Κεντρική σελίδα
Το επόμενο επεισόδιο
Αξιολόγηση επεισοδίων
Αποτελέσματα ψηφοφορίας
Κυκλοφορίες σε βίντεο
X-Files Skin για το WinAmp
The X-Files - Η Ταινία
Τα βραβεία της σειράς
Τα επίσημα X-Files CD-ROM

Οδηγός επεισοδίων
Τα X-Files στην Ελλάδα

Επικοινωνία
Πληροφορίες για το site


Από την Odeon/Home Video Hellas
(Όλες οι ταινίες σε VHS, PAL, Hi-Fi Stereo, και -από την 5 και μετά- σε Dolby Surround)


 The X-Files - Πολεμώντας το Αύριο

The X-Files - Πολεμώντας το Αύριο

Κυκλοφόρησε  στις 5/5/1999 στην Ελλάδα η ταινία X-Files - Fight The Future. Προς το παρόν, η ταινία διατίθεται μόνο προς ενοικίαση· δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει στο μέλλον η δυνατότητα αγοράς της.


Εκτός σειράς* - Piper Maru

Το Piper Maru, ένα γαλλικό πλοίο περισυλλογής ναυαγίων, φτάνει στο λιμάνι του Σαν Ντιέγκο. Ολόκληρο το πλήρωμα, πλην ενός, πεθαίνουν από ραδιενεργά εγκαύματα και το μαναδικό στοιχείο που οι πράκτορες Μώλντερ και Σκάλλυ έχουν για να προχωρήσουν είναι μία ελαιώδης ουσία που βρέθηκε στο δέρμα του μοναδικού επιζήσαντα. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η αποστολή του πλοίου ήταν να περισυλλέξει ένα αεροπλάνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που πιθανότατα συνδεόταν με την πτώση ενός UFO. Στην οδό για την εξιχνίαση του μυστηρίου, τα ίχνη όχι μόνο οδηγούν πίσω στο παρελθόν, αλλά και στους επικεφαλής της «συνωμοσίας», καθώς και σε έναν παλιό γνώριμο, τον πράκτορα Άλεξ Κράιτσεκ.

*Διενέμετο με το περιοδικό Σινεμά, Τεύχος 80 (6/97).

 

Εκτός σειράς - Piper Maru

Αποτελείται από τα επεισόδια:
3x15 - Piper Maru, 3x16 - Apocrypha


Φάκελος 1 - Ο Απόρρητος Φάκελος

Αποτελείται από τα επεισόδια:
2x25 Anasazi, 3x01 The Blessing Way, 3x02 Paper Clip

Φάκελος 1 - Ο Απόρρητος Φάκελος

Όταν ένας αναρχικός σπάζει τους κωδικούς των κομπιούτερ του Πενταγώνου και κλέβει κάποιον απόρρητο φάκελο που έχει σχέση με τα UFO, ο Μώλντερ βρίσκει την άκρη του νήματος. Ένα νήμα που οδηγεί στην έρημο όπου έχει θαφτεί από χρόνια ένα εξωγήινο αεροσκάφος. Και καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ο Μώλντερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά παράξενα.


Φάκελος 2 - Διαχρονικός Τρόμος

Τρεις άνθρωποι κείτονται νεκροί, θύματα ενός κτηνώδους μανιακού δολοφόνου. Ο φοβερός δολοφόνος αφαιρεί το συκώτι από τα θύματά του και μετά εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αφήνοντας κάθε πιθανή έξοδο κλειδωμένη από μέσα. Κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος δένουν το δολοφόνο με κάποιους ανεξιχνίαστους φόνους που έγιναν πριν από 30 και 60 χρόνια. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ έχουν εντοπίσει έναν ύποπτο. Έχουν όλες τις ενδείξεις, αλλά ο μόνος τρόπος να τον πιάσουν είναι επ’ αυτοφώρω. Και μία άγρια κούρσα αρχίζει, για να προλάβουν το επόμενο έγκλημα.

Φάκελος 2 - Διαχρονικός Τρόμος

Αποτελείται από τα επεισόδια:
1x02 Squeeze, 1x20 Tooms


Φάκελος 3 - Απαγωγή

Αποτελείται από τα επεισόδια:
2x05 - Duane Barry, 2x06 - Ascension, 2x08 - One Breath

Φάκελος 3 - Απαγωγή

Ο Ντουέην Μπάρυ, τρόφιμος ψυχιατρείου, ισχυρίζεται ότι τον είχαν απαγάγει οι εξωγήινοι. Ο Μώλντερ τον πιστεύει. Μόνο η Σκάλλυ επιμένει ότι ο άνθρωπος έχει παραισθήσεις- ώσπου ο Μπάρυ δραπετεύει, αφού πάρει μαζί του την Σκάλλυ. Νομίζει ότι οι εξωγήινοι τον θέλουν ακόμα, και σκοπεύει να τους δώσει την Ντέινα στη θέση του. Η αλήθεια και η παραίσθηση συγκρούονται με τρομακτική ένταση σε αυτό το επεισόδιο. Καθώς ο Μώλντερ πασχίζει να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την απαγωγή της συναδέλφου του, γίνεται σαφές ότι η Κυβέρνηση έχει κάποια ανάμειξη στην υπόθεση.


Φάκελος 4 - Αποικία

Πριν από 22 χρόνια, η αδελφή του Μώλντερ εξαφανίστηκε. Ο Φοξ πιστεύει ότι την απήγαγε κάποια εξωγήινη δύναμη. Και όλα αυτά τα χρόνια, ο Φοξ δεν έπαψε να αναζητά την αλήθεια.

Τρεις ολόιδιοι άνθρωποι βρίσκονται νεκροί. Είναι προφανές ότι είναι εξωγήινοι «κλώνοι», που έφτασαν στη Γη για να την αποικήσουν. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ πρέπει να ανακαλύψουν την κρυμμένη αποικία των εξωγήινων, καθώς πιστεύουν ότι η αδελφή του Μώλντερ ίσως είναι ακόμα ζωντανή.

Φάκελος 4 - Αποικία

Αποτελείται από τα επεισόδια:
2x16 - Colony, 2x17 - End Game


Φάκελος 5 - 82517

Αποτελείται από τα επεισόδια:
3x09 - Nisei, 3x10 - 731

Φάκελος 5 - 82517

Τελείως τυχαία, ο Μώλντερ ανακαλύπτει μία βαριά φρουρούμενη στρατιωτική αποθήκη όπου φυλάσσεται ένα μυστηριώδες αντικείμενο που φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιον άλλο κόσμο. Μήπως επιτέλους βρήκε μία απτή απόδειξη για την επαφή της Κυβέρνησης με εξωγήινους; Η Σκάλλυ πιστεύει ότι όλα αυτά είναι προπέτασμα καπνού για ένα ακόμα πιο φοβερό μυστικό, για μία πολυεθνική συνομωσία για διεξαγωγή γενετικών πειραμάτων σε αθώους πολίτες. Και το μυστήριο βαθαίνει όλο και πιο πολύ.


Φάκελος 6 - Βασικό Σχέδιο

Μετά από μία αιματηρή επίθεση ενός οπλισμένου άντρα σε ένα εστιατόριο την ώρα που ήταν γεμάτο κόσμο, ένας μυστηριώδης τύπος εμφανίζεται και με θαυματουργό τρόπο θεραπεύει τα θύματα. Μετά, εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. 

Όταν η κατάσταση της υγείας της μητέρας του Μώλντερ χειροτερεύει εξαιτίας της βαριάς ασθένειας που την βασανίζει χρόνια, ο Μώλντερ μαζί με τη Σκάλλυ κάνουν έρευνες για να βρουν το μυστηριώδη θεραπευτή. Και τότε το μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ ψάχνουν για περισσότερα στοιχεία, όταν ένας εξωγήινος κυνηγός επικηρυγμένων τους καταδιώκει και δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διαφυλάξει το κρυμμένο συγκλονιστικό μυστικό. Παράλληλα, όμως, κρατάει και το κλειδί για τη σωτηρία της μητέρας του Μώλντερ.

Φάκελος 6 - Βασικό Σχέδιο

Αποτελείται από τα επεισόδια:
3x24 - Talitha Cumi, 4x01 - Herrenvolk


Φάκελος 7 - Τανγκούσκα Ώρα Μηδέν

Αποτελείται από τα επεισόδια:
4x09 - Tunguska, 4x10 - Terma

Φάκελος 7 - Τανγκούσκα Ώρα Μηδέν

Ενώ εξετάζει μία αρχαία πέτρα ένας επιστήμονας εκτίθεται σε ένα μυστηριώδες μαύρο υγρό που τον κάνει να πέσει σε κώμα. Ο Μώλντερ πιστεύει ότι το μαύρο υγρό είναι εξωγήινης προέλευσης. Η έρευνα του Μώλντερ και της Σκάλλυ θα τους οδηγήσει σε ένα μακρινό δάσος στη Ρωσία. Εκεί ο Μώλντερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυνάμεις που δεν είχε γνωρίσει μέχρι τότε.


Φάκελος 8 - Το Πέρασμα του Χρόνου

Ένα τζετ πέφτει στο έδαφος από τα 10.000 πόδια όπου έχει συναντήσει μία εκτυφλωτική ακτίνα φωτός. Όλοι οι επιβάτες σκοτώνονται. Ήταν η πτήση 549. Ποια είναι τα αίτια της τραγωδίας; Μηχανική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή μυστικές δυνάμεις που προσπαθούν να συγκαλύψουν κάποιο φοβερό μυστικό; Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ θα προσπαθήσουν να βρουν την απάντηση.

Φάκελος 8 - Το Πέρασμα του Χρόνου

Αποτελείται από τα επεισόδια:
4x17 - Max, 4x18 - Tempus Fugit


Φάκελος 9 - Redux

Αποτελείται από τα επεισόδια:
4x24 - Gethsemane, 5x02 - Redux, 5x03 - Redux II

Φάκελος 9 - Redux

Στην προσπάθειά του να εντοπίσει μία μορφή εξωγήινης ζωής στην παγωμένη κορυφή ενός βουνού, ο Μώλντερ βρίσκεται μπροστά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη. Το πτώμα του εξωγήινου μπορεί να είναι μία προσεκτικά μελετημένη φάρσα, που αποτελεί μέρος μίας συνομωσίας μέσα στο FBI. Για να αποκαλύψει τον προδότη, ο Μώλντερ θα αναλάβει και θα εκτελέσει μία από τις πιο θανάσιμες αποστολές του.


Φάκελος 10 - Έμιλυ

Μια κρυπτογραφημένη τηλεφωνική κλήση οδηγεί τη Σκάλλυ στη σκηνή της αυτοκτονίας μίας γυναίκας. Εκεί γνωρίζει τη θετή κόρη της νεκρής, ένα κοριτσάκι που το λένε Έμιλυ και έχει μια φοβερή ομοιότητα με τη Μελίσσα, την αδελφή της Σκάλλυ. Προσπαθώντας να εντοπίσει τη βιολογική μητέρα του παιδιού, η Σκάλλυ κάνει ένα τεστ DNA που την οδηγεί σε μια απίστευτη ανακάλυψη. Ο Μώλντερ αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις προσπαθούν να συγκαλύψουν μια σειρά κρυφών πειραμάτων σχετικών με τις τεχνητές γονιμοποιήσεις.

Φάκελος 10 - Έμιλυ

Αποτελείται από τα επεισόδια:
5x05 - Christmas Carol, 5x07 - Emily


Φάκελος 11 - Ασθενής Χ

Αποτελείται από τα επεισόδια:
5x13 - Patient X, 5x14 - The Red And The Black

Φάκελος 11 - Ασθενής Χ

Σε μια ορεινή περιοχή του Καζακστάν, ζηλωτές των UFO καλούνται να λάβουν μέρος σε μία ομαδική εξωγήινη απαγωγή. Αλλά η απαγωγή δε συμβαίνει ποτέ... μόνο άγριοι θάνατοι και καταστροφή. Αργότερα, η Σκάλλυ θα λάβει μέρος σε μια ομαδική απαγωγή κάπου στην αγροτική Βιρτζίνια, μια απαγωγή που επίσης τελειώνει με αφάνταστη καταστροφή. Ο Μώλντερ αρνείται να πιστέψει ότι οι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για μαζικές ανθρωποκτονίες. Μαζί με τη Σκάλλυ θα ερευνήσει την υπόθεση.


Φάκελος 12 - Το Τέλος

Ο Γκίμπσον Πρέηζ είναι ένα παιδί-θαύμα. Διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις που τον κάνουν ικανό να βλέπει πράγματα στο μέλλον και να λύνει τα πιο απίστευτα μυστήρια. Σε ένα τουρνουά σκακιού στο οποίο λαμβάνει μέρος, θα γίνει μία δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ που ερευνούν την υπόθεση καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ο Γκίμπσον είναι μόνο αυτό που δείχνει ότι είναι ή κάτι παραπάνω;

 

Φάκελος 12 - Το Τέλος

Αποτελείται από το επεισόδιο 5x20 - The End, και το Secrets of The X-Files


Φάκελος 14 - Βιογένεση

Αποτελείται από τα επεισόδια:
6x22 - Biogenesis, 7x03 - The Sixth Extinction, 7x04 - Amor Fati

 

Φάκελος 14 - Βιογένεση

Oι πράκτορες Μώλντερ και Σκάλλυ ερευνούν την αλήθεια όταν βρίσκουν ένα εξωγήινο χειροτέχνημα που ίσως μπορεί να εξηγήσει την προέλευση του ανθρώπου. Αλλά η έρευνα έχει μια άσχημη εξέλιξη όταν ο Μώλντερ προσβάλεται από μια ασθένεια που έχει σχέση με το χειροτέχνημα. Για να βρει την αλήθεια, η Σκάλλυ αναγκάζεται να συνδυάσει την επιστήμη με τον μυστικισμό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσει την πηγή του χειροτεχνήματος και να αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό του.


Φάκελος 15 - Η εξαφάνιση

O πράκτωρ Μώλντερ αναλαμβάνει μια υπόθεση απαγωγής παιδιού που αρχίζει παράλληλα με την εξαφάνιση της αδελφής του, της Σαμάνθα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Μώλντερ λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα απ τη μητέρα του, που πιθανόν να συνδέει την οικογένειά του με την υπόθεση. Τώρα ακόμα πιο ευάλωτος, ο Μώλντερ αρχίζει να πιστεύει ότι κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις κρύβονται πίσω απ την εξαφάνιση του παιδιού, ώσπου συλλαμβάνεται ένας μανιακός δολοφόνος. Το εξαφανισμένο παιδί, όμως, και η Σαμάνθα δεν είναι ανάμεσα στα θύματα του δολοφόνου και ο Μώλντερ με τη Σκάλλυ αρχίζουν την έρευνα απ' την αρχή.

 

Φάκελος 15 - Η εξαφάνιση

Αποτελείται από τα επεισόδια:
7x10 - Sein und Zeit, 7x11 - Closure


Φάκελος 16 - Millennium

Αποτελείται από τα επεισόδια:
7x05 - Millenium, Via Dolorosa, Goodbye to all that

Φάκελος 16 - Millennium

Στις μέρες που οδηγούν στη χιλιετία, ο Μώλντερ και η Σκάλυ ερευνούν μια σειρά μεταθανατίων εξαφανίσεων, όταν τα πτώματα τεσσάρων πρώην πρακτόρων του FBI ξεθάβονται μυστηριωδώς. Ενώ ο Μώλντερ υποθέτει ότι πρόκειται για περίπτωση νεκρομαντείας (κάλεσμα νεκρών), ο Σκίνερ διαπιστώνει ότι όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της ομάδας Μιλένιουμ. Καθώς ένα αρχαίο τελετουργικό βασισμένο σε προφητεία αρχίζει να ξεδιπλώνεται, ο Μώλντερ και η Σκάλυ προσπαθούν να αποτρέψουν μια σύγχρονη μέρα Αρμαγεδώνος.