Κεντρική σελίδα
Το επόμενο επεισόδιο
Αξιολόγηση επεισοδίων
Αποτελέσματα ψηφοφορίας
Κυκλοφορίες σε βίντεο
X-Files Skin για το WinAmp
The X-Files - Η Ταινία
Τα βραβεία της σειράς
Τα επίσημα X-Files CD-ROM

Οδηγός επεισοδίων
Τα X-Files στην Ελλάδα

Επικοινωνία
Πληροφορίες για το site

HARSH REALM

Harsh Realm

15 Ιανουαρίου 2000:

Είναι πολύ πιθανό το Harsh Realm, η προβολή του οποίου διακόπηκε μετά από τρία επεισόδια, να επιστρέψει! Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεοπτικό δίκτυο FX -θυγατρικό της Fox- θα προβάλει τα πρώτα οκτώ επεισόδια το Μάρτιο, δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στους τηλεθεατές να "δοκιμάσουν" τη σειρά.


1 Νοεμβρίου 1999:

Η Fox ανακοίνωσε την οριστική διακοπή προβολής της σειράς, μετά από τρία επεισόδια. Οι παλαιότερες πληροφορίες παραμένουν παρακάτω, για λόγους αναφοράς.


Harsh Realm ονομάζεται η νέα τηλεοπτική σειρά του Chris Carter. Η προβολή της στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 1999.

Η σελίδα αυτή προσφέρει βασικές μόνο πληροφορίες για τη σειρά. Για πλήρη ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφτείτε το Harsh Realm Uncovered και το The Harsh Realm VR Jumpstation.

Το επίσημο site του κόμικ βρίσκεται στο http://www.harshrealm.com


Πληροφορίες για το πιλοτικό επεισόδιο (από το Fox.com)

Ο Κρις Κάρτερ, ο βραβευμένος δημιουργός των σειρών The X-Files και Millennium, εισέρχεται σε μία νέα κατηγορία, με άλλη ένα πρωτότυπο, ριζοσπαστικό τηλεοπτικό γεγονός -- το Harsh Realm. Το Harsh Realm βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ, και εξερευνά έναν υπερεξελιγμένο κόσμο εικονικής πραγματικότητας, όπου τα πάντα είναι εφικτά. Ο λοχαγός Thomas Hobbes (τον υποδύεται ο Scott Bairstow) επιστρέφει από την κόλαση του πολέμου στο Σεράγιεβο, και ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το στρατό, για να ζήσει με την αρραβωνιαστικιά του Sophie (την υποδύεται η Samantha Mathis).

Αλλά ο Στρατός έχει ακόμα μία αποστολή για αυτόν: Να δοκιμάσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην πολεμική εκπαίδευση --έναν απόρρητο πολεμικό εξομοιωτή γνωστό ως Harsh Realm. Μέσα στο Harsh Realm, ο Hobbes μάχεται για να σώσει τη ζωή του, συνάπτοντας μία άσπονδη συμμαχία με έναν εικονικό χαρακτήρα, τον Mike Pinnochio (τον υποδύεται ο D.B. Sweeney). Καθώς ο Hobbes προσπαθεί να επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να νικήσει τον παίκτη με την υψηλότερη βαθμολογία (τον Omar Santiago, που υποδύεται ο Terry O'Quinn), συνειδητοποιεί ότι το Harsh Realm δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. Είναι ένας κόσμος χωρίς κανόνες και έλεος, μέσα στον οποίο βρίσκεται παγιδευμένος.

Ενημέρωση 99-06-30: Σύμφωνα με την εφημερίδα Detroit News, στο πιλοτικό επεισόδιο του Harsh Realm θα εμφανίζεται η Gillian Anderson των X-Files, και ο Lance Henriksen του Millennium.


Wizard: The Comics Magazine (τεύχος 89)

Ο δημιουργός των X-Files Κρις Κάρτερ, επιλέγει κόμικ για την επόμενη σειρά του.

Η αλήθεια μαθεύτηκε. Όχι, δεν εννοούμε τη θεωρία συνομωσίας των X-Files. Ούτε τους φανατικούς θρησκόληπτους του Millennium. Όχι, όχι. Εννοούμε το Harsh Realm, τη νέα τηλεοπτική σειρά του Κρις Κάρτερ.

Το Harsh Realm είναι μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας, που εξελίσσεται σε διαφορετικούς κόσμους. Βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ των James D. Hudnall και Andrew Paquette, που δημοσιεύθηκε το 1991 σε έξι τεύχη από τις εκδόσεις Harris Comics. "Στο μακρινό μέλλον, ένας υπολογιστής δημιουργεί τεχνητά σύμπαντα «τσέπης», που είναι αληθινά, φυσικά σύμπαντα", εξηγεί ο Hudnall. "Το Harsh Realm είναι ένα σύμπαν με σκηνικό στο στυλ του 'Dungeons and Dragons', όπου η μαγεία είναι πραγματικός, φυσικός νόμος. Η μίνι-σειρά ακολουθούσε τις έρευνες του επιθεωρητή Dexter Green, που εισέρχεται στο Harsh Realm σύμπαν για να βρει ένα χαμένο παιδί. "Καθώς ο κόσμος του μέλλοντος έχει τόσο υπερπληθυσμό", λέει ο Hudnall, "οι άνθρωποι μπαίνουν σε αυτούς τους κόσμους και δεν επιστρέφουν -είτε μένουν εκεί, είτε κάτι παθαίνουν. Η δουλειά του Dexter Green είναι να ανακαλύψει τι συνέβη σε αυτό το παιδί".

Η εταιρεία του Κάρτερ, Ten Thirteen Productions, έχει τη δέσμευση της Fox ότι η τελευταία θα αγοράσει 13 επεισόδια, τα οποία θα προβάλλει στο πρόγραμμά της το φθινόπωρο του 1999. Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο. Πίσω από το φακό, θα βρίσκεται ο Daniel Sackheim, βετεράνος σκηνοθέτης των σειρών "X-Files", "Στην εντατική" και "N.Y.P.D. Blue", και παραγωγός της X-Files ταινίας.

Ο Κάρτερ ασχολείται με τη συγγραφή του σεναρίου, και δεν έχει χρόνο να εξηγήσει πώς θα μετατρέψει την ιδέα του κόμικ σε μακροσκελή τηλεοπτική σειρά, οπότε ο Hudnall δεν μπορεί παρά να περιμένει να δει το αποτέλεσμα, όπως όλοι μας. "Πιστεύω ότι θα μεταφέρει τη σειρά πολύ πλησιέστερα χρονικώς στο παρόν, και δε θα την αφήσει τόσο μακριά στο μέλλον όσο το κόμικ. Αλλά [η αρχική σύλληψη] επιτρέπει την ανάπτυξη πολλών ιδεών, και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει".