ALL THINGS


Η Σκάλλυ ντύνεται μπροστά σ' έναν καθρέφτη και προχωρά ήσυχα προς το υπνοδωμάτιο για να πάρει το σακκάκι της. Σταματά για μία στιγμή, κοιτώντας προς το κρεββάτι και βγαίνει. Βαθιά κοιμισμένος στο κρεββάτι είναι ο Μώλντερ.

Εξήντα τέσσερις ώρες νωρίτερα. Είναι Σάββατο απόγευμα όταν η Σκάλλυ μπαίνει στο γραφείο του Μώλντερ κρατώντας φαγητό. Εκείνος είναι απορροφημένος με μία σειρά διαφάνειες που αφορούν κύκλους σε χωρίαφια, και παρατηρεί πως τον ακούει με μισή καρδιά. Όταν της λέει πως έκλεισε δύο αεροπορικά εισητήρια για να ερευνήσουν τους κύκλους στα χωράφια στην Αγγλία, η Σκάλλυ αρχίζει να διαμαρτύρεται πως έχει πολλή δουλειά να κάνει το σαββατοκύριακο. Ο Μώλντερ ενοχλείται και λέει πως μπορεί ν' ακυρώσει το εισητήριο. "Γιατί δεν μπορείς να ηρεμήσεις ποτέ"; τον ρωτά. "Δεν θα ήξερα τι θα έχανα" της απαντά ενώ φεύγει.

Η Σκάλλυ περιμένει στο Εθνικό Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον για τα αποτελέσματα μίας αυτοψίας, μα όταν της δίνουν ένα φάκελο βλέπει πως αφορά λάθος ασθενή. Συμπτωματικά, αναγνωρίζει το όνομα πάνω στην ακτινογραφία - Δρ. Ντάνιελ Ουότερστον, ο πρώην καθηγητής στη σχολή της με τον οποίο είχε ερωτική σχέση. Πηγαίνει να τον επισκεφτεί στο δωμάτιό του και συναντά τον γιατρό του, τον Δρ. Κοπέικαν, που της λέει ότι ο Ουότερστον την ανέφερε. Μαθαίνει για την κατάσταση της καρδιάς του, μα απορρίπτει την πρόταση του γιατρού να μιλήσει με τον Ουότερστον.

Επιστρέφει στο σπίτι και λαμβάνει ένα τηλεφώνημα απ' την κόρη του Ουότερστον, τη Μάγκι, που αντιμετωπίζει πολύ αρνητικά την σχέση της Σκάλλυ με τον πατέρα της. Η Μάγκι απρόθυμα προσκαλεί τη Σκάλλυ να επισκεφτεί τον πατέρα της. Ενώ η Σκάλλυ σκέφτεται αν θα δεχτεί την πρόσκληση, ο Μώλντερ της τηλεφωνεί για να της ζητήσει να πάρει για λογαριασμό του από ένα κοντινό εργαστήριο ένα φάκελο με πληροφορίες για τα χωράφια. Εκείνη είναι μπερδεμένη απ' το τηλεφώνημα της Μάγκι, αλλά δέχεται να βοηθήσει το συνεργάτη της. Πηγαίνει στο νοσοκομείο και κατά λάθος μπαίνει σε άλλο δωμάτιο. Βλέπει μία κοκκινομάλλα γυναίκα, και ζητά συγνώμη. Επισκέπτεται τον Ουότερστον στο διπλανό δωμάτιο, κι εκείνος τη ρωτά γιατί εγκατέλειψε την ιατρική για το F.B.I. Εκείνη του λέει πως ξέρει το λόγο. Ο Ουότερστον ήταν παντρεμένος, κι η Σκάλλυ δεν ήθελε να είναι υπεύθυνη για τη διάλυση της οικογένειάς του.

Ενώ η Σκάλλυ φεύγει απ' το νοσοκομείο, ο Μώλντερ της τηλεφωνεί για να τη ρωτήσει για το φάκελο. Ενώ μιλούν, η Σκάλλυ πατάει φρένο απότομα για ν' αποφύγει μία γυναίκα, και γλιτώνει παρά τρίχα τη σύγκρουση μ' ένα φορτηγό. Η γυναίκα συνεχίζει να περπατά ήρεμα, μα κοιτάζει πίσω και χαμογελά εγκάρδια στην απορημένη Σκάλλυ. Η Σκάλλυ πηγαίνει να πάρει το φάκελο, και εκπλήσσεται όταν βλέπει πως αυτή έχει το φάκελο είναι η Κολίν, η κοκκινομάλλα από το νοσοκομείο. Η Σκάλλυ ανησυχεί λίγο όταν η Κολίν της λέει πως το παρ' ολίγον ατύχημά της ίσως να ήταν ένα σημάδι για να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε λεπτομέρειες της ζωής της. Βγαίνει απ' το σπίτι της Κολίν και της πέφτει ο φάκελος. Καθώς μαζεύει τα χαρτιά, τα μάτια της πέφτουν σ' ένα σχήμα που μοιάζει με καρδιά. Το τηλέφωνό της χτυπά. Είναι απ' το νοσοκομείο, και της λένε ότι ο Ουότερστον χειροτέρευσε.

Πάλι στο νοσοκομείο, η Σκάλλυ βοηθά τους γιατρούς ν' αποφασίσουν για την θεραπευτική αγωγή, και συζητά με τον Ουότερστον. Εκείνος της λέει πως ο γάμος του διαλύθηκε όταν εκείνη τον παράτησε, κάτι που προκάλεσε την οργή της Μάγκι εναντίον της. Μετά παραδέχεται πως βρίσκεται εδώ και δέκα χρόνια στην Ουάσιγκτον, ακολουθώντας τα ίχνη τς. Η Σκάλλυ συγκινείται και του αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές αναρωτιέται για το αν διάλεξε το σωστό δρόμο στη ζωή της. Ακουμπά το κεφάλι της στην αγκαλιά του. Ξαφνικά, χτυπά συναγερμός. Ο Ουότερστον παθαίνει ανακοπή κι η Σκάλλυ προσπαθεί να τον συνεφέρει. Εκείνος πέφτει σε κώμα.

Μην έχοντας πού αλλού να στραφεί, η Σκάλλυ αναγκάζεται να επισκεφτεί την Κολίν για να πάρει απαντήσεις. Εκείνη της λέει "ίσως να είσαι πιό ανοιχτή σε κάποια πράγματα απ' όσο πιστεύεις". Η Κολίν λέει πως η κατάσταση του Ουότερστον είναι συνέπεια πόνου δίχως γιατρειά. Αργότερα, η Σκάλλυ περπατά στο δρόμο χαμένη στις σκέψεις της. Βλέπει τη γυναίκα που την έσωσε απ' τη σύγκρουση. Την ακολουθεί σ' ένα Βουδιστικό ναό, μα όταν μπαίνει μέσα βλέπει ότι είναι μόνη της. Πέφτει στα γόνατα μπροστά στο άγαλμα του Βούδα, κυριευμένη από λύπη και σύγχυση. Η ζωή της κυλά μπροστά στα μάτια της, και σταματά απότομα στο νεκρό σώμα του Ουότερστον. Η Σκάλλυ συνέρχεται απότομα.

Επιστρέφει στο νοσοκομείο και κάνει μία ολιστική θεραπευτική τελετή ελπίζοντας να ξυπνήσει τον Ουότερστον απ' το κώμα. Παρ' όλο που η μέθοδός της πέτυχε, ο Ουότερστον δεν πιστεύει πως οτιδήποτε εκτός της πρακτικής ιατρικής θα μπορούσε να τον σώσει. Η Σκάλλυ του λέει ότι θα πρέπει να είναι πιό δεκτικός σε εναλλακτικές λύσεις, μα όταν εκείνος της λέει πως θέλει να συζητήσουν το μέλλον τους, η Σκάλλυ τον σταματά. Λέει ότι είναι καιρός ν' αναλάβει τις ευθύνες του για τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένειά του, και πως θα έπρεπε να πάψει να κρύβεται απ' την αλήθεια. "Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος" του εξομολογείται. "Δεν θα το καταλάβαινα αυτό αν δεν σε είχα ξαναδεί".

Έξω απ' το νοσοκομείο, η Σκάλλυ βλέπει την γυναίκα για τρίτη φορά. Τρέχει να τη συναντήσει, μα συνειδητοποιεί πως τελικά είναι ο Μώλντερ. Επέστρεψε ανεπιτυχώς απ' την Αγγλία κι έψαχνε να τη βρει. Επιβεβαιώνοντας μ' ένα χαμόγελο πως "όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο" η Σκάλλυ κι ο Μώλντερ πηγαίνουν στο σπίτι του. Εκεί του αφηγείται τις δύο μέρες που πέρασαν καθισμένοι στον καναπέ. Ο Μώλντερ εκπλήσσεται από την παρουσία της Σκάλλυ στο Βουδιστικό ναό. Εκείνη αναρωτιέται δυνατά αν όλες οι επιλογές στη ζωή ενός ανθρώπου είναι τυχαίες ή υπάρχει κάποια μεγαλύτερη δύναμη που τις κατευθύνει. Ο Μώλντερ το σκέφτεται λίγο, μα πριν της απαντήσει, βλέπει ότι η Σκάλλυ έχει κοιμηθεί. Τη σκεπάζει με μία κουβέρτα και σηκώνεται, αφήνοντάς τη να κοιμάται. Συμπτωματικά, κάτω απ' το ενυδρείο του Μώλντερ βρίσκεται ένα μικρό άγαλμα του Βούδα που χαμογελά.