβαίνει να δει τι συμβαίνει και βρίσκει το πτώμα του Θάλμπρο να κρέμεται απ' τον πολυέλαιο, βουτηγμένο στο αίμα. Γραμμένη με αίμα στον τοίχο είναι η λέξη THEEF.

Οι πράκτορες καλούνται στον τόπο του εγκλήματος, όπου ο Μώλντερ αναρωτιέται για τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι φόνος. Ο Μώλντερ λέει ότι η αιτία είναι μαγεία όταν βρίσκει χώμα πάνω στο κρεββάτι του θύματος, μιάς και το χώμα χρησιμοποιείται συχνά για μαγικά ξόρκια. Η Σκάλλυ αναπάντεχα δηλώνει ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο Μώλντερ μένει έκπληκτος από την αντίδρασή της.

Στην άλλη άκρη της πόλης, σ' ένα παλιό σπίτι, η σπιτονοικοκυρά μυρίζει κάτι περίεργο σ' ένα απ' τα διαμερίσματα. Χτυπά την πόρτα του ενοικιαστή, του κυρίου Πίτι, ο οποίος είναι ο ίδιος άντρας που εμφανίστηκε στο σπίτι των Γουάιντερ. Της λέει ότι φτιάχνει κάποιο φάρμακο και της δίνει ένα κατάπλασμα για την μέση της. Εκείνη φεύγει, αφήνοντας τον Πίτι να ράβει μερικές κακοφτιαγμένες πάνινες κούκλες. Μία απ' αυτές κρέμεται απ' το λαιμό ακριβώς όπως κι ο Δρ. Θάλμπρο.

Ο Μώλντερ ανακαλύπτει ότι το περίεργο χώμα προέρχεται από νεκροταφείο, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ ισχυρό συστατικό στα χέρια των πρακτικών μάγων. Η Σκάλλυ λέει στον Μώλντερ ότι ο Δρ. Θάλμπρο υπέφερε από τη νόσο Κούρου, μία ασθένεια που προέρχεται απ' τη Νέα Γουινέα κι είναι εξαιρετικά σπάνια. Μιάς και η νόσος Κούρου προκαλεί παρανοϊκή συμπεριφορά, η Σκάλλυ καταλήγει πως ο Θάλμπρο μάλλον αυτοκτόνησε. Ο Μώλντερ πιστεύει πως η νόσος μεταδόθηκε εσκεμμένα στον άντρα έτσι ώστε ν' αυτοκτονήσει.

Η Ναν Γουάιντερ ανησυχεί όταν βλέπει ότι μία οικογενειακή φωτογραφία λείπει απ' το σπίτι. Ο Δρ. Γουάιντερ προσπαθεί να την καθησυχάσει, μα όταν σηκώνει τις κουβέρτες απ' το κρεββάτι τους, βλέπει στα σεντόνια χώμα με το σχήμα ενός ανθρώπου. Ξαφνικά η Ναν παθαίνει σπασμούς και μεγάλες φλύκταινες γεμίζουν το σώμα της. Ενώ ο γιατρός προσπαθεί να τη συνεφέρει, δεν βλέπει τον Πίτι που στέκει έξω απ' το σπίτι σφίγγοντας μία απ' τις πάνινες κούκλες του με τη φωτογραφία της Ναν ραμμένης μέσα της.

Στο νοσοκομείο, ο Δρ. Γουάιντερ λέει στον Μώλντερ και τη Σκάλλυ πως η σύζυγός του πάσχει από μία σπανιότατη ασθένεια που εμφανίζεται μόνο στην Κεντρική Αφρική. Εξαγριωμένος με την θεωρία του Μώλντερ για μαγείες, ο Δρ. Γουάιντερ αγνοεί την πρόταση της Σκάλλυ για προστασία. Οι πράκτορες επισκέπτονται ένα κατάστημα με μαγικά είδη και ρωτούν για το χώμα. Η ιδιοκτήτρια τους λέει πως αν ο μάγος θέλει να σκοτώσει κάποιον, πρέπει να αντλήσει δύναμη από κάποιο φυλαχτό που για κείνον έχει μεγάλη σημασία. Ο μοναδικός τρόπος να τον εμποδίσουν είναι να τον απομακρύνουν απ' το φυλαχτό του.

Ο Δρ. Γουάιντερ μελετά την τομογραφία της συζύγου του και τρομοκρατείται βλέποντας τη λέξη "THEEF" γραμμένη σ' όλες τις τομές. Ξαφνικά ο Πίτι εμφανίζεται πίσω του. "Η αλήθεια πονά, έτσι δεν είναι"; του λέει κοροϊδευτικά. Όταν ο γιατρός τον ρωτά γιατί κάνει κακό στην οικογένειά του, ο Πίτι απαντά "Λινέτ Πίτι". Ο Γουάιντερ δεν αναγνωρίζει το όνομα κι ο Πίτι εξαφανίζεται. Μπερδεμένος, ο Δρ. Γουάιντερ ψάχνει στα αρχεία του μα δεν βρίσκει καμία Λινέτ Πίτι. Μετά ψάχνει για "αγνώστου ταυτότητος" και βρίσκει πως ένα αρχείο έχει άμεση σχέση. Είναι ένα χειροποίητο βραχιόλι, που πάνω του γράφει "Αγνό μαλλί προβάτου, κλέφτης της ανθρώπινης καρδιάς". Αυτό ξυπνά τη μνήμη του Γουάιντερ.

Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Πίτι αγοράζει μία σακκούλα ποπ-κορν απ' την αυτόματη μηχανή του νοσοκομείου και το φτιάχνει χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ του - ένα φούρνο μικροκυμάτων. Εν τω μεταξύ, η Ναν αναρρώνει μα πρέπει να υποβληθεί σε άλλη μία τομογραφία. Καθώς την βάζουν στον θάλαμο, ο Πίτι βγάζει το ποπ-κορν απ' το φούρνο και βάζει μέσα μία κούκλα. Μέσα στον θάλαμο, η Ναν αρχίζει να τρέμει και το σώμα της καίγεται. Ο Πίτι βγάζει την κούκλα-Ναν απ' το φούρνο και λέει ήρεμα "Είναι έτοιμη".

Όταν ο Δρ. Γουάιντερ βλέπει πως η λέξη "THEEF" είναι γραμμένη στο στήθος της νεκρής συζύγου του, λέει στον Μώλντερ και τη Σκάλλυ για τον περίεργο άντρα που του μίλησε. Επίσης τους διηγείται την ιστορία της Λινέτ Πίτι, ενός ετοιμοθάνατου κοριτσιού που είχε αναλάβει μετά από ένα τροχαίο. Ο Γουάιντερ είχε εσκεμμένα αυξήσει την δόση της μορφίνης για να την ανακουφίσει απ' τον πόνο, αν και ήξερε ότι η δόση αυτή θα της έκλεβε τα τελευταία είκοσι λεπτά της ζωής της. Ο Μώλντερ λέει πως ο δολοφόνος είναι ο πατέρας της Λινέτ, κι έτσι μαζί με τη Σκάλλυ πηγαίνουν στον τάφο της κοπέλας. Κάνουν εκταφή, μα το φέρετρο είναι άδειο.

Πίσω στο διαμέρισμα του Πίτι, η σπιτονοικοκυρά μπαίνει στο διαμέρισμά του για να πάρει λίγο ακόμη κατάπλασμα. Ουρλιάζει όταν βλέπει τον σκελετό της Λινέτ στο κρεββάτι. Γυρίζει να φύγει, μα πέφτει πάνω στον Πίτι.

Οι πράκτορες στέλνουν τον Δρ. Γουάιντερ και την κόρη του σ' ένα απομονωμένο σπίτι, με τη Σκάλλυ να τους συνοδεύει. Χωρίς να τον δουν, ο Πίτι τους παρακολουθεί. Οι ειδήσεις αναφέρουν το περιστατικό μίας γυναίκας που πέθανε ξαφνικά από μία σπάνια νόσο κι ο Μώλντερ το συνδέει άμεσα με τον Πίτι. Όταν φτάνει στο διαμέρισμά του, βλέπει ότι το κρανίο της Λινέτ έχει αφαιρεθεί απ' το υπόλοιπο σώμα. Τηλεφωνεί στην Σκάλλυ για να την ειδοποιήσει πως ο ύποπτος ίσως να κατευθύνεται προς τα εκεί. Έξω απ' το σπιτάκι, ο Πίτι περιμένει. Το κεφάλι της κόρης του βρίσκεται σ' ένα κουτί στην αγκαλιά του.

Ο Πίτι ανοίγει το αυτοκίνητο της Σκάλλυ και παίρνει τη φωτογραφία της και μία τρίχα απ' το κάθισμα. Τα βάζει μέσα σε μία κούκλα και καρφώνει τα μάτια της κούκλας με καρφιά. Η Σκάλλυ τυφλώνεται και τα μάτια της ασπρίζουν. Σκοντάφτει τριγύρω και πυροβολεί στα τυφλά τον Πίτι όταν εκείνος σπάει την πόρτα. Εκείνος απλώς της παίρνει το όπλο κι ανεβαίνει πάνω, προς το γιατρό και την κόρη του.

Ο Δρ. Γουάιντερ λέει στον Πίτι ότι έκανε ό,τι ήταν ιατρικώς εφικτό για να σώσει την κόρη του και πως απάλυνε τον πόνο της όταν όλα είχαν τελειώσει. Ο Πίτι λέει ότι αν ήταν ο ίδιος εκεί θα την είχε σώσει. Βγάζει άλλη μία πάνινη κούκλα και καρφώνει ένα μαχαίρι στην καρδιά του Δρ. Γουάιντερ. Ο γιατρός πέφτει στο πάτωμα, σφίγγοντας το στήθος του.

Ο Μώλντερ φτάνει στο σπιτάκι και βρίσκει την κούκλα που τύφλωσε τη Σκάλλυ. Βγάζει τα καρφιά, η Σκάλλυ ξαφνικά βλέπει και πυροβολεί τον Πίτι για να σώσει τον Δρ. Γουάιντερ.

Την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο η Σκάλλυ παραδέχεται πως θα είχε κάνει ακριβώς ό,τι έκανε ο Δρ. Γουάιντερ αν της τύχαινε κάποια περίπτωση σαν τη Λινέτ. Όμως αναρωτιέται για το αν ο Πίτι θα κατάφερνε να σώσει την κόρη του. Ο Μώλντερ γι' άλλη μία φορά εκπλήσσεται απ' την αντίδραση της Σκάλλυ σ' αυτή την υπόθεση. Εκεί δίπλα, ο Πίτι βρίσκεται σε κώμα κι εξαρτάται απόλυτα απ' τα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής.